-Kapitel 11-

9 0 0
                                    

Skylars perspektiv

Jag sitter och väntar på Aviana. Hon är hela 10 minuter sen. Det är inte likt henne.

Jag lägger undan min telefon och tittar upp mot en utav gångarna. Hon kommer springande med flera påsar hängandes på hennes armar. Glasögonen glider sakta ner på hennes näsa och hon trycker snabbt upp dem igen. När hon kommit närmare ser jag att hennes ansikte är rödare än världens rödaste tomat. När hon kommer fram till mig lutar hon sig framåt och sätter händerna på knäna och flåsar.

"Du... måste.. bara.. veta... vad... som.. just... hände... mig.." sa hon mellan andetagen.

"Hej på dig med Aviana, och ja. Jag skulle gärna vilja veta vad som hände dig. Men först borde du hämta andan" sa jag och ställde mig upp. "Och bara så du vet, du är 10 minuter sen"

"Jaja, men du kommer fatta varför när jag har berättat vad som hände mig" hon ställde sig normalt igen och tryckte upp glasögonen längre upp på näsan.

"Så, vad hände?" frågade jag.

"Jo, det var så här att jag gick in i en klädaffär, Hollister tror jag att den heter. Jag tittade runt bland alla kläderna där. När jag var på väg att gå därifrån kom den här killen, Noel, som jobbade där och frågade om jag behövde någon hjälp. Jag hoppade till för att jag hörde inte när han kom. Han skrattade lite åt mig och jag sa att jag inte hittade någonting som intresserade mig. Han sa att han vet en tröja som skulle passa mig. Han tog tag i min arm och gick iväg. Jag fastnade med foten i någonting och ramlade. Jag landade på honom, på marken, och han hånlog. Jag rodnade som in i väggen och bad om ursäkt. Han sa att det inte gjorde någonting och tryckte mig närmare honom. Jag ställde mig snabbt upp och skyndade ut ur affären"

Jag började skratta.

"Du.. måste.. skämta!" sa jag mellan skattningarna. När jag lugnat mig lite tittade jag på Aviana som såg väldigt seriös ut. Jag harklade mig och bad om ursäkt.

"Det var super skumt, han hade en omänsklig styrka också"

"Det var ju konstigt, men du. Vad sägs som att vi går och äter någonting. Jag svälter"

Vi gick och letade efter något mat ställe. Tillslut kom vi fram till ett ställe som det stod 'Food Court' på. Det luktade ljuvligt av en massa olika maträtter och det är människor överallt med brickor med mat på. Det är minst 100 bord här med åtta stolar vid varje. Jag tittade mot de olika mat-ställena och försökt lista ut vad de serverade.

McDonalds, Pizza Hut, Sushi Yama, med flera.

"Vad sägs som att kolla in det där Sushi Yama stället?" frågade Aviana och pekade mot matplatsen som såg ut att vara väldigt modern, för denna tiden.

"Visst, jag undrar vad de serverar" sa jag när vi började gå mot den.

När vi kom fram såg vi några små vita grejer med olika typer av fisk på. Rosa, vilket jag tror är lax, flera olika vita. några är runda med någonting grönt lindat runt den och andra är avlång med en liten bit grönt i mitten.

Jag kollade mot någonting som ser ut att ha olika typer av mat på. Bredvid står det priser och säger vad allt är. Jag kollade mot toppen av den lysande grejen och där står det 'Meny.'

"Jag har ingen aning om vad det här är" sa jag och tittade på Menyn eller vad det nu heter.

"Inte jag häller" sa Aviana. "Men jag tror att det kan vara Sushi, det står där" sa hon och pekade på menyn. "Det ser ut som att det finns lite annat också. Det finns någon biff grej med.. ris?"

"Mmm, men jag har ingen aning om vad någonting av det här ät, förutom ordet biff och grönsaker" sa jag och vi kollade lite mer på den.

"Men vi kan ju prova vad det här är, eller hur, vi kan dela på en 20 bitars sushi greja"

"Låter som en ide!"

Vi beställde våran mat och satte oss vid ett bord. Vi tog upp 'pinnarna' och hällde i lite soja i den lilla skålen. Som om jag gjort det här förut. Det gick bra, väldigt bra, och sushi, det är gott, men lax saken är lite slime aktig. Vilket inte smakar så gott.

Aviana tittar upp och på någonting bakom mig. Jag vände mig om och såg en kille gå runt i en Hollister jobb uniform.

  "D-det är han" sa hon och jag tittade tillbaka på henne.

"Som du träffade i hollister butiken eller?" frågade jag och hon nickade. Hon pulade in sin sista sushi i munnen snabbt och drack upp sin dricka, jag gjorde desamma. Vi ställde oss snabbt upp och rusade ut ur butiken, med en massa påsar hängande på armarna.

Vi sprang runt i köpcentrumet och försökte undvika honom. Jag undrar fortfarande varför hon fick så bråttom och ville springa iväg, jag vet vad som hände, men att hon vill undvika honom är lite konstigt. Jag menar, när jag träffade Leo så ville jag ha hämd. Medans hon springer iväg från sina problem och gömmer sig under en en sten.

Flera gånger till såg vi honom och vi bytte snabbt håll vi sprang åt för att undvika honom så gått som möjligt.

Tillslut tog vi oss ut och vi började gå hem.

"Det där var tur!" pustade Aviana.

"Varför fick du sån panik? Hur vet du att det var dig han letade efter? Han skulle kanske gå och äta mat" sa jag och tittade på henne.

"Jag vet att det var mig han letade efter. Det kändes att han gjorde det. Jag hade den här rösten i huvudet som sa att han gjorde det"

Jag tittade på henne och låtsades att jag förstod till 100% vad hon pratar om, men sanningen är att jag förstår vad hon menar till typ 0.1%.

"Du förstår inte vad jag menar eller hur?" Jag skakade på huvudet och hon skrattade. "Jag vet bara att han letade efter mig. Du skulle ha sett hur han tittade på mig" sa hon och rös. "Det var de värsta med honom. Blicken han hade och hur han ja... du vet.." jag nickade och visade att jag förstod vad hon menade med det och att hon inte behövde säga mer. Det gör både mig och henne obekväm. Plus, att det är någonting vi inte vill prata om.

Fallen ft. DileriaWhere stories live. Discover now