27

4.7K 242 6
                                    

Събудих се в спалнята на Джейс. Около мен цареше познатия безпорядък. Беше стнанно, че ми действаше успокояващо, а не дразнещо като бъркотията в стаята на Наш. Наш. При мисълта за него стомаха ми се сви. Изкочих от леглото и пробягах разтоянието до закачлката в малкия коридор, където висеше чантата ми. Извадих IPhone си в златисто и бяло и отключих екрана. Имах пет пропуснати от Наш. Той щеше да откачи, като разбере, че съм се видяла с Джейс вчера, а да не говорим какво ще стане, като му кажа, че съм спала в апартамента му. Това не е нищо ново за мен, но Наш ще побеснее. Предните пъти поне знаеше къде съм.

Погледнах екрана. Беше 07:30ч. Учудвам се, че съм станала толкова рано сама, без аларма. Ще звънна на Наш по- късно. Още е твърде рано.

Отидох в кухнята. Направих си кафе и седнах на плота. Навик, за който майка ми все ми се кара. Взех телефона си, който стоеше до мен. Влязох в пощата си. Имах съобщения от майка ми. първите няколко, които отворих съдържаха снимки от медения й месец с Дейв. Двамата изглеждаха щастливи. На повечето снимки бяха на плаж или пред разни забележителности. Последните обаче не бяха толкова приятни за мен. В тях майка ми ми се караше за „грешните" решения, които взимам. Разказваше ми за обаждането на Наш. Колко разтревожен звучал. Как и тя се притеснявала. В последния мейл пишеше, че може да се прибере по- рано, заради това.

Проклех Наш наум. Как в могъл да й се обади? Развалил е медения й месец, само защото не харесва Джейс. Това вече минава всякакви граници. Стиснах ръцете си в юмруци. Усещах как никтите ми се забиват в кожата на дланите ми. Очите ми се напълниха със сълзи от билката.

-Добро утро- чух гласа на Джейс. Отпуснах ръцете си.-Какво ти е? Не изглеждаш добре.

-Нищо ми няма.- Джейс дойде до мен. Хвана ръцете ми и ги огледа.

-Определено не изглеждаш добре- прошепна той. Горещия му дъх опари кожата ми.

-Добре съм- заявих и слязох от плота. Влязох в банята. Измих си лицето и зъбите. Сресах косата си и се върнах в спалнята. Обялко дрехите си от вчера и прибтах нещата си в раницата. Метнах я на рамо и излязох от стаята.

-На къде така?- попита Джейс, който се беше излегнал на дивана. Носеше раздърпана сива тениска и дънки. Тоалет, с който никога не би се появил навън.

-На училище- отговорих, докато обувах обувките си. Джейс изпуфтя. Не му обърнах внимание и излязох от апартамента.

New Life (РЕДАКТИРА СЕ)Where stories live. Discover now