13. Kapitola - Héfaistovo požehnání

1K 69 4
                                    

Leo/Piper

Leo

Jak jsem se hnal proti té ledové čarodějnici s Piper po boku,něčeho jsem si všimnul.Piper měla pravdu,opravdu jsem kolem sebe viděl rudou auru.Díky tati  pomyslel jsem si,i když jsem nevěděl jestli se to k Héfaistovi dostane.

Hodil jsem po Chioné ohnivou kouli,která byla ovšem dvakrát větší než obvykle.Letěla obrovskou rychlostí a srazila Chioné do sněhu.Ta se hned zvedla,z šatů se jí kouřilo,ale jinak vypadala v pohodě.Bohužel.Chioné se kdákavě zasmála."Opravdu si myslíš,že ti pomůže nějaké pitomé požehnání od toho senilního kováře?"zavrčela s úšklebkem.Zacukalo mi v tváři."Takhle o něm nemluv!"zařval jsem na ní a hodil další ohnivou kouli.Tentokrát kolem sebe vztyčila ledovou hradbu,ale moje koule jí propálila jako nic a Chioné odlétla dozadu a zastavila se až o velký balvan.Zjevně si vyrazila dech(můžou si bohové vůbec vyrazit dech?).Tohle je moje šance.

"Piper!"zavyl jsem."Oštěp!".Piper pochopila a zmáčkla jedno tlačítko na mém skvělém kladivu,na které jsem fakt pyšný.Bohužel jsem jí nestihl vysvětlit co které tlačítko dělá a tak místo toho vystřelila bombu s dalekým dosahem.Počítám že jsme nejspíš vyhodili do vzduchu nějakou vesnici,když budeme mít štěstí tak les nebo horu."Piper!"zavrčel jsem."Promiň!Ale na tomhletom zatraceným krámu je asi milion čudlíků!".Na chvíli jsem na Chioné úplně zapomněl i na skvělou šanci jí porazit.Piper nazvala moje kladivo zatraceným krámem?

"To není žádný zatracený krám!To je extra-speciální kladivo!Viděla jsi někdy jiné kladivo co umí metat bomby?".Piper se omluvně zakřenila."A není to milion čudlíků,ale jen 34.Ten na nemrznoucí oštěp je osmadvacátý zleva.".Piper na mě koukala jak z jara.Nic proti,je hezká,statečná,její čaromluva je fakt hustá,ale ve strojích je absolutní nula."Dej mi to!"zavrčel jsem,ale když jsem se ohlédl,Chioné nikde.Fakt super!

"Tady,zlato!"zavrčelo něco za mnou a něž jsem se stihl otočit,zamrzl jsem a kolem mě bylo najednou bílo.

Piper

U všech bohů!Já jsem hrozná,fakt.Nejradši bych si nafackovala.Jen proto,že jsem Lea zdržovala,je z něj zase kus ledu(zdá se mi to,nebo už je to ohraný?xD).

"Tak."Chioné se potěšeně usmála."Ten spratek je z krku.".Chudák Leo,fakt.Nejdivnější ale je,že Chioné ho zmrazila i s  jeho ohněm,takže mu teď ze zmrzlých rukou stoupaly asi 3 metry vysoké ledové plameny.Jak jsem se tak na něj dívala,ani nevím proč, začala jsem mít na Chioné daleko větší vztek než předtím.Možná proto,že tohle je částečně moje chyba. Možná taky ne,ale rozhodně jsem pozvedla kladivo a zmáčkla čudlík na ten oštěp.

Ale asi jsem zmáčkla nějaký jiný,protože místo oštěpu z kladiva vyjela kovová síť a spadla na Chioné."Hej!Co to je?!"vyjekla,když se kolem ní síť pevně ovinula a shodila ji na zem.Klidně vám může být přes 3000 let a i tak se můžete chovat jako puberťák napadlo mě.Pocítila jsem vlnu zklamání a jen  jsem čekala,kdy ta síť zmrzne a rupne a Chioné se za kdákavého smíchu postaví.Ale nic takového se nestalo a Chioné v ní byla pořád zamotaná a zmítala se na zemi,jako ta nejdivnější suši rolka na světě.

"Cos to po mě hodila,fille stupide?!"ječela Chioné.Jelikož mám díky matce jazyk lásky vrozený,věděla jsem že na mě vlastně ječí ty idiotko! a to mě kdovíproč dopálilo.Došlo mi,že tahle síť je ze stejného nemrznoucího materiálu jako ten oštěp,takže je to vlastně ještě lepší.Teda,malinko mě zarazilo,proč mě jako nezmrazí,ale asi má ta síť nějaké kouzlo,nebo tak něco,že to Chioné brání používat její síly.

Percy Jackson&Harry Potter (Demigods&Wizards)Kde žijí příběhy. Začni objevovat