1

88.3K 1.9K 1.5K
                                    

Multimedya: Elena (başkarakter)

Alfred Binet, dünya üzerinde ilk zeka testini yaratan kişidir. Düşünce, düşük ve geri kalmış zeka seviyesinde olan çocuklara iyi bir eğitim vermek amaçlı ortaya çıkmıştır. Bu testler ile o çocuklar seçilebilecekti. Binet'in bulduğu bu zeka testi, öğretmenleri tarafından ayrılan aynı yaştaki öğrenciler üzerinde kullanıldı.
Uzman kişiler tarafından bireysel olarak uygulanır. Küçük çocuklara uygulandığından yaklaşık 30 dakika, daha büyüklere uygulandığında bir veya bir buçuk saat sürer. Testin puanlanmasından sonra uygulayıcı zekâ yaşını ve zekâ bölümünü bulur.♤●♤●♤

Her çocuk özeldir. Ama bazıları bebekliklerinden itibaren davranışlarıyla herkesi şaşırtır. Yaşıtlarından farklı olduğunun sinyallerini verir. Bu durumda pek çok ebeveynin aklına 'acaba çocuğum üstün zekalı mı?' sorusu takılır.
İşte benim annem ve babam ben küçükken yaşıtlarımdan biraz daha farklı olduğumu düşünmeye başladıkları zaman hayatımın gidişatı hakkında hiç bir fikrim yoktu. Ben 5 yaşındayken annem ve babam benim daha bu yaşta matematik işlemlerini yapabilmemi, sürekli hayal gücümü biraz daha fazla kullandığımı keşfettiklerinde benden korktuklarını çok iyi hatırlıyorum. Hatırlıyorum çünkü gördüklerimi kolay kolay unutabilecek biri değilim. Çocuklarının zeki olmasının neresi korkutucuyduk ki? Yine de emin olmak için bir doktorla görüştürdüler. Aylarca süren testlerden ve deneylerden sonra doktorda bu durumdan korkmuştu. Nasıl oldu bilmiyorum ama 6 yaşıma bastıktan sonra eve tuhaf tuhaf insanlar gelmeye başlamıştı. Annem ve babamla gizlice konuşuyorlardı. Benim duymamı istemiyorlardı.

Bir gün annemle ben evde otururken kapı çok hızlı bir şekilde çalmaya başladı. Korkmuştum. Annem

- Sakin ol Elena! Sorun yok. Şimdi kim olduğunu öğreniriz.

Annem kapıyı açtığında bende salon kapısının arkasından gizlice bakıyordum. İçeri giren babamdı. Nefes nefese duruyordu. Anneme

- Hemen buradan gitmeliyiz. Onu zorla almaya çalışacaklar. Onu götürmelerine izin veremeyiz.

Annem

-Yo..yoo.. bu gerçek olamaz.

-Polise gidemeyiz bunu biliyorsun. Zaten her şeyin arkasında onlarda var.

O sırada beni fark ettiler.
Babam bana doğru gelerek

- Elena., tatlım. Şuan korkuttuğumu biliyorum. Özür dilerim. Ama tatile gitmemiz lazım. Hemen!

Tam merdivenlere yönelmiştik ki kapı tekrar çaldı. Babam anneme fısıldayarak

- Çok geç. Onu sakla sende saklan ben onları evden uzaklaştırmaya çalışırım.

Annem bir şey diyemeden babam annemi ve beni merdivenlere doğru itmeye başladı. Annem beni kucakladı ve üst kata çıktık ve etrafa saklanacak yer var mı diye baktık. Annem tavan arasına çıkan merdiveni çekti. Ve benim oraya çıkmamı söyledi. Aşağıdan bağırma sesleri geliyordu. Annem de tavan arasına tırmandıktan sonra merdiveni çekti ve kapağı kapattı. Kapı eski olduğu için delikleri vardı ve aşağısı görünüyordu. Annem ve ben sessizce sesleri dinlemeye başladık. Ayak sesleri giderek yaklaşıyordu. Ve tam görebileceğim mesafede iki siyah ceketli adam ve babam duruyordu.

Adamlardan biri

-Kızın nerede?

-Burada değiller dedim sana...

-Bize yalan söylemeyi kes. Onu nereye sakladın?

-Sence sana bunu söyler miyim?

Cebinden silahını çıkarttı ve

ÖLÜLERİN DÜNYASINDA!Where stories live. Discover now