Başakşehir Kültür Tesisleri

19 0 0
                                    


BAŞAKŞEHİR KÜLTÜR MERKEZİ

Tiyatro, konferans, konser, sergi ve her türlü kültürel aktivitenin gerçekleştirilebildiği Kültür Merkezi, Başakşehir II. Etap'ta hizmet veriyor. 4840 m2 alanda kurulu, 3 bodrum ve zemin katı bulunan merkezde 190 kişilik konferans salonu, çok amaçlı salon ve 6 adet atölye yer alıyor. Seminerler, konferanslar, konserler, gösteriler, tiyatro ve sinema etkinlikleriyle Başakşehir Kültür Merkezi, ilçede kültür-sanatın kalbinin attığı en önemli mekanlardan biri.

Ayrıca kültür merkezi içinde bulunan Rasim Özdenören kütüphanesi 15.000 kitabıyla Başakşehirlilere hizmet vermektedir.

BAHÇEŞEHİR KÜLTÜR VE SANAT MERKEZİ

Farklı mimarisi, teknik donanımı ve muhteşem sahnesi ile uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak nitelikte bir kültür kompleksi olan Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi, en gelişmiş ışıklandırma ve ses düzeniyle donatıldı. Merkezde sahne üzerinde orkestranın kullanabileceği 40 m2'lik bir orkestra çukuru da yer alıyor. Açık ve kapalı otoparkıyla Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi, dünya standartlarında bir kültür kompleksi.

• 1219 kişi kapasiteli amfi salon
• 560 m2 sahne
• Sahnede 10 m çapında döner platform
• 40 m2 sahne orkestra çukuru
• 3600 çekim yapan 2 hareketli kamera
• 100 kişilik simultane sistemi
• İşitme engelliler için LOOP sistemi
• 500 m2 fuaye
• Fuaye ve kulislerde 11 LCD ekran
• VIP dinlenme odası
• Sanatçılar için 4 adet bekleme odası

Adres: Arıkuşu Caddesi Gölet Mevki Bahçeşehir, Başakşehir/İstanbul

Telefon: 0212 669 15 90

BAHÇEŞEHİR MUHSİN ERTUĞRUL TİYATROSU

Başakşehir'in önemli kültür sanat merkezlerinden biri olan Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu, yaklaşık 1920 m2'lik bir alan üzerinde hizmet veriyor. 314 kişilik oturma kapasitesine sahip Tiyatro'nun ana sahnesi 145 m2 büyüklüğünde. Sahne yüksekliği 14 metreyi bulan salon 216 m2'lik bir alanı kaplıyor.


Belediye binası bitişiğinde yer alan ve her tür teknik donanıma sahip olan Muhsin Ertuğrul Tiyatrosu'nun sahnesine "Tiyatroya el verenler" projesinin yürütülmesine büyük katkı ve emeği geçen Haldun Dormen adı verildi.

"Tiyatroya el verenler" Projesi; Ayten Gökçer'den Suna Pekuysal'a, Yıldız Kenter'den Gazanfer Özcan'a, Haluk Bilginer'den Ayşen Gruda'ya, Nejat Uygur'dan Rutkay Aziz'e Türk Tiyatrosu'na emek vermiş 63 sanatçının el izleri alınması; alınan el izlerinin özel bir kolajla ölümsüz bir esere dönüştürülmesi projesidir. Bu özel pano Tiyatro fuayesinde bulunmaktadır.

ÇINAR KONGRE MERKEZİ

Başakşehir İstanbul'da kültür sanatın yoğun bir tempoyla sürdüğü gözde ilçelerden biri. Başakşehirlilerin kültürel etkinlikler ve benzeri sosyal programlara gösterdiği bu özel ilgiye çok özel bir salon mekanlık ediyor: Çınar Kongre Merkezi.

Seminer, söyleşi, kutlama ve anma programları, tiyatro ve film gösterimleri, konserler, nikah törenleri ve çeşitli özel etkinlikler için konforlu bir seçenek olan Çınar Kongre Merkezi, 700 kişilik orturma kapasitesine sahip.

BAŞAKŞEHİR EMİN SARAÇ KÜLTÜR MERKEZİ

Başakşehir'in yeni kültür sanat mekânı BES Kültür Merkezi Türkiye'nin en büyük İmam Hatip Lisesi olan Başakşehir M. Emin Saraç Anadolu İHL Kampüsü içinde yer alıyor. Geniş sahnesi ve teknik donanımıyla dünya standartlarında donatılan 870 ve 350 kişilik izleyici kapasitesine sahip iki salon, kültür etkinliklerine ev sahipliği yapıyor.

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi

Başakşehir Mahallesi 411. sokak

Başakşehir/İstanbul

Kaynak : Başakşehir Belediyesi sitesinden alınmıştır.


İstanbul'u geziyorumHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin