Bölüm 14 - Parti

1.6K 135 10
                                    


Nihayet beklenen gün gelmiş, Namu evinin arka bahçeye uzanan terası verilecek parti için hazırlanmıştı. Sekiz kişinin rahatlıkla oturabileceği yuvarlak masalar ortada dans için geniş bir açıklık bırakılacak şekilde etrafa yerleştirilmiş. Hepsi taze toplanmış renkli çiçeklerle süslenmişti. Misafirler gelmeden hemen önce servis edilecek, her damak tadına uygun çeşitte yiyecekler mutfakta hazır bekliyordu. Heyecanla bahçede koşturan genç seyis yamaklarından biri toprağa saplanmış meşaleleri yakmaya uğraşırken, gece için tutulmuş müzisyenlerde çalgılarının akortlarını kontrol etmeye başlamıştı.

Tori'nin topuzuna taşlı bir toka iliştiren Alya kızı ayağa kaldırarak şöyle bir baktı. Geldiğinde zayıflıktan olduğunun neredeyse yarı yaşında gösteren Tori bu akşam ilk defa 14 yaşında bir genç kıza benziyordu. Seçtiği su yeşili kumaştan kesilmiş elbise beyaz tenine ve kuzgun karası saçlarına o kadar yakışmıştı ki Alya bir an ne diyeceğini bilemedi. "Çok ama çok güzel oldun. Gerçek bir prenses gibi."

Tori sevinçle genç kızın boynuna sarılırken neşeyle şakıyordu. "Hepsi senin sayende," dedikten sonra uzaklaşıp Alya'nın ellerini tuttu. "Teşekkür ederim."

Derince iç geçiren Alya o an yaşadığı tüm sıkıntılara değdiğini hissederek gülümsedi. "Benim için zevkti."

Bu sırada içeri giren Tora bir an olduğu yerde durarak açıkça önündeki manzaranın keyfini çıkartırken "Gök!" dedi. "Tüm akşam sizin yüzünüzden tek damla içmeden nöbette durmak zorunda kalacağım."

Alya gülerek Tori'yi kuzeninin kollarına emanet ederken az sonra kendisinin de geleceğini söyleyerek onları önden gönderdi. Neden beklediğini, neyi beklediğini bilmiyordu. Ahırda yaşadıkları kazanın ardından iki gün geçmiş olmasına rağmen Aron'la bir kez olsun karşılaşmamış, tek kelime konuşmamışlardı. Partide kendisine eşlik etmek istediğini söylediğinde ciddi olduğuna inanmamalıydı. Kendi saflığına homurdanarak gelen arabaları ve içlerinden inen misafirleri izlemekten sıkılmış bir halde kabarık eteklerini tutup kapıya doğru döndüğünde, sessizce kendisine bakan Aron'la karşı karşıya geldi. Genç adam gerçekten de dediğini yapmış Alya'nın gece mavisi elbisesinin renginde, dar kesim, düğmeli bir gömlek giymişti. Siyah pantolonu, belini saran siyah kalın kemeri ve yine siyah deriden botlarıyla yeni ütüden çıkmış gibi kusursuzdu.

Alya'yı delip geçen bakışları en ufak bir ayrıntıyı kaçırmazken aklından geçen mavinin kıza ne kadar yakıştığı olmasına rağmen ağzından dökülen ilk kelimeler "Beni beklemeden mi gidiyordun?" oldu.

"Ben," dedi huzursuzca elleri eteklerinin kıvrımlarıyla oynayan Alya "Daha fazla geç kalmak istememiştim."

Aron "Merak etme, parti yeni başlıyor," dedi ve kolunu kıza doğru uzattı.

Karel'in sıkı sıkıya beline oturması için sıktığı bağları bir parça olsun gevşek bırakmış olmasını dileyen Alya nefes almakta zorlandığını hissederek genç adamın koluna girerken içten içe bu geceyi sorunsuz bir şekilde kapatabilmek için Gök'e yalvardı.

***

Müzik, dans, leziz yemekler ve neşeli insanların kahkahaları sanki arka bahçede doğup tüm eve yayılıyordu. Uzunca bir süre başında sessiz ve suratsız bir ifadeyle dikilen Aron tüm misafirlere kıza yaklaşmamaları mesajını verdiğinden emin olmuş olmalıydı ki Alya'yı oturduğu masada tek başına bırakıp misafirlerin arasında gözden kaybolmuştu. "Elbette," diye düşündü Alya, genç adamın ev sahibi olarak gelenlerle ilgilenmesi gerekirdi. Biliyordu ki kendisine eşlik etmeyi teklif etmesi de nezaketten fazlası değildi. Dans etmekten vakit bulabildiği anlarda yanına uğrayan İna ve Tori'yi şimdiden kendi yaşıtlarına kaptırmış olan Tora, kızı yalnız bırakmazken Alya kalabalığın içinde Aron'u gördü. Oldukça iddialı bir dekolteye sahip mor elbisesiyle, beyaz cildinin pürüzsüzlüğünü daha da ortaya çıkaran alev rengi saçlı, hülyalı bakışların sahibi çok güzel bir kadınla birlikteydi. Genç kızın bakışlarını takip eden Tora "Rhia," dedi düşünmeksizin. "Aron'un eski nişanlısı."

Alya (Tamamlandı)Where stories live. Discover now