-Kapitel 3-

26 1 0
                                    

Skylar's perspektiv

"Oops" sa jag och krockade in i en stol.

"Klarar du det verkligen själv?" frågade Thea.

"Ja" sa jag och åkte förbi stolen. Jag svängde runt ett hörn. Men, misslyckades. "Aj min fot. Dumma hörn!" väste jag.

"Går det bra?" frågade Aviana och små skrattade.

"Ser det ut som att det gör det?" frågade jag.

"Ja, det tycker jag" sa hon och flinade.

Jag rundade hörnet och hörde en lätt smäll bakom mig.

"Men för kattsingen, hur styr man den här dödsmaskinen på hjul!" Aviana har nu gjort samma sak som mig.

"Med armarna" sa jag och skrattade. Sedan fortsatte jag min färd igenom den läskit rena korridoren. När jag väl börjat få lite flyt, så stötta jag emot något och ramlade framåt. Hur i skjutningen lyckades jag med det där? Jag låg nu på mage med rullstolen över mig och näsan i golvet. Golv smakar definitivt inte gott..

Jag hörde snabba fotsteg komma närmare mig.

"Herre gud, Skylar, hur gick det?" frågade Thea medan hon ställde rullstolen till rätta och hjälpte mig upp.

"Det gick bra, antar jag. Och golv smakar inte så gott" sa jag och Thea fnittrade.

"Det förstår jag" sa hon medans jag satte mig ner i rullstolen igen.

"Hur lyckades jag med det där?" frågade jag.

"Det är en golvlist där av någon konstig anledning..." Sa Thea och hon började köra mig. "Jag kör tillbaka dig till ditt rum, Aviana, du kan väll åka själv?"

"Jo, jag verkar vara bättre på det en Skylar, iallafall." Retades Aviana bakom mig och Thea fnittrade lite gran och jag log.

"HEY!" Sa jag mer på skoj och Aviana skrattade. Snart kom vi fram till en gigantiskt rum med gråa dörrar som vi gick gick in i. Ögonavdelningen var två våningar över våran våning och det här rummet rörde sig visst. Jag frågade Thea om det och hon förklarade hur de funkade och att de kallades hiss.

Vi satt/stog i tystnad medans det kittlade i magen när vi gick ner igen. Med ett litet 'bing' gick dörrarna upp Vi åkte igenom flera vita korridorer med oranga linjer och träffade på flera personer som hälsade på oss. När vi kom till vårt rum öppnade Thea dörren och släppte in oss. Hon hjälpte oss upp i våra sängar och stoppade om oss och satte i sprutan i armen på oss igen. Det kändes lustigt som vanligt och sen drog Thea fram en stol till ena vägen så hon kunde se oss båda.

"Ögondoktorn sa att han ville att nu skulle komma tillbaka imorgon och välja era bågar. Eran skada var ganska ovanlig, men det har förkommit så han vet hur starka era glas ska vara." Förklarade Thea och vi nickade. "Det är middag snart också, runt om en halvtimme eller så. Ni kan vila så länge och efter middagen kan jag ta med er lite böcker att läsa om ni vill."

"Jag gärna, TV blir ganska tråkigt efter ett tag." Sa Aviana, och log. Thea log tillbaka och reste sig ifrån stolen.

"Jag kommer då det är dags." Sa hon och öppnade dörren och vinkade lite med högra handen. Vi nickade tyst och hon gick ut.

"Du Skylar?" Hörde jag Aviana säga när Thea stängt dörren.

"Vad?" Frågade jag.

"Har du märkt att vi inte pratar engelska längre?" Hennes ord for in i mitt öra men gjorde så att tankarna stannade. Va?

Fallen ft. DileriaDär berättelser lever. Upptäck nu