15

5K 305 2
                                    

Събудих се от нечии викове. Разтърках очи и се огледах. Намирах се в леглото на Камерън. Телевизора работеше, но него не го виждах никъде.

-Клеъри- чух трясък и се обърнах по посока на звука. На прага на стаята стоеше Камерън. Носеше камофлажни дънки, бяла тениска и черен елек. Той прокара ръка през косата си и чаровна усмивка заигра на лицето му.- Надявам се да си се наспала, защото вече закъсняваме за даскало със...- той погледна черния часовник на ръката си- 30 минути.

Подскочих, когато чух това. Някой изскимтя при рязкото ми движение и аз се огледах. Джакс седеше до мен и ме гледаше със сините си очички. Прошепнах му едно „извинявай" и го погалих по пухкавата главичка.

-Какво, по дяволите? Защо не ме събуди?- разкрещах му се, но той само се засмя.-Какво ти е толкова смешно?

-Закъсняваме само с 10 минуто. Споко. Няма да умреш ако пропуснеш няколко часа.

"О, напротив- помислих си.- Майка ми ще ме убие."

-Да тръгваме- изхвърчах от стаята на Камерън. Тичах надолу по коридора, но се спрях когато останових, че не чувам стъпките на Камерън. –Хайде!- подканих го.

-Има ли изобщо смисъл да ходим?- изгледах го гневно.- Просто казвам. Замисли се, Клеъри. Трябва да отидем до вас. Да се преодлечеш.- При тези негови думи погледнах надолу към дрехите си. Бяха измачкани, а дънките ми бяха малко кални от разходката в парка и мокри от лигите на кучето.-А и трябва да си вземеш учебници. 

-И да си взема душ- сбърчих нос, когато подуших блузата си. Миришеше на пот, кучешки лиги и пица.

-Забелязах, но реших, че ще е грубо да ти кажа.

Ударих Кам леко по рамото и двамата се засмяхме.

Качихме се до мезонета ни. Отворих вратата и се шмугнах вътре. За разлика от мен, Камерън си влезе най- спокойно. Погледнах го гневно и той сви рамене.

-Няма от кого да се криеш. Наш е на училище.

Изсумтях и се качих по стълбите. Всъщност той беше прав, но нямаше да му го призная. Влязох в стаята си и отидох до гардероба. Извадих си светлосини дънки, черна тениска и черни боти. Метнах ги на леглото си и отидох в банята. Взех си бързи душ. Измих си лицето и зъбите. Мамка му! Бях забравила да си взема бельо.

Въздъхнах и увих една хавлиена кърпа около тялото си. Открехнах леко вратата на банята и огледах терена. Камерън стоеше пред една от етажерките ми с книги. Поех си дъх и излязох от банята. Изтичах до дрешника ми и се затворих вътре.

New Life (РЕДАКТИРА СЕ)Where stories live. Discover now