20. BÖLÜM - YARIŞMALAR

701 35 0
                                    

"Ne konuşacaktın? Zaman'ım yok. Melislere söylemedim ama gitmem lazım"
"Şey sevgılin ile mi buluşacaksın?"
"Evet ve hayır gibi. Sen söyle."
"Çalışmamız Lazım" tam o Sırada Telefonum çaldı. Kuzey arıyordu. Ay şimdi açmasam mı? Ama ayıp olur. Neye çalışmamız gerektiğini de merak ettim.
"Pardon hemen geliyorum"

"Efendim Kuzey?"
"Ben 5 dakikaya restorantın önüne geliyorum."
"Tamam. Annemlerden çok fazla izin alamadım zaten sen varsın diye izin verdiler."
"Tamam kanka. By By" dedi ve kapattı.

"Pardon Kuzey aradı da. Sen neye çalışacağımızı söyle."
"Hatırlıyor musun? Yarışma vardı"
"Oha 4 gün kaldı"
"Evet ve şarkımız hazır değil"
"Tamam. Ben Kuzey ile konuşurum çok geç dönmeyiz. Gece Şarkıyı çok iyi düşünür hazırlarım. Çocuklara gönderirim. Onlara sen söylersin demi? Uyumasınlar. Başkaaa. Ha notalarını da en hızlı ve kusursuz şekilde çıkarmaları Lazım. Başka birşey aklıma gelirse yazarım"
"Tamam. Ben şimdi çocuklarla konuşurum"
"Tamam. Şimdi gitmem Lazım. Görüşürüz"
"Görüşürüz" dedikten sonra çıktım. Kuzey gelmişti. Arabadan indi. 2-3 aydır görmemiştim.
"Selam"
"Selam. Kayboldun ortalıktan"

"Öyle oldu biraz. Sen? Heyecanlı ve telaşlı gözüküyorsun"
"Önemli değil ya. Okulun grubunu biliyorsun . Yarışmaya İstanbul dan Seçilen okullardan biriyiz. 4 gün kaldı ve hala Şarkıyı hazırlamadık. Biliyorsun büyük bir yarışma olucak. Ben bu gece ayarlıcam, şimdi Emir ile onu konuşuyorduk"
"Emir de mi buradaydı?"
"Evet. Kuzenlerimiz evleniyor"
"Ne? Sen bana Hiçbirini anlatmadın. Ayrıca senin önemli işin var. Bu gece eğlenemeyiz. Bir yere gidelim bende sana yardımcı olurum beraber hazırlarız. Yarın da çocukları çağırırsın okulda çalışırsınız bende yardım ederim." Hemen ona sarıldım.
"Sağol Kuzey. Çok teşekkür ederim"
"Önemli değil"
"Geç oldu. Bize gidelim o zaman. Annem de seni özlemiştir"
"Tamam." Arabaya bindik.yarışma için şimdiden heyecanlandım. Acaba nasıl olcak? Hani Şarkıyı yapıcaz? Dans koreografisi bulmamız Lazım. Yani 4 günde kusursuz birşey bulmamız lazım.

Eve geldiğimizde annem direk Kuzey'e sarılmıştı. Ben kimim ki zaten ? Şimdi ise Şarkıyı düşünüyoruz. Tek şarkı olmasaydı iyiydi. 2 kişiyle olmuyor ya! Acaba annemden izin Alıp grubu mı çağırsam.

Bu saatte mi?

Önemli bir iş için. Ayrıca Emir'e söyledim çocuklara söylicekti. İç sese herneyse diyip geçtim. Evet şimdi annemin yanına inip tüm ikna etme yeteneğimi konuşturup izin almam Lazım. Ama sonrasında Başıma ne gelir bilemiyorum.
"Anneciğim"
"Ne isticeksin Burçe?"
"Aşk olsun anne. Anneciğim diyince illa birşey mi istemem gerekiyor."
"Yani"

"Tamam kraliçem anlatıyorum. Şimdi ben okul grubuna katıldım ya. Sana bahsetmiştim bir yarışma vardı. Önemliydi. Biz o yarışmayı tamamen unuttuk ve 4 gün kaldı. Daha ne şarkı, ne dans hiçbirşey hazır değil"
"Tamam çocuklar gelebilir"
"Oley! Annelerin birtanesi. Ben şimdi onları arıyım gelsinler."
"Tamam" dedim ve Koşarak odama çıktım.

Dans grubu ile okulda konuşurum seçtiğimiz şarkıya göre birşeyler hazırlarlar. Bizde yardım ederiz. Ben düet olması yada sadece Emir'in söylemesi taraftarıyım çünkü ben heyecanlanırım. Belki o da heyecanlanır. Bilmiyorum ama kesinlikle tek Başıma söyleyemem. Şimdi bile heyecanlandım. Odaya çıktığımda Kuzey telefonu ile ilgileniyordu. Ona dikkatli olması gerektiğini söyledim. Sonra da çocukları Aradım. 10-15 dakika içinde geleceklerini söylediler. Bende biraz şarkı araştırdım o zamana kadar. Aklımda olabilecek 3 tane şarkı var. Umarım çocukların aklında da fikirler vardır. Benim fikirlerim ise Şunlar;

1- We Rock -Camp Rock
2- I know what you did last summer. - Shawn Mendes ft. Camilla Cabello
3-Good Time - Owl City ft. Carly Rae Jepsen

Üçü de çok Sevdiğim şarkılar Ayrım yapamıyorum. Tek çözüm çocuklara sormak. Çocuklar falan diyorum ama onlar çocuk mu ki? Başka bir isim bulmalıyım. Erkekler? Olmaz. Diğerleri? Olmaz. Ne olsa... Neyse bunu sonra düşünürüm. Şimdi çocuklar diyiyim.
Erkekler geldiğinde (karar değiştirdim) hepimiz salondaki büyük masaya geçtik. Annem ile babam yan komşuya gezmeye gittiler. Annem tabi evde tek kız Olduğum için Masalları çağırmamı istedi. Onlar gelene kadar bende fikirlerimi söyledim. Sanırım daha önce kimse düşünmemiş. Olamaz! Daha Şarkıyı ezberlicez. Ay ben katılmasam mı? Ama şimdi grubu yüzüstü bırakmış olurum. Ben bunları düşünürken kapı çaldı. Kızlar gelmişti. Hemen onlara da masaya geçmelerini söyledim ve konuşmaya başladım.

Sahnedeki ÇocukWhere stories live. Discover now