Demonoloji

1.5K 145 94
                                    


Kaan bey iç çekerek kafasını salladı.
"Bütün söyledikleri bundan ibaretti. Onun, kim olduğunu sordum. Ama bu konuda bana bir şey demedi. Bir yere saklanması gerektiğini, kendisine emniyette olabileceği bir yer bulmamı rica etti. Burası yeterli derecede emniyetli değildi. Bulabilirlerdi onu. Dizlerinin üzerine çökerek yardım için yalvardı. Pek iç açacak bir durum değildi ama, korkusu ve yalvarması gerçekti. O zaman aklıma bir fikir geldi."

"Kaan bey " dedim " Neden...."

Emir verircesine sağ elini kaldırarak beni susturdu.
"Evvelâ sözümü bitirmeme müsaade edin Komiser. Böylece anlatacaklarım daha çabuk olacak. İnanın bana. Benim garip bir merakım vardır. Amatör bir Demonolist'im ben. Burada kaldığı sürece Derya bu konuda benlen bir hayli konuşup tartıştı ve sonunda bu konuda da epey bilgi sahibi oldu. Mustafa size hikayeyi anlatmıştır sanırım. Bir süre için mükemmel bir cevaptı bu. Bir şeytan tarafından büyülendiğini sanan ve buna inanan genç bir kız, gönüllü olarak akıl hastanesine yatıp tedavi olmak istiyor. "
"Daha da fazla emniyette olması için sahte bir isme ihtiyacı vardı. Ayrıca parası da yoktu. Masraflarını karşılamayı kabul ettim. Bana bir arkadaşının ismini kullanabileceğini söyledi. Sinem Akar. Ertesi sabah onu Bakırköy Akıl Hastanesine arabamla götürüp, kapıdan yüz metre ileride bıraktım. Ondan sonra onları arayarak, Sinem Akar'ın benim katibem olduğunu ve masrafları benim karşılayacağımı bildirdim." Hafifçe gülümsedi. "Umarım ki bu bir çok sorunuza cevap verir. "

"Hastaneden bir hafta evvel çıkmış. "dedim.

"Evet Mustafa bana bu sabah söyledi. "dedi tasdik ederek.

"Bundan ilk defa bu sabah mı haberiniz oldu ? "

"Derya'dan böyle bir şey beklerdim zaten, yedi haftalık bir saklanmadan sonra artık emniyette olduğunu sanıp hastaneyi terk etmiştir. Bana haber vermesi onun için bir önem taşımıyordu artık. Vazifemi yapmıştım anladığınız gibi. Onun yerinde ben olsaydım aynı hareket ederdim."

"Bu son bir hafta zarfında ne yaptığından, nereye gitmiş olabileceğinden bir haberiniz ya da bu konuda bir fikriniz var mı ?....Yahut kimleri görüp, kimlerle münasebet kurduğundan ? "

Yerimden kalkarak kitaplığın bulunduğu duvara doğru yürüdüm. Raflardaki kitaplardan bazılarının isimlerine baktım. "Büyü kuvvetinin bulunuşu , Ashtharoth kanunları , Demonoloji , Kara Ayin " bir an gözlerimi kapadım. Ense kökünde şiddetli bir sızı duymaya başlamıştım. Gün gittikçe daha berbat bir durum alıyordu. Bunu anladığım için gece yarısından evvel aklımı kaçıracağıma kesin olarak inanmaya başladım.

Kendimi zorlıyarak geriye dönüp Kaan Özcan ' a yeniden baktım. Rahat bir şekilde koltuğuna oturmuş, kayıtsız bir tavırla içkisini yudumlamakla meşguldü.

"Mustafa size yeğeninizin bulunduğu zamanki vaziyetini söyledi mi ? diye sordum.

"Evet "dedi "Çırılçıplakmış. Başında da lâstik bir maske varmış. "

"Bu konuda bir fikriniz var mı ? "

"Derya öldü. Daha doğrusu öldürüldü. "dedi. "Simdi bana söylediklerinin doğru olduğunu anlıyorum ---birisi onu öldürmek istiyordu. Katili kimse onun akıl hastanesine saklandığını öğrenmişti. Ayrıca ne sebepten orada olduğunu ve ne şekilde büyülenmiş olduğunu da biliyordu. Bu şartlar altında..... bazı tipler için onun kafasına maske geçirmek önüne geçilmez bir zevktir. Belki de bu isteyerek şüpheyi başka taraflara çekmek için yapılmış bir harekettir. "

"Bu konuda dediğiniz gibi fazla malumatı olmayan bir kız için oynadığı oyun büyük bir başarı sayılır doğrusu. Doktor Mustafa gibi bir uzmanı aldata bilmek kolay bir iş sayılmaz yani. "Dedim asık bir suratla.
"Doktor kendisini yüzüne dahil bakmadan kalçasındaki damgadan tanımış."

"Damga evet ! " dedi, "bu küçük buluş ve hile beni bile fazlasıyla memnun etmişti komiser. " dedi.

"Yedi hafta doktor Mustafa ' yı aldatmayı başarmış."diye hırladım. "Kendisi de ayrıca amatör bir ruh doktoru değil. "

"Ayrıca Demonolist de değil "dedi Kaan Özcan yavaşça.
"O bu vakayı tamamen başka bir açıdan ele aldı. Diğer konuda kâfi derecede bilgi sahibi olmadığı için tabii. Şu veya bu âdetleri bilemezdi. " Gülümsiyerek başını salladı.
"Derya için onu yedi hafta aldatmak büyük bir marifet değildi. Bunu fazla büyütmeyin Komiser. Derya bu konuya yarı inanmış bile olsa, herkesi büyülenmiş olduğuna inandırabilecek durumdaydı. "

Bir sigara yaktım ve kendisine öldürücü bakışlarla bakıp sert bir sesle konuştum.
"Bu da bizi yeniden O'na geri getiriyor . Derya ' yı öldürmek isteyen bu esrarengiz kişiye. Yani sizden yardım istemeye geldiği akşam bahsettiği adama. "

"Zannedersem öyle, "dedi ayık bir şekilde, "ayrıca bir şey daha hatırladım Komiser. Derya'yı hastaneye götürdüğüm günün öğleden sonrası birisi bana telefon etti. Bir adam, acele olarak Derya'yı nerede bulabileceğini sordu bana. Bana Derya ' nın kendisi için uzun bir süre modellik ettiğini söyledi. Kendisi için bekleyemiyecek kadar acele bir iş varmış. Kendisini görmediğimi söyledim tabii ve bırakacak bir mesajı olup olmadığını sordum. "

"İsmini verdi mi ? "

"Deniz Berdan "dedi ve " Demirkol & Berdan Holding ve Derya telefon numarasını biliyormuş. "Dedi.

"Bu belki de bir başlangıçtır. "

ÇAPKIN KOMİSER   Cadı AvındaWhere stories live. Discover now