Kapitel 15 - Ännu en sån där tråkig dag i skolan

190 7 0
                                    

Mamma står mållös och tittar chockat på Isabelle som hade rätt i allt hon sa. De har ingen tid för oss någon gång. Vi har alltid fått tagit hand om varann. Vi kanske har åkt på 3 semestrar tillsammans som familj och haft riktigt kul. Tre gånger utav 17 år som vi har existerat.

Det har gått två månader sen den dagen på sjukhuset. Allt gick tillbaka till de vanliga efter att Isabelle kom hem ifrån sjukhuset. Skillnaden nu var bara den att Isabelle och mamma pratade inte överhuvudtaget med varann längre och jag själv har också dragit ner på mina samtal med mamma och pappa för den delen.

Jag pratar bara med Isabelle och Felix såklart för att han har börjat komma hit oftare och vi har börjar bygga upp våran vänskap igen. Han och Isabelle är fortfarande tillsammans och Isabelle blir mindre retad i skolan.

Jag och Isabelle har pratat ut om våra problem speciellt om hennes depression och hon förklara för mig att den större delen som orsakade hennes depression var det som alla utsatte henne för i skolan. Hon blev retad och mobbad. Då det blev officiellt var när vår farfar dog, men han var inte hela orsaken.

Isabelle och Jennifer har börjat umgås mycket mer. Vi har till och med varit alla fyra några gånger, alltså jag, Isabelle, Felix och Jennifer och det har varit riktigt kul. Jennifer är väldigt schysst och det är så kul att Isabelle äntligen har hittat en vän hon verkligen kan lita på. För hon har inte haft det lätt.

Mer om Felix är att han har blivit bättre i skolan och han har slutat vara med sina gamla vänner. Han har slutat röka enligt Isabelle med det vet jag att de inte är sant. Han dricker mindre. Han har det fortfarande tufft i familjen. Men han går tydligen och pratar med någon om sina problem enligt Isabelle, men om jag känner Felix rätt så går han nog inte ens på mötena. Han går och tar sig en cigg så han har inte slutat med att röka.

- Skynda Isaac vi kommer annars komma försent!! Skriker Isabelle ifrån nedervåningen. Sena till skolan kommer vi bli som vanligt.

- Jag kommer!! Skriker jag och packar ner det sista i min ryggsäck. Jag springer ut ifrån mitt rum och ner för trappan där Isabelle står redo i hennes svarta nya boots från skopunkten och hennes vinterjacka ifrån h&m. Med sin väska hängande över axeln.

Jag tar på mig min svarta dunjacka ifrån h&m och mina varm fodrade kängor. Sätter på mig ryggsäcken och börjar gå mot ytterdörren.

- Nu kommer vi verkligen komma försent, säger Isabelle och suckar djupt. Jag vet att hon hatar att komma försent.

- Jag vet, sorry, svarar jag och vi börjar springa mot busshålls platsen.

- Maggan kommer inte bli glad

Vi springer och springer och jag flåsar som aldrig förr visste inte att jag hade sån här dålig kondition. Helt ärligt asså.
Bussen kom precis när bi sätter vår fot på busshålls platsen.

Vi sätter våra kort mot sensorn och går vidare in i bussen. Vi sätter oss längst bak. Det är då jag märker att Felix är på bussen.

Isabelle sätter sig bredvid honom och jag sätter mig i sätter bredvid deras.

- Hej, säger hon till Felix och dom ger varann en lätt puss.

- Hej, svarar han med ett leende och dom flätar ihop sina fingrar med varann. Tonårskärlek idag, usch, bara för att man själv är desperat av få lite kärlek av någon.

- Nu är du inte den enda som Maggan kommer bli arg på, säger jag och kollar på Isabelle och Felix som myser lite skulle jag gissa för nu har han sin arm runt henne och hon sitt huvud mot hans axel och han sitt huvud mot hennes.

- Jag vet, det hjälper ändå inte

- Varför?

-För att det är Maggan

- Sant

Efter många om och men så har bussen äntligen stannat utanför min skola. Isabelle och Felix åker  vidare för att dom går ju som sagt inte på samma skola som jag.

- Hej då, ses senare, säger jag och reser mig upp ifrån sättet.

- Hej då, svarar Isabelle

- Hej då, säger Felix och vi gör en enkel nickning mor varann.

Jag kliver av bussen och börjar gå mot skolan där jag nu ska gå igenom ännu en tråkig dag med tråkiga lektioner.



Jag hade fel | F.sDär berättelser lever. Upptäck nu