Büyükçekmece'nin Mahalleleri II

47 2 0
                                    

Fatih, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Büyükçekmece ilçesine bağlı 23 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında doğusunda Cumhuriyet; batısında Mimarsinan ve Dizdariye; kuzeyinde 19 Mayıs; güneydoğusunda Atatürk mahalleleri; güneyinde ise Marmara Denizi bulunmaktadır.

Güzelce, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Büyükçekmece ilçesine bağlı 23 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında batısında Bahçelievler, doğusunda Batıköy ve Muratçaşme, kuzeyinde Türkoba mahalleleri, güneyinde ise Marmara Denizi bulunmaktadır.

Hürriyet, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Büyükçekmece ilçesine bağlı 23 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında doğusunda Ulus; batısında Türkoba; güneyinde Muratçeşme; kuzeyinde ise Muratbey ve Ahmediye mahalleleri bulunmaktadır.

Kamiloba, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Büyükçekmece ilçesine bağlı 23 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında Celaliye, Kumburgaz, Bahçelievler, Türkoba ve Muratbey mahalleleri ve Çatalca ilçesiyle komşudur.

Karaağaç, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Büyükçekmece ilçesine bağlı 23 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında Alkent 2000 mahallesi ile Çatalca ve Esenyurt ilçelerine komşudur.

Kumburgaz, İstanbul'un Avrupa yakasında ve Marmara Denizi kıyısında 1.892 hektarlık bir alanda kurulmuştur. 8 kilometrelik bir sahil şeridine sahiptir. Çatalca ilçesine bağlı iken 1988 yılında Büyükçekmece'nin ilçe olmasının ardından bu ilçeye bağlı bir belde olmuştur. Kumburgaz'ın batısında daha önce Silivri İlçesi'ne bağlıyken şimdi Büyükçekmece İlçesi'ne bağlanmış olan Celaliye-Kamiloba Beldesi, doğusunda Büyükçekmece İlçesi'ne bağlı Mimarsinan Beldesi, kuzeyinde Celaliye-Kamiloba ile Büyükçekmece İlçesi'ne bağlı Tepecik Beldesi, güneyinde ise Marmara Denizi bulunmaktadır. Büyükçekmece'nin bir mahallesi konumuna düşürülmeden önce Silivri'ye bağlı bir belde belediyesi iken 1987-1989 ve 1999-2004 yılları arasında H.Hayri Erçağ (DYP), 1994-1999 yılları arasında eski Kumburgaz muhtarlarından Güngör Postacı (ANAP), 2004-2009 yılları arasında da Hüseyin Çorbacıoğlu (CHP) Kumburgaz belediye başkanlığı yapmıştı. Günümüzden 20-25 sene öncesinde Kumburgaz İstanbul'un en gözde sahil mahallesidir.Bu ve benzeri mimari, altyapı gibi sorunlar nedeniyle 90'lardan itibaren kumburgaz eski popülaritesini kaybetmiştir. Ancak günümüzde hala oldukça sevilmekte eski kalabalık günleri kadar olmasa da özellikle yaz aylarında oldukça yüksek bir nufusa sahip olmaktadır.

Mimarsinan, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Büyükçekmece ilçesine bağlı 23 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında doğusunda Dizdariye ve Fatih; batısında Muratçeşme; güneydoğusunda Batıköy; kuzeyinde Ulus mahalleleri; kuzeydoğusunda Büyükçekmece Gölü; güneyinde ise Marmara Denizi bulunmaktadır.

Muratbey, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Büyükçekmece ilçesine bağlı 23 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında güneyinde Türkoba ve Hürriyet; doğusunda Ahmediye; güneybatısında Kamiloba; kuzeyinde Çatalca ilçesine bağlı Ferhatpaşa; batısında ise yine Çatalca ilçesine bağlı Çakıl mahalleleri bulunmaktadır.

Muratçeşme, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Büyükçekmece ilçesine bağlı 23 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında doğusunda Mimarsinan; batısında Güzelce; güneyinde Batıköy; kuzeyinde Hürriyet; kuzeybatısında Türkoba; kuzeydoğusunda ise Ulus mahalleleri bulunmaktadır.

Pınartepe, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Büyükçekmece ilçesine bağlı 23 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında kuzeyinde Büyükçekmece ilçesine bağlı Fatih ve Cumhuriyet; güneyinde Beylikdüzü ilçesine bağlı Gürpınar; doğusunda yine Beylikdüzü ilçesine bağlı Adnan Kahveci mahalleleri; batısında ise Marmara Denizi bulunmaktadır.

Türkoba, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Büyükçekmece ilçesine bağlı 23 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında doğusunda Hürriyet; batısında Bahçelievler; güneyinde Güzelce; güneydoğusunda Muratçeşme; kuzeybatısında Kamiloba; kuzeyinde ise Muratbey mahalleleri bulunmaktadır.

Ulus, Büyükçekmece ilçesine bağlı, Büyükçekmece-Çatalca yolu üzerinde bir mahalledir. Eski adı Playa'dır. Büyükçekmece'ye bağlı bir köyken 1989 yılında belediye oldu. 2008 yılında nüfusu remi kayıtlara göre 23.000 olmasına karşın gerçek nüfusunun 35.000 civarında olduğu tahmin edilmektedir. Beldenin hem Büyükçekmece gölü hem de Marmara denizini gören farklı bir manzarası bulunmaktadır. Sınırları içerisinde Türkiye'nin köklü çimento sanayilerinden AkçanSa'yı barındırır. İstanbul'un 45. km batısında yer alır

Ulus, Türkiye'nin En Büyük Villa Kenti olan Tepekent'i sınırları içerisinde bulundurmaktadır.

Belde'nin futbol takımı olan Tepecikspor halen Türkiye 3. Ligindedir. 2006/07 Sezonunda 2.Lige yükseldi. 2007/08 Sezonunda başarı gösteremeyerek 2.Ligden düştü.

Yenimahalle, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda bulunan Büyükçekmece ilçesine bağlı 23 mahalleden biridir. İdari sınırlarına bakıldığında batısında Kumburgaz; doğusunda ve kuzeyinde Bahçelievler mahalleleri; güneyinde ise Marmara Denizi bulunmaktadır.



İstanbul'u geziyorumHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin