Bilim Merkezleri

17 1 0
                                    

BAĞCILAR BELEDİYESİ DİL EVİ

Bağcılar Meydanı'nda yer alan Dil Evi, İngilizce ve Arapça temel eğitimini almış, pratiğini geliştirmek isteyenler için açılmış bir uygulama merkezidir. Kafeterya ortamında yabancı uyruklu eğitmenler eşliğinde, yabancı dil kitaplarının da bulunduğu bir ortamda hizmet verilmektedir. İki kattan oluşan tesisimizde üst katta Arapça, alt katta İngilizce dil pratiği yapılmaktadır.

Adres : Bağcılar Meydan

8D SİNEMA VE PLANETARYUM

  Bağcılar'da hizmete giren Sanal Gerçeklik Modülü olan Türkiye'nin en büyük 8D Sinema salonunu her gün 300'e yakın kişi ziyaret ediyor. 3D stereo gözlüklerle film izleyenler, 5 duyuya hitap eden hareketli simülasyonla büyük bir heyecan yaşıyorlar. Türkiye'nin en büyük 8/D platformuna sahiptir. Aynı anda 30 kişi film izleyebilmektedir. 

8D Sinema salonunun üst katında ise planetaryum yer almaktadır. Küre şeklindeki planetaryumun yapısı 11,5 metre çaplı kürenin içine yerleştirilen 8 adet projeksiyon cihazlarıyla önceden hazırlanan özel çekim filmlerin gösterimi yapılmaktadır. Şu an Türkiye'nin en yüksek kapasite ve çözünürlüğe sahip olan planetaryumu, 51 adet özel üretim koltuğa sahiptir. Yüksek görüntü ve ses kalitesiyle, özellikle İlk ve Orta dereceli okul öğrencilerinin eğitim ve öğretimine katkı sağlanacaktır. 

Planetaryum ise Pazar günleri hariç diğer günler 09:00 ile 16:00 saatleri arası seanslar düzenlenmektedir.

Bağcılar Belediye meclisinin 06.03.2014 tarihli toplantısında almış olduğu kararla, Yetişkin 5 TL. Öğrenci ve Sporcular ( Belge ibrazı ile ) 2 TL. Ücret tarifesi uygulanmaktadır.

Yasal Uyarı !!!
* Kalp ve yüksek tansiyon hastalıkları olanlar.
* Hamile ve/veya hamilelik şüphesi bulunanlar.
* Astım, orta kulak veya solunum yetmezliği olanlar.
* Alzheimer, Parkinson, sara hastası olanlar.
* Prostat rahatsızlıkları bulunanlar.
* Ağır mide rahatsızlıkları bulunanlar.
* Sinirsel hastalıkları olanlar.
* 7 yaş ve altı çocukların ruh ve beden sağlığı açısından girmesi sakıncalıdır.

Adres : İnönü Mah. Bağcılar Cad. No.6 Bağcılar

Telefon : (0212) 462 53 49

ENDERUN YETENEKLİ ÇOCUKLAR MERKEZİ

Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi, "Yeteneğim Geleceğim" projesi olarak 15 Kasım 2012 tarihinde İstanbul Kalkınma Ajansı'nın mali desteği ve Bağcılar Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkısıyla hayata geçen bir kurumdur. Proje 14 Kasım 2013'te sona ermiştir ve Bağcılar Belediyesi tarafından sürdürülmektedir.

Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi; özel yetenekli çocukların tespit edilerek okul dışı zamanlarında yeteneklerini geliştirici eğitimler almalarını sağlamak üzere eğitim veren bir kurumdur. Öğrenciler, okula gittikleri zaman diliminin dışında merkeze gelmektedir. Eğitimlerimiz hafta sonu da devam etmektedir.

Öğrencinin Bağcılar ilçesinde ikamet etmesi veya Bağcılar ilçesinde eğitim görmesi kuruma kabul şartlarının başında gelmektedir. İlkokul 3.sınıftan başlayarak 7.sınıfa kadar 8-13 yaş arası öğrenciler, ilk olarak okullarında öğretmenleri eşliğinde oynadıkları "Doğruyu Bul" testine tabi tutulmakta, o testten baraj puanını geçmeleri durumunda merkeze davet edilerek bireysel ve grup testleri uygulanmaktadır. Yapılan değerlendirmeler neticesinde tespit edilen öğrenciler kurumda eğitim almaya başlamaktadır.

Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi 14 farklı alanla öğrencilere eğitim sunmaktadır. Atölyelerimiz;

Eğlenceli Bilim Kimya

Eğlenceli Bilim Biyoloji

Bilgisayar

Astronomi

Da-Vinci

Robotik

Strateji Oyunları

İngilizce

Çocuk Edebiyatı

Drama

Sanat Atölyesi (Resim, Ebru, Minyatür)

Uygulamalı Matematik

Değerler Eğitimi

Mutfak Sanatları Atölyesi

Kurumumuzdan mezun olan 8.sınıf öğrencilerimiz Bağcılar Belediyesi'nin "Yıldız Gençler" projesi kapsamında eğitim veren "Gençlik Merkezi"nde atölye çalışmalarına devam etmektedirler.

Enderun Yetenekli Çocuklar Merkezi Bağlar Mahallesi Deniz Sokak No:14 Bağcılar /İSTANBUL + 90 212 630 16 14 + 90 212 630 16 14



  


İstanbul'u geziyorumHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin