~6~

527 47 9
                                    

"Третото истинско пророчество на Трелони"

Да, вероятно ако не бе Джеймс, бандата на Бобо наистина щеше да им извие вратовете. Щом Джеси видя Джеймс и неговите двама приятели -едно високо момче с огненочервена коса и едно тъмнокожо с топли кафяви очи -той се омете заедно с пасмината си. Колкото и наперено да ходеха Джеймс и приятелите му -сякаш училището бе тяхна собственост -и те като него бяха много готини и приятни.

Във вторият петък от пристигането им в училището те стояха нетърпеливо в стаята по Трансфигурация, очаквайки да имат първият си урок по практика. Ник толкова се вълнуваше, че не можеше да си намери място. Оливър, който стоеше до него само се кискаше с Леви, който бе седнал зад тях заедно със Деклън.

-Гащите на Мерлин... Стига... -той вече не можеше да си поеме дъх. -Спри се, Леви!

-Псттт... -Ник моментално се обърна.

Грейс му кимна към катедрата на учителя, където професор Макгонагъл ги гледаше доста нетърпеливо -те дори не бяха усетили кога бе влязла.

-О, Мерлин... Не... Мога... Въздух... -изграчи Оливър.

-Ако искате да изляза навън в коридора, за да ви изчакам да се насмеете, господин Оусънс?

Ник тъкмо го ръгаше в ребрата. Оливър се сецна и усмивката от лицето му бързо се изпари.

-Така, сега готови ли се да започнем да учим практика, или тук има още ученици, които имат да се смеят? -тя обходи всички със строгият си поглед. -Добре тогава. -каза, след като всички придобиха уверен вид. -Нека да видим кой какво знае!

Тя мина зад катедрата и започна да разглежда имената на всички ученици от един свитък. Имаха час с рейвънклоуци. Ако изпиташе някой от тях щяха бързо да приключат с тази част.

На средната редичка Грейс се напрегна и стисна ръката на Мери, която леко изстена.

-Леви Скамандър. -произнесе присъдата професор Макгонагъл.

Леви треперейки стана... Не бяха учили. Тримата с Ник и Оливър, бяха захвърлили транфигурацията и започнали игра на избухващи карти.

-С какво трансфигурацията е нужна на хората? -зададе въпроса си професорката.

-Ъ... -неразчленено каза Леви. -Трансфигурацията е нужна само и единствено на хората, които имат таланта да я практикуват. Това е един от най-сложните раздели на магията -да превръщаш едно нещо в друго... Има приложение и като... И човек може да се превръща в животно. Тънкостта е, че той не може да си избере като какво да се преобрази. Тялото му ще приема само една форма, на животното, на което отговаря същността му. Човека запазва пълното си съзнание след трансфигурация!

Завръщане в "Хогуортс"Where stories live. Discover now