~13~

421 48 9
                                    


"Вечната рана"

След като Хагрид ги подкани да си тръгват, защото щели да обявяват новите ръководители на домовете, Ник, Оливър, Грейс и Джеймс отново прекосиха парка в мрачното утро. По тревата все още личаха капчици роса. Слънцето беше скрито зад два черни облака, правейки напразни опити светлината му да ги пробие и да огрее студената земя. Полъхваше леден вятър, като разрошваше косите им и ги караше да настръхнат.

Ник още от сутринта усещаше напрежението във въздуха и предчувстваше, че нещо много лошо предстои да се случи. Напрежението се усещаше и в Голямата зала. Учениците бяха мрачни, мълчаливи и намусени, точно както времето вън.

Щом четиримата се настаниха на грифиндорската маса, видяха близнаците Стол и Леви да си разговарят.

-Здравейте, как сте? -поздрави ги Грейс, докато си сипваше малко тиквен сок.

-Добре сме, но не и родителите ми -те са полудели вече! -намусено отговори Леви.

-Защо? Какво има? -попита Ник, докато сядаше.

-Искат да се прибирам в къщи! -Ник се опули на среща му. -Да, не могат да проумеят как на Кингзли му е хрумнало да назначи за директор бивш смъртожаден в училището!

-Ама не може да те махнат! -каза Оливър, като взе думите на Ник.

-Така е! -съгласи се Ник и погледна Джеймс, който изглежда обмисляше нещо.

-Не ги съдете прибързано -рече накрая той и кръстоса ръце. -Нормално е да искат да го приберат у дома. Не ми се вярва Кингзли да е бил уведомен за това назначаване!

-Да не би да намекваш Джеймс, че се опитват да саботират училището? -попита невярващо Грейс, като без да иска бутна чашата си и се поля с тиквен сок.

-Да, точно това намеквам! -възкликна Джеймс и хвърли поглед към Височайшата маса.

Ник също погледна натам. Имаше четири нови професора, които весело си разговаряха. Един от тях бе много млад -сигурно около двадесет и пет годишен със светло-кестенява коса, зелени очи, които се виждаха замъглено заради стъклата на квадратните очилца, подпрени на носа му. Другите си изглеждаха към четиридесетте и... Ами безнадежден случай!

-Да, вече ръководителите са заменени! Представете си какво предстои! -смръщи се Джеймс.

Завръщане в "Хогуортс"Where stories live. Discover now