Küçüksu Kasrı

72 1 0
                                    

Anadolu yakasında, Anadolu Hisarı'nın güneyinde Göksü ve Küçüksu derelerinin arasında deniz kıyısında yapılmıştır.

Bu Kasır'ın bulunduğu mesire alanına ara sıra giden Sultan I.Mahmud (1730-1754)'un uzun süre burada kalabilmesi için Divitdar Emin Mehmed Paşa, deniz kıyısına iki katlı ahşap bir saray yaptırmış, bu yapı Sultan III. Selim (1789-1807) ve Sultan II. Mahmud (1808-1839) dönemlerinde de onarılarak kullanılmıştır.

Sultan Abdülmecid (1839-1861) dönemi, özellikle saray ve kasır mimarlığında Batılı biçimlerin tercih edildiği yıllardır. Sultan Abdülmecid, Dolmabahçe ve Ihlamur yapılarında olduğu gibi Küçüksu Kasrı'nın bulunduğu alanda da eski ve ahşap yapıyı yıktırarak, yerine bugünkü kasrı yaptırmıştır.

1857 yılında yapımı tamamlanan kasrın Sultan Abdülaziz (1861-1876) döneminde cephe süslemeleri elden geçirilerek zenginleştirilmiştir. Kabartmalarla süslü ve hareketli deniz cephesinde, bu cepheye yaslanmış şadırvanlı küçük havuzunda ve merdivenlerinde Batılı süsleme motifleri kullanılmıştır. Oda ve salonlar değerli sanat eserleriyle döşenmiş, Avrupa'dan sipariş edilen mobilyalara yer verilmiştir. Alçı kabartma ve kalemişi süslemeli tavanları, bir şömine müzesini andıran birbirinden farklı renk ve biçimde İtalyan mermerleriyle yapılmış şömineleri, her bir odada ayrı süslemeli ve ince işçilikli parkeleri mevcuttur.

Kaynak : http://www.beykoz.bel.tr/beykoz/detay/kucuksu-kasri

Küçüksu Kasrı Giriş Ücretleri

Küçüksu Kasrı'na giriş ücretleri: Tam bilet 5 lira, öğrenciler içinse 2,5 liradır.

Küçüksu Kasrı ziyaret günleri ise: Pazartesi ve Perşembe günleri hariç, ziyaret saatleri 09:00 ile 17:00 arasındadır.

Küçüksu Kasrı Kahvaltı Fiyatları

Kahvaltı Fiyatı: Sınırsız kahvaltı 15 ila 20 Tl. arasındadır.

Kahvaltı Saati: Hafta sonları sabah 09:00 ile öğlen 13:00 arasındadır.

Mekan çok büyük değildir eğer kalabalık gidecekseniz erken rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Küçüksu Kasrı Nerede, Nasıl Gidilir?

Adres: Anadolu Hisarı Üsküdar – Beykoz / İstanbul
Tel: (0216) 332 33 03

Aracınız İle: Anadolu Yakası sahil yolundan Göksu Mahallesi'ne gidebilirler. Avrupa Yakasından Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nü geçip Anadolu Hisarı sapağından sapıp sahile indiğinizde Küçüksu Kasrı karşınıza çıkacaktır.

Toplu Taşıma İle: Eminönünden Kadıköy'e geçip, Kadıköy'den kalkan 15F, Üsküdar'dan hareket eden 15, 15H, 15KÇ, 15M, 15N, 15P, 15T, 15Y ve 15ŞN numaraları otobüslere binip Küçüksu durağında inmelisiniz. Duraktan 200mt. kadar yürükten sonra karşınıza çıkacaktır.

Kaynak: http://www.gezilmesigerekenyerler.com/brunch-sabah-kahvalti-yapilacak-yerler/kucuksu-kasri-nerede-nasil-gidilir-kahvalti-fiyatlari-uskudar-istanbul.html



İstanbul'u geziyorumHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin