#11 - Tmavě zelené

4K 558 36
                                    

Celá škola mluvila jen o vánočním večírku. Bylo nemožné projít chodbou a neslyšet přitom slova jako 'šaty', 'výzdoba', 'pozvání' nebo 'ples'. Nemilým překvapením ovšem bylo, že jsem nejednou zaslechla i mé a Scottovo jméno. Po dlouhém přemlouvání mé kamarádky jsem totiž nakonec podlehla a souhlasila s návrhem Scotta. Budu mu dělat doprovod.

Pro nemálo dívek z naší školy by to byl úžasný zážitek a možná i splněné přání, ale já jsem ve Scottovi neviděla zrovna objekt zájmu. Brala jsem ho spíše jako člověka, jemuž pravděpodobně můžu triko polít červenou barvou a on mi za to nevyhubuje, nýbrž mě ještě bude uklidňovat.

Tak se stalo, že Connie Girdwoodová, ta, která neměla večírky v lásce, nejen hodlala na jeden jít, ale také byla - opět díky kamarádce - ve výboru specializovaném na výzdobu.

Už od začátku mi to přišlo jako špatný nápad. Jak by nemehlo jako já, kterému k pádu stačí, aby se země otáčela kolem své osy, mohlo nějak pomoci při zdobení tělocvičny? Doufala jsem, že se mi někdo vysměje do tváře a zakáže mi se toho účastnit. Naneštěstí se tak nestalo.

První dny, kdy jsme jen hovořili o tématu, do kterého budou dekorace laděny, šlo všechno bez problémů. Jenže pak nastalo úterý a s ním i první den oficiálního zkrášlování. Potřebné věci byly již nakoupeny a vyrobeny a teď jen stačilo je rozvěsit. To byla pro všechny už prkotina. Pro všechny kromě mě.

Už jsem pozapomněla na svá slova, že se určitě něco zvrtne, takže když mi usměvavá zrzka podala vánoční řetěz s oznámením, kam ho mám zavěsit, poslušně jsem přikývla, přistavila si k onomu místu žebřík a vylezla nahoru, opatrně pozorujíc své nohy v tmavě zelených converskách.

Natahovala jsem se s řetězem v ruce, když se pode mnou ozval chlapecký hlas. Bohužel jsem nestihla zaregistrovat, co mi říká, protože jsem se tak vyděsila, že jsem ztratila rovnováhu. Ve snaze zabránit pádu mé ruce zašmátraly po nedaleko zavěšených světýlkách.

A tak jsem spadla Scottovi k nohám. A světýlka se mnou. Jeho otázka kdy mě má vyzvednout, která tohle vše zapříčinila, byla teď již k ničemu. Protože se zlomenou nohou se mi na žádný páteční večírek nechtělo.

Já budu prostě všem lámat kosti :'D
Veselé Vánoce, zlatíčka❤️


Converse GirlKde žijí příběhy. Začni objevovat