3. Kapitola - Zařazování

1.8K 115 14
                                    

Annabeth

Když jsme vyšli z vlaku, Harry se ještě neukázal. Ron s Hermionou nás odvedli k jednomu fakt obrovskýmu chlapovi, co musel být snad na půl obr. Halekal na celé nástupiště: "Prváci ke mně!" a mával přitom lucernou.

Když nás uviděl, usmál se. "Vy musíte bejt ty nový študáci, co? Já jsem Rebeus Hagrid, šafář tady v Bradavicích." prohlásil, zatímco Leo na něj zíral s pusou dokořán. Hazel mu vrazila loket do žeber. "To je nevychované!"zasyčela. Leo se ušklíbl, ale pusu zavřel.

Hagrid se zatvářil rozpačitě a řekl: "Heleďte se, myslim že se mi do těch lodiček nevejdete. Ta moje je velká, ale ty vostatní jsou moc prťavý, tak akorát na prváky. Rone, Hermiono vezměte je s sebou, já si je pak odchytím." A s tím se otočil a odvedl malé prvňáčky pryč.

"Lodičky?" podivil se Jason. "No jo.Prvňáci na nich vždycky jedou přes jezero. Je to taková tradice." odpověděl mu Ron. V tu chvíli Percy trhl hlavou k jezeru. "Člověče,víte,že tam máte obří oliheň?" zeptal se udiveně. Ron na něj zůstal zírat. "Jak to víš?" zeptal se zmateně. "Intuice" pokrčil rameny Percy a dál to nerozváděl. Ach jo,chaluhový mozečku. Jestli nás někdo prozradí, budeš to ty pomyslela jsem si a vlekla se za ostatními.

Zrovna jsem se chystala nastoupit do kočáru, když se Percy zase ozval - tentokrát vykřikl. "Co je sakra tohle?" zeptal se roztřeseně a ukázal na podivného kostěného koně, zapřaženého v kočáře. Ron s Hermionou na nás zírali s otevřenou pusou, zatímco Nico k němu došel a zamyšleně si ho měřil." Nestvůra to není." prohlásil po chvíli. Všichni jako by si trochu oddychli.

"Počkat,vy je vidíte? Testrály?"zeptala se udiveně Hermiona. "Testrály?Proč bychom je neviděli?" zeptala jsem se zmateně. Hermiona se ke mně otočila. "Testrály vidí jenom ten,co někdy viděl smrt." prohlásila rozechvěle. 

Percy se nevesele zasmál. "No my jsme viděli umřít dost lidí,že jo Ann?" Pak začal na prstech smutně vypočítávat. "Luke, Ethan Nakamura, Silena Bauregardová, Lee Fletcher, Michael Yew, Oktavián, Leo..."

"Cože,Leo?" vykřikl Ron. "No jo!" zazubil se Leo a rozpřáhl ruce. "Byl jsem mrtvej. A teď zase žiju a za to vděčím doktorově medicíně a Festusovi..." Všichni jsme znali Leův příběh: jak ho zabil výbuch způsobený Oktaviánem (a Oktavián posloužil coby munice) a jak ho Festus pomocí doktorovy medicíny zase oživil. "Doktorova medicína?" opakovala Hermiona nevěřícně. "Neexistuje žádný lektvar,co by uměl mrtvým navracet život."

"Ano, to ano. Ale my jsme se s tím fakt nadřeli a když ho umíchá sám A..." A kdybych Percyho nedloubla do ruky, už by se zase málem prokecnul. Ch jo. Hermiona po mně hodila pohled typu Tohle mi potom vysvětlíš a já jí stejně odpověděla No jo furt. Pak,dřív než mohla Hazel začít vykládat o tom jak byla 70 let mrtvá a jak jí Nico našel v podsvětí, jsem se vrátila k tématu.

"A vy je vidíte?"optala jsem se jich. Oba zavrtěli hlavou. Pak jsme nastoupili a už se jelo.

---------------------

Jak Hagrid slíbil, hned jak jsme přišli do hradu popadl nás za hábity a šoupnul do jedné postranní místnůstky, kde se na sebe mačkalo asi 20 prvňáků. Udiveně na nás zírali, ale my si jich nevšímali. Místo toho jsem se rozhlížela kolem. Bože,ten hrad byl skvělý (ne tak jako Olymp, samo sebou) a měl skvělou architekturu! "Víte ta brána co jsme jí sem vešli..." začala jsem a všichni zasténali. Nejvíc asi Percy.

V tu chvíli dovnitř však vešla postarší učitelka ve smaragdovém hábitu a s špičatým kloboukem na hlavě. V jedné ruce třímala trojnožku, ve druhé opravdu starý klobouk.

Percy Jackson&Harry Potter (Demigods&Wizards)Kde žijí příběhy. Začni objevovat