Hfst 7 ✔

1.2K 69 4
                                    

Pov Daisy:
Ik haat mijn leven. Ik haat mijn leven. Ik haat mijn leven. Guess what.. Ik haat mijn leven" mompel ik. Normaal zal ik mijn ouders bellen. Maar die zijn weg. Volgens mij naar een goede vriendin van mijn moeder. "Hoezo?" Vraagt een jongensstem. Ik draai me om en zie Peter staan. "Jij was toch met pap en mam mee?" Vraag ik. "Nee.." mompelt hij. Hij ziet er heel anders uit. Zijn platte kapsel in een kuif. Zijn kleding veel stoerder. "Als je nou meer kleding zoals dit had.. Zou ik het kunnen stelen" zeg ik sassy. "Ja in je dromen" zegt hij lachend. "Kan je mij helpen? Ik ben de stad kwijt" "Sukkel" mompelt hij. We lopen samen naar de stad en zodra ik bij mijn fiets ben fiets we naar huis. Hij heeft onderweg een sigaret aangestoken en ik zit er naar te staren. Hij en roken? Ziet er fucked up uit men. "Lukt het?" Vraagt Peter. "Zeker" mompel ik terug. Zodra we thuis zijn zet ik mijn fiets weg en Peter ook. We lopen samen naar binnen. Hij nogsteeds met zijn sigaret. Ik leg mijn tassen weg. Ik loop de woonkamer in en zie pap en mam op de bank zitten. Mijn ogen worden groot en Peter komt ook naar binnen. Met zijn sigaret. Mijn ouders lijken geschrokken zodra ze Peter zien. "Peter?" "Ja" antwoord Peter mijn moeder. "ROOK JIJ?!" Schreeuwt mijn vader erdoorheen. Peter kijkt ontschuldig naar zijn voeten. Ik moet hem nu helpen. "Ehm..Nee hij rookt niet.. Hij eh.. is een stoomlocomotief" floep ik eruit. "Daisy hoe je erbuiten!" roept mijn moeder. "Jezus shit is getting down" mompel ik terwijl ik naar boven loop. Ik hoor ze beneden de hele tijd schreeuwen. Wacht.. Waar zijn de jongens eigenlijk. Ik pak me telefoon en zie 1 nieuw whatsapp bericht. Hij is van Luke:
"Hey Dees. We zijn allemaal naar huis sorry ❤". "Het is okay" stuur ik terug. Ik ga offline en zet me muziek aan. Hard. Natuurlijk moet mijn vader daar boos van worden en me box op de grond gooien. Ik hoor me telefoon trillen. 1 nieuw bericht. Luke again. "Waarom word er zo geschreeuwt?". "Ruzie.. Shit is getting down.. Net als mijn box" antwoord ik. "I am sorry" Stuurt hij terug.
-1 uur later-
Ik zit al de hele tijd met Luke te appen. Ze schreeuwen nog steeds. Ik hoor de deur heel hard dichtslaan. Ik loop naar beneden en kijk de hoek om. De tafel is omgevallen. Mijn moeder huilt. Mijn broer is weg. Mijn vader probeert mijn moeder te troosten maar je kan zien dat hij heel boos is. "Waar is Peter?" Vraag ik. "Gaat je niks aan" snauwt me vader naar me. "Wat heb ik nou weer gedaan!" Roep ik terug. "JIJ WIST HET!" Roept hij terug. "HELEMAAL NIET! IK KWAM HEM TEGEN IN DE STAD! VANDAAG! EN TOEN WIST IK HET" Schreeuw ik terug. Hij staat op en loopt naar mij toe. Er is maar een keer eerder zo'n grote ruzie gehad. Toen had hij me geslagen. Ik had bijna de hele dag gehuild bij Luke. "JE WIST HET!" Roept hij terwijl hij voor mij staat. Hij geeft me een klap. Op mijn wang. "Nee! Ik ga jou mij niet gewoon laten slaan!" Roep ik met tranen in mijn ogen. Ik geef hem een knietje in zijn ballen en ren het huis uit. Ik kon nog net mijn jas van de kapstok trekken. Ik ren het park door. Langs de supermarkt. Langs het busstation. Ik stop met rennen en kijk om me heen. Het busstation. Ik kan op de busstappen. Gewoon weg van alles. Ik voel me telefoon trillen in me zak. 1 nieuw bericht. Luke. "Waar ben je? Je ouders dachten dat je hier was. Wat is er gebeurd?". "Ik weet dat mijn ouders erbij zijn. Zeg maar dat ze hun excusses in hun reet mogen stoppen. Ik ben weg x" stuur ik terug. "Je ouders zijn nu weg. Ja vader had een ijszak op zijn ballen". "Hard voor hem" stuur ik terug. Ik weet vrij zeker dat mijn vader heeft gedronken. Normaal is die NOOIT zo. Eigenlijk heb ik nu een vriend nodig. "Busstation" stuur ik naar Luke. Niet veel later is die er. Met zijn longboard. Hij komt naar me toe gelopen. Hij geeft mij een knuffel. "Jij hebt jouw vader in zijn ballen getrapt" mompelt hij. Ik lach zachtjes terwijl ik mijn gezicht verstop in zijn shirt. "Wist je dat Calum en Annika opeens ook best friends zijn. Stiekem willen ze elkaar gewoon" zegt Luke. Hij weet altijd dat ik er zelf wel over begin als ik erover wil praten. "Kunnen we naar jou huis?" Vraag ik. Hij knikt. Ik ga voorop zijn longboard zitten en hij rijd.

Pov Luke:
Ik weet dat Daisy het er zwaarder mee heeft dan ze laat zien. Ik weet vroeger nog. Toen ze voor het 1ste ruzie hadden.
-Flashback-
Luke= 13 ,Daisy= 12
De deurbel gaat. Ik loop rustig naar beneden en doe open. Wie belt er aan om 2 uur 's nacht. Daisy staat voor de deur. Huilend met een rode wang met een handafdruk. Ik neem haar mee naar binnen. We gaan op de bank zitten. "Hi- Hij sloeg me" brengt ze uit en begint nog harder te huilen. Ze had verteld dat haar ouders naar de nachtclub waren gegaan. Ze kwamen 12 uur thuis. Haar vader deed raar en begon iedereen uit te schelden. Ze gaf haar moeder een welterusten knuffel. Ze liep naar haar vader maar die keek haar raar aan. "Pap waarom doe je zo raar" vroeg ze. En hij sloeg haar vol op haar kaak. Gelukkig wel met platte hand. Ze renden huilend naar boven alleen ze kon niet slapen. En nu was ze hier.

"Luke?" Vraagt ze. "Ja" antwoord ik. "We zijn er" zegt ze. Ik help haar overeind en wij lopen naar binnen.
"Daisy je word gebeld" zeg ik. Ze pakt haar telefoon en neemt op.

Pov Daisy:
Het is Annika. Ik neem op en zet hem op luidspreker.
(A= Annika, D= Daisy,
L= Luke, C= Calum)

A= Its me motherfucker
D= Jij ook hallo
A= Hallo x Calum en Annika
D= Stiekem is dit gewoon je truc om met Calum te krijgen
A= Echt niet
D= Waarom klink je dan opeens zo nerveus?
A= Omdat Calum hier is.. En je staat op luidspreker
D= Whhahahhahahaha hard voor je!
C= STIEKEM WIL JIJ MET LUKE
D= Ik ben bij Luke.. En jullie staan ook op luidspreker.
L= Well this is awkward

*-*-*-*-*-*-*-*-*

Best Friends Tour -5sos- -Editing-Where stories live. Discover now