Hfst 1

2K 97 3
                                    

-EDITED-

Pov Daisy:
"Nee Daisy jij gaat mee!" Roept mijn moeder boos naar boven. "Mam! Ik ben ziek en als ik een stap naar buiten zet sterf ik! Begrijp dat nou!" Roep ik terug. Ik doe er een zielig hoestje achteraan voor het effect. "Kom op Daisy we weten beide dat mam je hoe dan ook dwingt." Zegt Peter mijn broer die mijn kamer binnen komt lopen. "Wij hebben twee jaar al niet meer echt met elkaar gesproken.. Ik was zestien en hij was zeventien.. Nu zijn we achttien en negentien!" snauw ik. "Dus eigenlijk heb ik geen idee hoe Luke nu is. Heet hij nog wel Luke? Misshien is hij wel zwanger? En ik ga niet met een Luke met hormonen optreken. No way." zeg ik terwijl ik mij weer omdraai in bed. "Je gaat." zegt Peter en hij rolt met zijn ogen voor hij de kamer uitloopt. Ik sta met een zucht op en trek mijn lichtblauwe nirvana trui aan met een grijze broek met schuren. "Wij gaan zo naar hiernaast voor het feestje opschieten Daisy!" Roept mijn moeder. Ik stap de laatste treden af en pak mijn leren jack van de kapstok. "Morning Sunshine." zegt mijn vader met een glimlach. "Veels te vroeg voor deze bullshit." mompel ik geïrriteerd. "Taalgebruik!" Roept mijn moeder voor ze mij richting de deur duwt. Ik stap als eerste naar buiten en wil mijn 'ik ben ziek' act nog wat geloofwaardiger maken. Ik laat mij voorover vallen en blijf stil liggen. "Ik zei toch een stap naar buiten en het is het einde." zeg ik zacht terwijl ik mijn hand op mijn hart leg. "Je hart zit links niet rechts." zegt Peter spottend. "Ik ga dood hier! Het maakt niet uit waar mijn hart zit." jammer ik. "Jammer ik geloof je niet." zegt Peter die zijn hand naar mij uitsteekt. Ik trek mij omhoog en kijk verslagen naar de grond. Kut. Dan plan 2! Rennen. "Ze zijn er." zeg ik geïrriteerd en ik wijs richting een random auto. Iedereen kijkt ernaar en ik begin gelijk te rennen. Zodra er een bus langs rijd vinden mijn ogen de ogen die ik al een jaar lang niet meer heb gezien. Ik besef dat ik ben gestopt met rennen en sprint snel weer door. "Kom op sta nou stil Daisy ik word moe!" Schreeuwt Peter die kennelijk achter mij aangegaan is. Ik sta stil en draai mij naar hem om. "Ik wil niet maar jullie me begrijpen mij niet!" Roep ik naar hem. Peter is eindelijk bij mij en staat stil. "Ik begrijp je. Hij heeft je in de steek gelaten maar jullie waren beste vrienden. Al zeg je alleen welkom terug en loop je dan weg, doe je ding. Wij gaan hoe dan ook nu samen dat huis in. Begrepen?" zegt hij streng. Hij pakt mijn arm en trekt mij mee. Wat nou als hij mij niet wil zien? Opzich mag die dan de pleuris krijgen maar dat zou ik maar niet tegen hem zeggen.. Wij lopen naar binnen en iedereen is al druk bezig met de jongens. Me being me was ik hier op voorbereid. Ik pak mijn telefoon en oortjes en doe ze in. Ik zet Here van Alessia Cara op aangezien dat vrij toepasselijk is. Ik ga op de bank zitten en begin Annika te appen.
Ik: ANNIKA SAVE ME I AM DYING
My bestfriend: WAAR BEN JE SUPER ANNIKA KOMT JE REDDEN!!
ik: BIJ LUKE THUIS EN IK MAG NIET WEG VAN MIJN OUDERS EN HET IS AWKWARD EN IK GA ZO UIT HET RAAM SPRINGEN EN DAN GA IK EEN BOOM ZITTEN OM VERVOLGENS EEN AAP NA TE DOEN ALLES BETER DAN DIT!
My bestfriend: Well life sucks.
Ik: Wat heb ik aan jou?
My bestfriend: Niks.
Ik: OMG IK HEB EEN IDEE!!
My bestfriend: Spill.
Ik: IK GA ZO UIT HET RAAM SPRINGEN WANT HET IS SUPER AWKWARD EN DAN STA JIJ DAAR EN DAN GAAN WIJ SAMEN IN EEN BOOM ZITTEN EN EEN AAP NADOEN WANT MET JE BESTE VRIENDIN IS ALLES NOG BETER!!
My bestfriend: Maar dan sta ik voor schut.
Ik: Het is alleen met mij!
My bestfriend: Fine

"Leuk gesprek." zegt iemand naast mij. Ik draai mij om en zie Michael naast zitten. "Dus in de boom zitten he.. Mag ik dat filmen?" Vraagt die met een glimlach. "Sukkel." mompel ik. "Luke heeft je gemist." zegt die opeens. "Vast wel daarom heeft die ook ze veel van zich laten horen." zeg ik sarcastisch. "Nou eigenlijk..." "Daisy Annika is er!" Schreeuwt Liz vanuit de keuken. Iedereen kijkt mij verbaasd aan. Ik sta op en loop langzaam richting de deur. "Hey kijk een aap!" Schreeuw ik. Iedereen draait zich verbaasd om en ik vlucht het huis uit van mijn vroegere beste vriend.

Pov Luke:
Zodra Daisy de deur uit is beginnen we te lachen. "Totaal niet veranderd." Zegt Calum lachend. "Je wil niet weten waar we allemaal doorheen zijn gegaan om er hier te krijgen." Zegt haar vader zuchtend. "Wij? Ik vooral?" Zegt Peter kortaf. De jongens en ik moeten nu nog harder lachen. "Ga jij je zusje halen." Vraagt de moeder van Daisy. "Ja echt niet." Zegt Peter. Na een hele discussie besluiten de jongens en ik er uiteindelijk te zoeken. Waar ben je weirdo?

*-*-*-*-*-*-*-*-*

Best Friends Tour -5sos- -Editing-Where stories live. Discover now