Bölüm 5 - Alev Saçlı Kadın

1.7K 150 11
                                    



"Üstat Kalees."

Mizu'nun deniz kokan caddelerine açılmış geniş pencerelerin önünde dikilen kadın misafirini karşılamak için dönmeye tenezzül etmedi. Duruşu dik, yüzü ifadesizdi ve eğer bir zamanlar kuzgun karası saçlarına düşmüş aklar olmasa yaşını tahmin etmek mümkün olmazdı.

"Gel," dedi kadın içeri giren misafirine bakmaksızın. "Otur."

Genç kadın uysallıkla kendisine söyleneni yaparken pelerinini çıkararak özensizce oturacağı koltuğun arkasına bıraktı. Alev rengi saçları ve gür kirpiklerle çevrili ela gözleriyle çok etkileyici biriydi. Ancak Kalees'in genç kadını çağırma sebebinin güzelliğiyle yakından uzaktan ilgisi yoktu. Rhia ufukta bir noktaya odaklanmış gibi görünen konsey üyesinin keyfini beklerken umursamaz bakışlarla odayı inceledi. Üstatların normalde toplandıkları lüks salonlardan oldukça farklı, mütevazıydı. Genç kadın bu görüşmedeki önceliğin gizlilik olduğunu tahmin edebiliyordu. Nihayet üstat konuşmaya karar verdiğinde uzun eteklerinin yerdeki tozu süpürmesine aldırmaksızın etrafında dönüp Rhia'ya baktı.

"Biliyorsun," dedi Kalees o tınısız ses tonuyla. "Nalette soylarını güçlendirmek konusundaki saplantısından vazgeçmiş değil."

Rhia yavaşça başını salladı. Eski nişanlısının annesini yeterince tanıyordu. "Zalara ile Dilar'ın yerinde görüştüklerini işitmiştim."

Kalees'in kaşları hafifçe kalktı "O ikisinin işlerine gelmedikçe kimseyle görüşmek için o kadar yolu gitmeyeceklerini de biliyorsundur o halde."

Rhia omuz silkti. "Zalara'nın yetenek sahibi bir üvey kızı olduğunu biliyorum eğer ima ettiğin buysa."

Kalees gülümsedi. "O halde güney sınırımızı tutan Namu ailesinin güçlenmesinin Bardialı dostlarımızı üzeceğinin de farkındasındır."

"Eiliat kızının evlenmekle ilgilenmediğini duymuştum."

Üstat alayla başını salladı. "Herkesin fikri değişebilir Rhia. Aron'u senin bile unutmadığına eminim."

Rhia üstadın imasına dudak bükerken "Aron çıkarları için evlenmeyi kabul etmez. En nefret ettiğiyse çıkarlarına göre hareket eden insanlardır. O kuzeyli yabaninin bir şansı olacağını sanmam."

Kalees genç kadının kendisine cevap yetiştirmesinden duyduğu sıkıntıyla derin bir nefes aldı. "Rhia tatlım," dedi zehir kadar tatlı bir tonla. "Zalara'yı asla hafife almaman gerekir. Ama bu kadar gereksiz lakırdı yeter." Üstat açıkça genç kadının gitme vakti geldiğini gösterircesine pencerenin önündeki yerine dönerken "Seni çağırdım çünkü bu evliliğin gerçekleşmesine engel olacaksın. Nasıl yaptığınla ilgilenmiyorum. İster eski sevgilinle barış ister Eiliat kızından kurtul. Aksi takdirde Bardialı dostlarımızın da boş duracağını sanmıyorum ve topraklarımda bir karışıklık istemiyorum."

Rhia itaatkâr bir şekilde oturduğu koltuktan kalkıp pelerinine sarınırken başını eğdi. Genç kız kapıdan çıkarken Kalees mırıldandı. "En azından şimdilik."

Alya (Tamamlandı)Where stories live. Discover now