Levent'te gezilecek yerler

414 1 0
                                    

Büyükdere Caddesi

İstanbul'un en uzun ve en işlek caddelerinden biridir Büyükdere Caddesi. Avrupa yakasında yer almaktadır ve Sarıyer-Şişli arasında uzanmaktadır.

Büyükdere Caddesi üzerinde bankaların genel müdürlükleri, iş merkezleri ve gökdelenler bulunmaktadır. Üstelik bu cadde sağında Beşiktaş ve solundaki Kağıthane'nin ve Şişli'nin sınırlarını çizerek birbirinden ayırır. Büyükdere Caddesi, adını ise aynı yerde bulunan Büyükdere Mahallesi'nden almaktadır.

İş Sanat Kültür Merkezi

Kuruluşundan bu yana toplumsal sorumluluklarını ön planda tutan İş Bankası, müzik ve sahne sanatları alanındaki faaliyetlerini 2000 yılından bu yana İş Sanat çatısı altında gerçekleştiriyor.

Yoğun gündemi ile İstanbullu sanatseverlerin buluşma noktası olan İş Sanat, açıldığı tarihten itibaren konuk ettiği dünyaca ünlü sanatçı ve topluluklarla Türkiye'nin en prestijli kültür ve sanat merkezleri arasında gösteriliyor.

Yo-Yo Ma'dan Valery Gergiev'e, Londra Filarmoni'den BBC Senfoni Orkestrası'na Gidon Kremer'den Dianne Reeves'e, Vladimir Ashkenazy'den Dave Brubeck'e, Yuri Temirkanov'dan Ivo Pogorelich'e, Cesaria Evora'dan Branford Marsalis'e, Wayne Shorter'dan, Paquito D'Rivera'e, Hank Jones'tan Sonny Rollins ve Bobby Mc Ferrin'e dünyaca ünlü birçok sanatçı İş Sanat sahnelerinin konukları arasında yer almış durumda.

İş Kuleleri'nde bulunan ve 2000 yılının Ağustos ayında Kraliyet Filarmoni Orkestrası'nın konseriyle açılışı yapılan İş Sanat Salonu'nun etkinlikleri geçtiğimiz 12 sezonda 480.000 kişiyi aşkın seyirci tarafından izlendi. İş Sanat'ta yer alan 800 kişilik İstanbul Salonu'nda klasik müzik, caz, yerli ve dünya müziğinden seçkin örneklerin yanı sıra dans gösterileri, şiir dinletileri ve çocuk gösterileri de gerçekleştiriliyor.

İş Sanat, dünyaca tanınan yıldızları Türk izleyicisine sunmanın yanında, Türk sanatçılarla uluslararası ustaları bir araya getiren özgün projeler geliştirilmesi; Türk bestecilerin eserlerinin seslendirilmesi ve genç yeteneklere konser fırsatlarının sağlanması gibi toplumsal yönü öne çıkan bir programcılık ve yönetim yaklaşımına sahip bulunuyor.

Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi

Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi Tanıtımı

Çok eğlenceli bir gezi mekanı olan Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi, Levent'e bağlı Büyükdere Caddesi üzerinde bulunmaktadır.

Türk ve dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan isimlerin balmumundan yapılmış heykellerini görecek ve hatta onlarla fotoğraf bile çektirebileceksiniz. Başta Mutafa Kemal Atatürk olmak üzere; Yunus Emre, Mimar Sinan, Leonardo Da Vinci, Dostoyevski, Adolf Hitler ve diğer tüm heykeller, en gerçek haliyle sizlerle buluşacak.

Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi, kesinlikle ziyaret etmeniz gereken bir mekandır. Bir hafta sonunda arkadaşlarınızla yapacağınız gezintilere Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi'ni dahil edebilirsiniz. Müze her yaşa hitap etmektedir.

Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi Giriş Ücreti

Tam bilet:

15TL.

İndirimli bilet:

10TL.

Ücretsiz giriş:

7 yaş ve altı çocuklar
Engelliler ve bir refakatçi
Basın mensupları

Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesi Ziyaret saatleri

Ziyaret saatleri

Hergün 10:00 ile 22:00 arası.
(Bayramlar ve yılbaşında Sapphire AVM'nin belirlediği saatler.)

Jale Kuşhan Balmumu Heykel Müzesine Nasıl Gidilir?

Açık Adres: Sapphire İstanbul Emniyet Evleri Mh. Eski Büyükdere Cd. No:1 4.Levent, İstanbul

Ulaşım: Sapphire Çarşı Kat 4 Not: 4.Levent Metro Bağlantısı Mevcuttur.

Telefon: 212 268 80 80 – 532 293 74 18



İstanbul'u geziyorumWhere stories live. Discover now