17. BÖLÜM- MELİS'İN NİŞANI

568 43 2
                                    

Şuan kızların zorla giydirdiği elbiseyi çıkartmak için alışveriş merkezine gidiyorum. Sanki bara gidiyormuşuz gibi elbise giydirdiler. Tabiki ben bunlarla durmayacaktım. Bu Sırada Emir'i arayıp biraz geç kalabileceğimi söyledim. Sorun olmaz dedi. Bunun verdiği rahatlamaya alışveriş merkezine girdim. Biraz yürüdükten sonra telefonum çaldı. Emre arıyordu. Umarım birşey olmamıştır.
"Efendim"
"Burçe çok önemli bilgiler öğrendim"
"Nasıl bilgiler?"
"Sen bugün Emir'e gideceksin ya"
"Evet"
"Bu sana şaka yapıcak"
"Nasıl yani? Yaptığı şaka yetmemiş mi?"
"Bilmiyorum. Sana Çıkma teklifi edecek ve bu Sırada okuldaki herkese canlı yayın yapıcak. Evde kameralar var. Bizde çocuklarla düşündük ki Burçe'ye yardım edelim. Şimdi bende bir kamera yerleştirdim ve canlı yayın başlattım. Yani okuldaki herkes 2 kameradan canlı yayın izliyor"
"Tamam, hemen hazırladım bir plan........."

*

Üstümü değiştirip alışveriş merkezinden çıktım. Saat sekizi beş geçiyordu. Hemen bir taksi çağırıp Emir'lerin evini tarif ettim. Taksici adam çok Hüzünlü gibi duruyordu öyle ki 'Yalnızlık senfonisi' açıp yola dalmıştı.
"Pardon çok mu hüzünlüsünüz?"
"Pardon çok mu mutlusunuz?"
"Iyi de mutlu olmakta ne var?"
"Insanların mutlu olması sinirime bozuyor" adamın söylediği şeylere sinir çok sinir olmuştum. Her insan mutlu Olmayı hak eder. Kendisi mutlu değilse bile insanların mutluluğuna engel olmamalı.

*
Emirlere geldiğimde çok heyecanlıydım. Şaka umarım işe yarar. Kapıyı çaldım. Kapıyı açan Emir Gömlek giymişti*şaşıran emoji*.
"Merhaba "
"Selam içeri gelsene" masayı gösterdi. Şaka için baya özenerek hazırlanmış.
"Baya hazırlanmışsın"
"Hı?"
"Diyorum ki, masa falan"
"Evet biraz öyle oldu" masaya oturdum. Yemekleri servis etmeye başladı.

Yemeklerimizi bitirdiğimizde "Dans edelim mi?" Diye sordu, bende kabul ettim. Bir dakika bekle dedi ve gitti sonra. Bende Emre kamerayı nereye sakladı diye bakmaya başladım. Bu çocuk gerçekten akıllı. Kitapların arasına saklamış. Tabiki bende çok zeki Olduğum için çok çabuk buldum. Anti gerizekalılar Team zekiler (Gerizekalı Emir oluyor tabiki.) kameraya el salladım. O anda Emir geldi. Sanki hiçbirşeyden habersiz gibi etrafıma bakınmaya devam ettim. Oyunculuğum iyidir *Göz kırpan emoji*.

"Istersen aşağı inelim orda daha iyi dans edebiliriz" demekki Emre akıllı değilmiş. Neyse sonuçta Emir'in kamerası var aşağıda. Merdivenlerden aşağı inerken elimden tutarak inmeme yardım etti. O sorada telefonum çaldı. Tam Sırası. Kameralara yakalanmamak için banyoya gittim.
"Emre çok akıllısın gerçekten umarım Aşağıya kamera koymuşsundur"
"Koymadım ama Emir'in kamerasından izlenmek daha çok işimize yarar çünkü okulun%73 'ü ordan izliyor "
"Tamam ben gidiyim yanına. Şüphelenir şimdi"
"Tamam" dedi ve kapattım. İçeri girdiğimde bana baktı. Ah be Emir şimdi düştün elime. Elindeki kırmızı gülleri gördüm ama görmemezlikten geldim. O anda diz çöktü.
"Burçe şuan durum biraz komik ama geldiğin günden beri senden hoşlanıyorum. Senin Duygularını bilmiyorum ama benimle çıkar mısın?" Şaşırmış gibi yaptım ve "Tabiki,......" Dedim. Ama devam edicektim.
"Hayır" dedim, yüzünde şok olmuş ifade vardı. "Evet Emir bey, kameraya el salla" dedim. Bence ben şaka programı çekmeliyim.
"Sen nerden biliyorsun"
"Burçe kandırmaz kandırır"
"Hahahahhahahhaha"
"Neyse gitmem Lazım, babamlar çağırdı demin?." Dedim. Ve yukarı çıkmaya başladım.

Eve geldim şimdi. Babam konuşmamız gereken önemli bir konu var dedi.
"Ne oldu baba?"
"ben diyorum ki Melis'in nişanını burda yapalım kurdeleyi de ben kesiyim"
"Mükemmel olur"
"O zaman sen Melis'e haber verirsin"
"Hemen" hemen telefonumdan Melis kişisini buldum.
"Alo kuzen"
"Efendim canım"
"Babam düşünmüş sizin Nişanı bizde yapalım dedi. Tabi yer ayarlamadıysanız "
"Bizde 2 gün kaldı yer ayarlamalıyız diye düşünüyorduk "
"Süper o zaman yarın gelirsin konuşuruz"
'Tamam kuzum Görüşürüz "
"Bay bay" evet bu iş de tamam. Şimdi gidip babama haber veriyim.

Sahnedeki ÇocukWhere stories live. Discover now