Michael

145 4 3
                                    

Uzunca bir süre uçtum.Uçarkende sürekli düşündüm.Ne zamandan beri ben vardım ? Işık neden tek benle yetinmedi ,onlarıda yarattı? Yoksa benle mutlu olmuyormuydu? Bu soruları düşünerek uçmayı sürdürdüm.Fakat artık karanlık olmaya başlamıştı ve yorulduğumu hissediyordum.Dinlenmeyi düşünürken tarın ışıklarını gördüm ve uçmaya devam ettim.

Tara geldiğimde beni yine tatsu karşıladı.

-Efendim uzun zamandır yoktunuz.

Acaba olanları ona anlatsamıydım diye düşündüm sonra vazgeçtim.

-Evet ışıkla konuşmaya gittim.

Detayları ona anlatamazdım belkide anlatmamam gerekiyordu da zaten.Fakat uçarak geldiğimi ve kanatlarımı görünce yüzündeki şaşkınlık ifadesini gördüm.Daha fazla cevap vermeden ona, sarayıma yöneldim ve merdivenleri çıktım.Fakat bu sefer kapıyı açmak konusunda hafif bir tereddüt yaşadım.Yine aynı şeylermi olacak gibisinden, fakat olmasını isterdim çünki ışığın yanından ve sevgisinden ayrılmak hiç istemiyordum.Kapıyı hızlıca ittirdim ve koskocaman bir hole açıldı kapı.

Peki odlar giremiyorsa bu sarayı kim yaptı kafamda yine soru işaretleri oluşmaya başladı.Artık bu soru işaretlerinden çok sıkılmıştım.Hol de yürümeye başladım yürüdüğüm yerler de, kendiliğinden alevler çıkıyordu ve heryeri aydınlatıyorlardı.Holün   sonun da çok büyük geniş bir salona çıkıyordu.Bu kadar büyük bir sarayda tek başına olmak kötü birşeydi kendimi yalnız hissediyordum.Dinlenmek istiyordum ve salondan açılan bir kapıdan içeri girdim, burda kocaman bir yatak vardı ve uzandım gözlerimi kapadım.

Sabah odamdaki gürültüyle uyandım ve gözlerimi açtığımda epey bir şaşırdım,çünki karşımdaki Michael dı.

-Günaydın

Nasıl içeri girmişti acaba buraya benden başka kimse giremezdi.

-Günaydın,Fakat Michael sen içeri nasıl girdin buraya benden başka kimse giremez.

Şaşırarak bana baktı ;

-Burası kutsal bir yer ve bizim kutsal olan hemen hemen heryere girmemiz mümkün, bunu bilmen gerekirdi ve senin istediğin herkes buraya girebilir.

Bunu duyduğuma aslında sevindim, demek benim istediğim herkes buraya girebilcekti.Koskocaman duvarlar arasında artık yalnız kalmıycaktım.Konuşmasına devam etti;

-Buraya gelme amacım hem seni merak ettim hemde Gabriel bugün çok tuhaf şeyler anlattı bize.

-Ne gibi şeyler?

-Işığın infinitumdan başka bir yer daha yaratacağını söyledi.

Kafamı kurcaladı bu laflar .Neden sürekli yeni bir şey yapma gereksinimi duyuyorduki?Ayrıca neden Michael bunları söylemek için yanıma geldi?

-Gabriel nerden öğrenmiş bunları? Dağı hiçbirimiz geçip onun yanına gidemeyiz ve ışığında sadece onun yanına geleceğini sanmıyorum.

-Bende nerden duyduğunu bilmiyorum.Çoğu zaman Gabriel yalnız takılıp gezmeyi seviyor.

İçimdeki hisse anlam veremiyordum ama galiba kıskanıyordum buna engel olmam gerekirdi.Çünki bize kibiri ve kıskançlığıda günah kılmıştı ışık.Fakat Michaelın yanıma gelmesi beni mutluda hissettirmişti.Üstümü giymeden hemen atıldım;

-Gelusa gidelimmi belki ışık ordadır,hem böylece kafamdaki soru işaretlerinide ona sorabilirim.

Michael şaşırarak bana baktı !

-Tamam gidelim.Yalnız diğerlerinede haber verseydik iyi olurdu çünki orda sürekli beraber toplanacağız dedik onun için ilk önce Angere gitmemiz lazım.

-Anger neresi?

-Meleklerin kutsal şehri 4 dümüz orda yaşıyoruz.

Hemen üstümü giyip hazırlandım.Sarayın balkonuna çıktık ,direk kırık beyaz kanatlarını açtı bende saf ateşten olan kanatlarımı açtım.Birbirimize baktık ve uçmaya başladık.Nerden ve ne teraftan gideceğimi bilmediğim için Michael ın arkasından gitmeyi ve onu takip etmeyi tercih ettim.Birden Michael yükselmeye başladı bende onu taki ettip yükseldikçe hızını daha da arttırıyordu.Takip etmekte zorlanıyordum.

Durdu ve gülümsedi yanına doğru uçtum ve ona baktım .Renkli gözlerinin için gülüyordu adeta ve bana ilk defa ismimle hitap etti Lucifer ;

-Baksana aşağıya çok güzel değilmi?

-Evet çok güzel ama neden bukadar yükseldikki?

-Bazen herşeyden uzak durmak istiyorum ve olduğum yerde yükselip doğayı izlemeyi seviyorum.Sanki bu kadar yüksekte onları konturol edebilcekmişim gibi.

Açıkçası böyle düşünmesi beni korkuttu çünki doğayı ve heryeri sadece ışık yönetebilirdi.

-Fakat böyle düşünmen yalnış değilmi Michael.Sadece herşeyi ışık yönetip konturol edebilir.

Tekrar bana döndün gülümsedi;

-Ben burda yalnış birşey görmüyorum Lucifer ,sadece kendimi doğaya ait hissediyorum.Birgün eminim ışıkta bunu görecek ve bu gücü bana tahsis edecek...

Ya Şeytan Masumsa?Where stories live. Discover now