Bölüm 15

1.5K 132 23
                                    


Ansızın içeri giren güneş göz kapaklarını açması için Alya'yı zorlarken başındaki zonklama işini hiçte kolaylaştırmıyordu. "Karel, lütfen..."

Yardımcısının kendisini uyandırmaya geldiğini düşünerek, biraz daha vakit koparabilmek için umutsuzca seslendi. En azından genç kadın bir gece öncesinde elbisesinin arka bağlarını gevşetmeyi düşünmüştü.

"Günaydın Alya." Aron sesini duymasıyla birlikte dirsekleri üzerinde doğrularak kendisini görmeye çalışan genç kıza eğilerek yaklaştı. Işık arkasından geldiği için kızın kamaşan gözlerine bir parça gölge sağlasa da adamın yüzünü gizliyordu.

"Sen," dedi Alya bir parça panikle. "Burada ne işin var?"

Genç adam elindeki kupayı kıza doğru uzattı ve "Başının ağrıyabileceğini düşünmüştüm," dedi.

Evet, Alya'nın başı ağrımaktan öte korkunç derecede zonkluyordu. Yine de adamın yatağının yanı başında olması fikrinden rahatsız olmuştu.

Alya kupayı alıp dudaklarına götürürken teşekkür maiyetinde bir şeyler mırıldandı. Zira pek çok nedenden ötürü kendisini kızgın hissediyordu ve odasında görmeyi istediği son kişi Aron'du.

Genç kızın elindeki içeceği evirip çevirmesini izledikten sonra Yatağa dayadığı ellerinin üzerinde burnunun dibine kadar girerek "Alya," dedi. "Anlaşmayı kabul ettim."

Gözleri yakından bakılınca grinin çok daha koyu bir tonu gibi görünüyordu. Alya kirpiklerini kırpıştırdı. Düşüncelerin birbirine geçtiği zihninde boşuna çabalayarak bir düzen yakalamaya çalışıyordu. Aron anlaşmayı kabul ettiğini söylerken ne demek istemiş olabilirdi? Daha da önemlisi neden burnunun dibinde duruyordu? Kaçacak bir yeri olmayan Alya çaresizce adamın kendisine içmesi için verdiği kupaya gömülerek kendince gizlenmeye çalıştı.

Dudak kenarları yarı alaycı bir tebessümle kıvrılan Aron kızın rol yeteneğine bir kez daha hayran kalarak doğrulurken "Bundan sonra davranışlarına daha fazla dikkat etmen gerektiğini anlamışsındır sanıyorum," dedi ve şaşkın bakışlarla kendisini izleyen genç kızı olduğu yerde bırakarak odadan ayrıldı.

Davranışlarına dikkat etmesi mi gerekiyordu? Ansızın Seire'yi anımsayarak gözleri parladı. Anlaşmadan kastı genç kadının başına gelenlere karşılık onunla bir uzlaşma yolu bulmuş olması olmalıydı. Alya'dan da konuyla ilgili ağzını kapalı tutmasını bekliyordu. Genç kız elindeki kupaya bakarken farkında olmaksızın dudak büktü. Nedense Seire'nin başına gelenlerin onaylanması onu rahatlatmak yerine hayal kırıklığına uğratmıştı.

Genç kız nihayet kendisini yataktan çıkabilecek kadar toparladığında kabul etmek istemese de Aron'un getirdiği karışımın oldukça faydasını gördüğünün farkındaydı. Zihnini bir parça olsun rahatlatabilmek için babasına yazmaya karar vererek odasının bir köşesine yerleştirilmiş küçük yazı masasının başına geçti. Evini o kadar çok özlemişti ki bir gece öncesinde ki rüyaları bile babasıyla birlikte geçirdiği günlerin tekrarlarıyla dolup taşmıştı. Gözlerini kapatıp gördüklerini anımsamaya çalışırken dudaklarındaki gülümseme Aron'a sarıldığı bir anın canlanmasıyla birlikte dudaklarında donup kaldı. Başını sallayarak görüntüyü zihninden uzaklaştırmaya çalışırken kendi kendisine bunun gerçek olamayacağını tekrar ediyordu.

***

"Kesinlikle bir işler çeviriyor." Aron'un ruh hali partinin olduğu akşamdan beri oldukça karanlıktı.

"Bazen delirmeye başladığını düşünüyorum kuzen." Tora yüzünde ciddi bir ifadeyle odayı bir aşağı bir yukarı arşınlayan genç adamı izliyordu.

Alya (Tamamlandı)Where stories live. Discover now