17

5.7K 295 7
                                    

Наш ме посрещна много разтревожен. Кам ми помогна да се кача до стаята си и обясни на Наш какво се е случило. Увери го че не е нещо сериозно, след което си тръгна като ми каза, че ще ми пише по- късно, за да провери как съм. Благодарих му и се отпуснах на леглото си.

Сега забелязах, че ръцете ми треперят. Нормално, все пак бях почистила целия мезонет, а той не е никак малък.

-Клеъри, съжалявам, че бях такъв идиот. Обещавам, че ще ти помагам повече и няма да разхвърлям-каза Наш и седна до мен на леглото.- Даже си почистих стаята.- Горда усмивка заигра на лицето му.

-Наш, нямаше нужда да го правиш. Аз просто истерясах, защото мразя да чистя.-Наш се засмя.- Мисля следващия път да се обадим на Деби.

-Имаме сделка- каза той и ми подаде ръка. Поех я и я разтърсих.-Сега нека да обсъдим партито.

-О, не, Наш, моля те. Не харесвам Хелоуин, нито филмите на ужасите.

-Стига де. Забавно е! Никога ли не си обикаляла за бонбони.

-Разбира се, че съм. Просто не харесвам страшни неща. Това е. Деца в костюми не са страшни, но къщите на духовете и страшните филми ме плашат. 

-Добре-въздъхна Наш. той се настани по удобно на леглото ми и грабна дистанционното. Включи телевизора и започна да превключва каналите.

***

Събудих се от алармата на телефона ми. Как мразя този звук! Той определено заемаше първо място в класацията ми за най- противни звуци. Биеше дори стърженето на стериопор в стериопор, от което космите на тила ми настръхваха.

Разтърках сънено очи и се изправих. Наш спеше до мен. Достанционното още беше в отпустаната му ръка. Косата му беше рошава, а устата леко отворена. Станах от леглото и отидох в банята.

След сутрешните си процедури, включващи душ, миене на зъби и лице и ресане на коса, се върнах в стаята си. Наш все още спеше необеспокоявано на леглото ми. Скоро трябваше да тръгваме за училище, но изобщо не ми се ходеше.

-Хей- чух сънения глас на Наш и се обърнах към него.

-Ей. Наспа ли се?

-Спах като бебе- усмихнах ми се той.-Колко е часа?

-Някъде към осем.

-Значи трябва да тръгваме за училище.-Наш скочи на крака и се затича към вратата.

-Хайде да не ходим днес- казах и се отпуснах на леглото си.

New Life (РЕДАКТИРА СЕ)Where stories live. Discover now