8 🕊

16.6K 817 75
                                    

Medya: Yavuz
Keyifli Okumalar...

Söylediği şey ile donup kaldım. Bu adam ve Nihal neler planlıyordu böyle? Baran'ın başına bela açmak istiyorlardı belli ki. Fakat Yavuz, Baran'ın abisi değil miydi? Neden böyle davranıyordu? Arkadan bıçaklamak bu olsa gerek. Fakat Baran'ın babasıyla en son konuştuğumda bana bu olacakları haberdar etmişti.

Flashback

''Bu olaydan, kimseye bahsetmemi istemiyorsun değil mi? Aramızda sır kalacak merak etme. Söz veriyorum. Fakat senden bir iyilik isteyeceğim.''

''Nedir?'' dedim sıkıntıyla nefesimi vererek.

'' Bak kızım, Baran küçükken her zaman yalnızdı. Okulda, evde, dışarıda...

Biz onunla fazla ilgilenemiyorduk. Abisi ile daha çok ilgilenir ve üstüne düşerdik. Özellikle Baran'ın annesi Nesibe. Baran hizmetçiler ve kahyaların arasında büyüdüğü için çok şefkatli ve iyi bir insan oldu lakin abisi ondan aykırı olarak hırslı ve cimri oldu. Baran'ı bir şekilde kıskanmayı başarıyordu lakin göremiyordu ki gerçek başarı kendisindeydi. Aradan zaman geçtikçe abisi onu görmezden gelmeye başlamıştı. Baran ne zaman abisinden bir şey istese, onu iter ve ona yaklaşmamasını söylerdi. Daha sonra Baran yalnız kalmaktan kendisini derslere verdi ve abisinden daha büyük bir başarı elde etti. Abisi kıskançlık krizlerine girerek, evi terk etti. Daha sonra şirket başına kendisinin değil de Baran'ın geçmesini istedi. Neden bunu yaptığını hala anlamadık ama o zamandan beri araları çok normal. Bir şey çıkmasından korkuyorum. Nesibe değil de, ben. Sanki bir şeyler yapacakmış gibi. Bu yüzden Nihal ile evlenmelerine karar verdim. Eğer Nihal ile evlenmezse tüm şirket hisselerini alacağımı söylediğimde hemen kabul etti. Fakat Nihal bu evliliğe hiç sıcak bakmamıştı. Her zaman Baran'ı arkadaşı olarak görürdü. Nihal'in ailesi öldükten sonra, babasının vasiyetinde Baran ile evlenmesi istendiği yazıyordu. Bu yüzden daha ikna edici olarak Nihal'i eve getirmişti fakat bir kaç hafta önce bankadaki tüm parasını alarak yurt dışına çıktığını Baran'dan önce haber almıştım. Ayrıca başından beri senden de haberim var.''

Kendimi çok huzursuz hissetmeye başladım aniden. Bir anda gidip Baran'a sarılmak istemiştim.

"Peki...Nihal ile ne alakası var bu olayların?"

Kerem Bey sakince yüzünü gökyüzüne çevirdi ve derin bir nefes aldı.

"Bunu da başka bir zaman öğrenirsin. Şimdi gelelim senden isteyeceğim konuya.

Baran'ı koru. Abisi Yavuz'dan koru. Mümkünse bırakma. En azından Nihal gelene kadar..." diyerek bana gülümsedi ve ardından beni karmaşık düşüncelerle bırakarak içeriye girdi.

Kendimi çok tuhaf hissediyordum. Eğer ona Nihal olmadığımı fark ettirirsem olaylar daha da kötüleşebilirdi.

"Hala çalışıyorum." dedim gözlerimi kaçırarak. En azından ne planladıklarını öğrenebilirdim.

"Her an yakalanabiliriz Nihal. Bu işi bir an önce bitirmemiz gerekiyor. İntikam tatlıdır."

Bakışlarımı ona çevirdiğimde gözlerindeki sahte sevecenlik sinirimi hoplatıyordu.
Acaba Nihal ile gizli bir ilişkileri olabilir miydi? Daha çok Yavuz neyin peşindeydi?

"Ne yapmayı planlıyorsun?" diye sordum.

"Tek istediğim kendi başarım ile şirketin başına geçmek ve biliyorsun bunu sadece seninle yapabilirim." dediğinde düşündüm. Acaba ne düşünüyordu? Nihal onun ne gibi işlerine yardımcı olabilirdi ki?

Sahte Gelin (Düzenleniyor)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin