5.

118 20 2
                                    

Dnes je to presne mesiac čo Harry spoznal Liama. Ubehlo to ako voda. Počas tohto mesiaca spolu zažili šťastné, ale aj smutnejšie chvíle, cez ktoré sa vždy preniesli.

Liam sa rozhodol Harrymu povedať pravdu. Vedel, že ten moment príde a teraz je ten správny čas. Ako vždy sa stretli na tom istom mieste. Kučeravý chlapec vyčkával na svojho priateľa, ktorý by mal každú chvíľu doraziť. Nebolo ho a preto si nervózne dupkal nohou. Liam si všimol chlapca a potichučky sa k nemu priblížil a zakryl mu dlaňami oči. Harry podskočil.

„Kto som?" zeleno-oký sa pousmial a otočil sa obmotávajúc ruky okolo krku bruneta. „Ahoj" zašepkal starší a mladší sa usmial.

„Ahoj" odvetil mu a jemne a mäkko spojil ich pery. „Tak čo máš dnes v pláne?" opýtal sa ho a on iba pokrútil hlavou.

„Dnešok chcem stráviť s tebou a nič iné ma nezaujíma" Harry očervenel a sklopil pohľad. Bol zvyknutý na to, že mu starší neustále dokazoval lásku, ale vždy ho prekvapilo ako to dával najavo. Prisahal by, že ešte nikto sa oňho takto nezaujímal a nestaral ako Liam. Bol šťastný. Chcel mu niečo odpovedať, ale Liam ho predbehol. „Poď, chcem ti niečo ukázať!" chytil ho za ruku a ťahal ho niekam preč.

„Kam to ideme?" smial sa Harry.

„Uvidíš" nechal sa teda ťahať starším z dvojice.

Dorazili na okraj pláže, kde nebolo živej duše. Liam ho stále ťahal ďalej až sa ocitli pri obrovskej skale s vchodom, ktorý viedol nevedno kam. Brunet ho popostrčil, aby doň vošiel, ale on sa zastavil.

„Li, kam ma to vedieš?" spýtal sa trocha s obavami.

„Veríš mi?" odpovedal mu otázkou, ktorá bola absurdná.

„Verím" pozrel mu do očí.

„Tak mi ver a pokračuj" kučeravec prikývol a prechádzal tmavou chodbou. Po chvíli sa ocitli na opačnej strane pláže. Bolo tu prekrásne. Malá pláž a more, ktoré mámilo svojou vôňou.

„Kde to sme?" otočil sa na usmievajúceho bruneta a chytil ho za ruku.

„Neviem...našiel som to tu minulý rok a odvtedy tu chodím stále. Stalo sa z toho také moje miesto, kam sa schovávam keď sa cítim zle, ale aj keď som šťastný, no vlastne skoro stále. Si prvý koho som tu zobral" mladší sa pri jeho slovách usmial a pobozkal ho na pery.

„Ďakujem, že si mi to tu ukázal" Liam nič nepovedal iba spojil ich pery do dlhšieho a vášnivejšieho bozku. Ich pery sa o seba jemne obtierali a obaja sa ťažko udržali. Harry sa odtiahol a sklopil pohľad.

„Láska čo sa deje?" opýtal sa ho brunet s obavami.

„N-nič, len ja e-ešte nie som pripravený" smutne sa pousmial na svojho priateľa a ten chápavo prikývol a schoval si ho do narúče.

„To je v poriadku. Môžeme počkať" Harry sa pozrel do jeho štenacích očiek a krátko ho pobozkal.

„Ďakujem" brunet obmotal svoje ruky okolo Harryho tela a pritisol si ho na hruď. Takto tam chvíľu stáli , šťastní a zaľúbení. Dvaja chlapci, ktorých nezaujímal okolitý svet.

°°°°

„Harry?" prelomil ticho medzi nimi Liam.

„Hm?" menovaný sa otočil na svojho priateľa a usmial sa.

„Ja...musím ti niečo povedať" pozrel sa vážne na chlapca a tomu spadol úsmev.

„Desíš ma, o čo ide?" brunet si povzdychol a otočil hlavou na bok pozerajúc sa na more.

„Chcel som ti to povedať už skôr, ale bál som sa...ide o moju prácu" prvé čo Harryho napadlo bol dôvod prečo o tom s ním chcel hovoriť. Nikdy sa o tom nerozprávali a tak ho desilo to čo za dozvie. Snáď z neho nevypadne že je nejaký tajný agent, ktorý ho mal sledovať alebo dokonca nájomný vrah. To by neprežil!

„Prečo sa bojíš mi to povedať?" brunet obrátil pohľad na nepokojného kučeravca a pozrel mu do očí.

„Bojím sa, že ťa stratím" v jeho očiach sa zaleskli slzy a Harry ho pevne objal.

„To sa nikdy nestane! Ak ide o čokoľvek mňa nikdy nestratíš, jasné?!" iba prikývol a pobozkal ho do vlasov.

„Ja viem Harry, ale to nejde..."

„Prečo?" skočil mu do reči.

„Ja som vojak Harry..." smutne sa naňho pozrel a uvidel slzy v nádherných zelených očiach. To sa mu nepáčilo, ale musel mu to povedať.

„Ja...Liam...ja budem za tebou chodiť, volať ti alebo môžem..."

„Nie, Harry!" prerušil ho. „budem preč minimálne 2 roky..." pozrel sa na Harryho, ktorému z oči tiekli vodopády sĺz a postavil sa. „Harry..." zašepkal, ale to už mladší utekal preč.

Dear Harry... /Lirry✔Where stories live. Discover now