Gabriel 2

73 5 0
                                    


Ayinden hemen sonra sarayıma gittim .Şehirin tenha bir zamanında ,terasımdan ayrılıp karanlık oramana doğru uçtum.Ormana girmeden önce tereddüt ettim ,fakat ya doğruyu söylüyorsa.Ormana hızlıca daldım fakat zihnime girmedi ,bende onu ormanda aramaya karar verdim.Her yerine baktım fakat onu bulamadım.Korkuya kapıldım ya o gerçekten Işıksa ve beni denediyse.Olamaz,eğer gerkçekten oysa göze girmeden gözden düştüm demektir.Hızlıca karanlık ormandan ayrıldım ve sarayıma döndüm düşünmeye başladım.Dediklerini kafam da canlandırıyordum , ama gerçek olsaydı karanlık ormadan ikinci kez onu bulurdum diye düşündüm tam o sırada içeriye Michael geldi.

-Kardeşimiz luciferı ,odlar buldu.

-Nasıl bulmuşlar peki?

-Büyük ayinden sonra seni aradık fakat bulamadık Gabriel.Sonra Işık bizi Gelusa çağırdı ve Raphaele Odlara gitmesini söyledi ve Luciferı nerede bulacaklarınıda.

-Peki neden Odlar da, Süralar değil?

-Çünki Odlar da onun gibi ateşten yaratıldı.Işık Raphaele böyle emretti.

Artık elimdeki şansıda kaçırmış gibiydim şu da bir kesindi Lucifer onun için özeldi ,özel olmasaydı onu tek başına Odların başına koymazdı.Sonraki günlerde Gelusta onunla tanıştık.Bizden çokta farklı değildi ama diğerlerinin hemen onla kaynaşması ve onun hiçbirşey bilmemesi beni çok şaşırttı.Lucifer Angere çok sık gelir olmuştu ve Michaelın sarayında kalıyordu gelincede.Benden başka şeyler bildiklerini düşünmek beni deli ediyordu.Yine gelmişti ve sinirlenip Angerden ayrıldım o akşam.nehirin orda oturuyordum.Düşünmeye başladım acaba Işık ordamı diye.Tekrardan karanlık ormana gitmeye karar verdim.Orman da tekrar onu aradım ve bu sefer tam da karşımdaydı.Yine yer de iğrenç bir şekilde yatıyordu.Bu sefer durum farklı gibiydi!

-Gabriel bana yardım et!

-Neden yardım ediyim,gerçek olup olmadığını bile bilmiyorum,bir önceki gelişimde burada yoktun bile.

-Geldin demekki.Bana gelmiyceğini söylemiştin.Işık cennetinden sırf benimle tekrar savaşmak için çıktı.Benim yaşamam ,yarattığı herşeyin gerçeği öğrenmesi demek Gabriel.Bu gerçeği bir tek sen biliyorsun ve Işık senin bildiğini bilmiyor.

-Savaştınız mı?

-Evet.Son güçlerimde tükendi ,bir dahakine karanlık ormanı bile yok edebilir.Burayı bile artık koruyabileceğimi sanmıyorum.Gabriel ,Işığın yaptıklarını herkesin bilmesini ve intikamını almanı istiyorum senden.Lütfen bunu yap.

-Hayır! Bunu yapamam o benim yaratıcım ve tek sevdiğim varlık.Anlattıklarına inanmıyorum.

-Zihnine kabul et beni.

Bilmediğim dilde tekrar mırıldandı ve zihnime girdi.Herşeyi yaşarcasına ,sanki oradaymışım gibi gördüm.İçimi büyük derin bir keder kapladı sanki hayattaki herşey kararmış gibiydi benim için.

-Zihnimden defol! Beni çok kötü etkiliyorsun.

-Hayır çıkamam Gabriel.Son gücümle kendimi yok edeceğim ve son güçlerimi ve zihnimde olan herşeyi ,gördüklerim ve duyduklarım artık senle yaşıycak.

-Hayır yapamam,ben okadar güçlü değilim.

-Hayır Gabriel itiraf et bu gücü sende istiyorsun.İstemeseydin tekrar gelmezdin.Bu gücü al Gabriel bilmediğin ve ilerde sana lazım olacak herşey senin olacak Gabriel.Son savaşta onun zihnine girmeyi başardım ve yeni bir çok şey , hepinizin hayatının değişceği şeyler öğrendim.

-Tamam kabul ediyorum.

Zihnimden çıktı ve tekrardan bilmediğim dilde konuştu ve yok oldu.Sarayıma geldiğimde direk suratımı suyun içine soktum çünki yanıyor gibiydim ve nefes alamıyordum.Bildiklerim kafamda ve kalbimde büyük bir ateşi yakmıştı .Dünya,Dünya ,Dünya kafamda dönüyordu sanki.Bu ağırlığı atmak istiyordum üstümden ve diğerleriyle paylaşırsam yüküm biraz hafifler diye düşündüm ve böylelikle diğerlerinede gücümü birazcıkta olsa belli edecektim.Urielin sarayına gittim gece ve ona Dünya diye bir yer yaratılcağını söyledim.

-Uriel yeni bir yer demek yeni varlıklar demek,ya bizden üstün varlıklar yaratırsa.Ozaman onun gözünden düşmüş olmazmıyız.

-Gabriel kardeşim yanılıyorsun ,Işığın sevgisi hepimize yeter o bizim yaratıcımız.İçini kötü ve karanlıklarla doldurma.Hepimiz Işıkta eşitiz.

-Raphael ve Michaelıda çağırdınmı ?

-Evet geliyorlar.

O gece hepsine Dünyayı anlattım ama kafalarında tek bir soru işareti vardı,ben bunları nerden biliyordum.Onlara sürekli aynı rüyayı gördüğümü ve rüyamda bu olayları gördüğümü söyledim ayrıca bunu Lucifere rüya olduğunu söylememelerinide rica ettim.Şüphelerini gideremedim fakat itirazda etmediler.Dünyada neler olacaklarını anlatmadım bile onlara.Sonra zaten Gelusta Işıl bize yeni bir dünya yaratacağını söyledi.Sonrası yine işlememiz gereken yasaklardan ve günahlardan bahsetti.Fakat şunun farkındaydım İnfinituma ihtiyacı vardı ,gücü bizim sevgimizdi ve sevgimiz olmazsa Cennetine mahkum olacaktı.Tüm ışıkları yok ederken birkaç lanet yemişti.Bu lanetler çok güçlüydü .Her ne kadar yaptıklarına pişma olsada çok geçti kendi neslini yok edip tek kalmıştı.

Ya Şeytan Masumsa?Where stories live. Discover now