~23/1~

357 42 12
                                    

"Грешни решения"

Част 1

Ако не беше Грифиндор, който се върна за Ник, всички щяха сериозно да загазят.

След няколко седмици на тренировки и много решения, вече беше дошла новата година, ала тя носеше със себе си само и единствено мрак, дъжд и вятър.

Ник се беше научил на много магии, както и другите му съученици и приятели, но него все още го мъчеше мисълта, за това какво бе чул преди месец в стаята на "Грифиндор".

Междувременно нещата в "Хогуортс", продължиха да загрубяват. Носеше се слух, че щом Фоукс видел някой по коридора, след вечерният час, го убивал по хладнокръвен начин.

Учениците строени влизали и излизали от Голямата зала, като нямали право да се разпръскат. Иначе казано всичко било, с едно дума -ужасно.

Често мислите на Ник се насочваха към родителите му, които не знаеха, че той е жив, но може би вече го бяха преодолели?! Нямаше никакви признаци някой от Магьосническият Свят да се опитва да ги измъкне.

Много често в сърцето на Ник нахлуваше омраза и гняв, заради това, че родителите му не го търсеха, заради Фоукс, заради всички добри учители, които сега не бяха до тях...

Само небето навън предсказваше мрачните събития, които предстояха. Те бяха неотложни и началото най-накрая дойде. Начало на нещо ужасно, тъжно, ала и благородно...

Началото на войната! То започна в една мрачна петъчна вечер. Имаха тренировка. Всички бяха някак начумерени. Отвсякъде минаваха заклинания. Множество искри се кръстосваха ожесточено помежду си.

-Давай Ник! -подигра му се Пърси, ала Ник не се върза, а просто запрати Обезоръжаващото Заклинание по него, като успя да отнеме пръчката му.

Усмивката от лицето на Пърси изчезна.

-Добре, върни ми я сега! -скара се, изтръгна пръчката си от ръцете на Ник и се отдръпна, отивайки при Мери за следваща битка.

-Сам ли си? -появи се усмихната бяла глава на Джеймс. -Къде е Грейс?

-Не знам. -поклати глава Ник и се загледа в пръчката си.

Имаше чувството, че напоследък той не чувстваше болка, че нищо не го болеше, че някой бе изтръгнал сърцето му...

Завръщане в "Хогуортс"Where stories live. Discover now