18

4.8K 292 3
                                    

В следващите дни не сната нищо интересно, освен че Наш пробуди интереса ми към Хелоуин. Оставащата седмица не спирахме да обсъждаме костюми, украса за къщата и други неща свързани с празника.

Най- сетне дойде момента за грандиозното парти на Наш. Седях на леглото на Али и Софи ме гримираше. Тя вече беше готова. Беше облечена изцяло в черно, а на лицето й беше нарисуван череп.

-Готови ли сте?- попита Али, която оглеждаше костюма си на Лудият шапкар.

-Още не- отвърна Софи. Тя се просегна и взе едно черно червило иззад мен. Нанесе го на устните ми и се отдръпна, оглеждайки ме.-Перфектно!- вузклинка и плясна с ръце.

Изправих се от леглото и отидох до огледалото. Косата ми беше начупена и вързана на отпусната конска опашка.Очите ми бяха подчертани с очна линия и спирала. Устните ми бяха оцветени с черното червило на Софи. Устните ми се разтеглиха в усмивка, разкривайки заострени кучешки зъби. Погледнах към дрехите си. Бях обула тесни черни дънки и черна блуза. Връзките на блузата бяха леко разхлабени и разкривана доста плът. На момчетата щеше да им хареса. Изкикотих се при тази мисъл, с което привлякох вниманието на момичетата.

-Какво става?- попита Сиси. Тя се беше гримирала като коте и беше много сладка.

-Нищо- отговорих и махнах с ръка. Тя сви рамене и се запъти към вратата на стаята. Аз взех телефона си и я последвах.

***

Полувин час по- късно бяхме пред вратата на дома ми. Музиката кънтеше толкова силно, че подът се тресеше. Али отоври вратата и ме лъхна силна миризма на алкохол. Освен силната музика се чуваше смехът на вече пияните тинейджъри.

Огледах се из тълпата, търсейки Наш или Камерън, но не ги виждах никъде.

-Клеъри, ела!- Али ме хвана за китката и ме задърпа нанякъде. Влязохме в кунята. Русокоската се спря пред купата с кърваво червен пунш и грабха черпака. Сипа малко в две чаши и ми подаде едната.-Има алкохол, нали?

-Естествено!- казах и надихнах чашата. Изпих я до дъно и я поставих на масата.-Къде изчезнаха останалите?

-Мади отиде да търси Гилински. Софи и Ники са някъде на дансинга, а Сиси отиде при Джейсън.

-Кой е Джейсън?- попитах объркано. До сега никога не е ставало въпрос за никакъв Джейсън.

-Момчето, което Сиси харесва. Той е пълен задник, но какво да я правим.- Тя сви рамене.

-Искаш ли да танцуваме?- предложих й. Али закима ентусиазирано и двете се върнахме в всекидневната. Мебелите бяха разместени и по средата на стаята имаше голямо празно пространство, което служеше за дансинг. С Али се развихрихме под ритама на музиката.

Нямях предства колко време бяхме танцували, но краката ми започнаха да ме болят, а гърлото ми беше пресъхнало. Али каза, че ще отиде да вземе нещо за пиене и изчезна. Аз останах сама. Огледах се за място, където можех да седна, но не виждах такова.

Започнах да си проправям път измежду хората. Добрах се вратата на терасата и изляох навън. Седнах на малкото стъпало пред вратата и си поех дълбоко дъх. Миризмата на града беше далеч по- приятна от тази на алкохол и цигари.

Вратата зад мен разко се отвори. Обърнах се и пред мен стоеше Камерън. Беше облечен в стил Индиана Джоунс, което ме накара да се усмихна. Шапката му отиваше.

-О,това си ти!- казах и отново се обърнах напред.

-И аз се радвам да те видя- отвърна ми той и седна до мен.-Какво правиш тук?

-Краката ме болят, а вътре нямаше къде да седна-обясних му. Зави се силен вятър и аз потръпнах.

-И не можа да седнеш вътре на стълбите?!- каза той, но свали якето си и го метна на гърба ми. Усмихнах му се и се сгуших в якето. Беше ми широко, но много топло.

-Исках малко тишина. Тук е по- тихо отколкото вътре.

-Между другото харесвами ми блузата ти- подметна той, като със странна усмивка оглеждаше деколтето ми. Подскочих и го ударих по рамото. Пъхнах ръце в ръкавите на якето и го закопчах.

-Ей, днес ти се ревахширах за онзи път в парка.- Погледнах го недоумяващо. Той разгада погледа ми и се подсмихна.-Докато разхождахме Джакс след проекта по История.

-Ааа......ъъм... в такъв случай, благодаря- усмихнах му се. Бях изненадана, че помни токова нещо.

-Хайде, да се връщаме вътре- подкани ме Кам и се изправи. Подаде ми ръка и аз я поех. Изправих се и влязохме вътре.


New Life (РЕДАКТИРА СЕ)Where stories live. Discover now