Capitolul 17

408 15 7
                                    

In luna decembrie profesorul Plesneala a intrat in camera de zi a viperinilor si a pus un anunt care spunea ca urma sa se tina un bal de Craciun. Toate fetele au inceput sa chicoteasca si sa se uite seducator la baieti. Prietenele lui Pansy au inceput sa-i dea ghionturi pana cand aceasta a ajuns in fata lui Draco. 

-Hei, Draco! 

-Hei Pansy, a spus acesta neinteresat.

-Ma intrebam daca ai vrea sa vi cu mine la bal.

-De ce as merge cu tine?, a scuipat el cuvintele. Mai bine o invit pe Myrtle!

Pansy s-a indepartat plangand in camera fetelor cu ceata ei de prietene urmand-o. De ce se agitau fetele cand era un bal? Sa te invarti de colo-colo cautand rochia potrivita mi se parea o perdere de timp.

-Katherine! Era Draco cel care m-a strigat. Stiam deja ce urma sa ma intrebe. Este prea previzibil uneori. S-a asezat langa mine pe canapea si m-a intrebat:

-Vrei sa vii cu mine la bal?

-Sigura ca da! Fata i s-a destins intr-un zambet luminos.


-Katherine, trebuie sa-ti spun ceva!, a spus Harry a doua zi la micul dejun.

-Ce este Harry?

-Nu aici, undeva mai retras. M-a luat de mana si m-a dus in turnul de astronomie. Mi-a cuprins mainile intr-ale lui si mi-a spus:

-Cred ca te iubesc!

-Harry, si eu te iubesc! Esti fratele meu.

-Nu la asta ma refeream. 

Mi-a cuprins fata in maini si s-a apropiat de mine. Ii simteam respiratia calda pe fata si fara sa-mi dau seama ma uitam la buzele lui.Apoi mi-a cuprins talia zdrobindu-si buzele de ale mele. Am putut simti moliciunea buzelor lui si tandretea cu care ma saruta. Nu vroia sa ma raneasca, o puteam simti. Inima imi batea mai sa-mi sara din piept. Mirosul lui ma innebunea. Miroasea a brad si m-a dus cu gandul la padure. Mi-am dat seama ca si eu il iubeam in felul ala, si inca de multa vreme. Mi-am dus bratele de dupa gatul lui si l-am lipit de mine. Mi-am dus mana prin parul sau negru si am putut simti cat de matasos este. Totul la el striga perfectiune doar ca eu nu mi-am dat seama de asta pana acum. Tot ce vroiam era sa-l sarut la nesfarsit dar el s-a oprit. Amandoi respiram sacadat si ochii lui straluceau. Avea niste ochi asa de frumosi, mi-as fi dorit sa-i privesc o eternitate. Mi-a dat jos un carabus de pe umar si a spus:

-Nici nu stii de cat timp astept sa fac asta.

-Cred ca si eu am vrut-o, doar ca m-am mintit singura.

-Atunci, ai vrea sa mergi la bal cu mine?

-Harry, nu pot. Deja m-a invitat Draco si am acceptat. Imi pare rau. 

-Nu...nu-i nimic. S-a intors si a plecat.

Zambetul pe care il aveam cu doar cateva secunde mi-a disparut lasand loc lacrmilor.


Eram in camera de zi facandu-mi temele si incercand sa ma opresc din plans cand Draco a aparut in spatele meu.

-Esti bine? Mi-am sters repede ochii si m-am intors spre el.

-Ma simt excelent. Abea astept balul. O sa merg cu Hermione sa ne cumparam rochii sambata. Arata de parca vroia sa spuna ceva rau despre Hermione dar in loc de asta a spus:

-Cred ca o sa fi cea mai frumoasa de acolo.


O asteptam pe Hermione in curtea castelului ca sa mergem sa ne cumparam rochii din Hogsmeade. Hermione parea asa de incantata incat nu vroiam sa-i stric buna dispozitie asa ca a trebuit sa schitez cateva zambete.

-Pana la urma Ron a avut curajul sa te invite la bal?

-Ron? El abea si-a dat seama ca sunt fata. Cand m-a invitat eu deja acceptasem sa merg cu altcineva.

-Asa mi s-a intamplat si mie.

-Cedric te-a invitat si nu ai accpetat?

-Nu. Cu Cedric am terminat-o de mult! Oricum, nu mai conteaza. O sa merg cu Draco.

-Cu Reacredinta? 

-Tu cu cine mergi?, am intrebat suparata 

-Cu Victor Krum. Dar sa nu mai spui nimanui.

Ajunsesem la un magazin de rochii de unde ne-a intampinat o doamna foarte draguta.

-Pentru bal fetelor? Sigur ca da, si-a raspuns singura.

Femeia ne-a luat masuratorile si ne-a dat mai multe rochii pe care sa le incercam. Dupa vreo ora de probat Hermione si-a ales o rochie roz superba iar eu una alba cu albastru foarte scurta.



Cu doua ore inainte de inceperea balului am mers in camera fetelor pentru a ma pregati. Mai intai mi-am prins parul intr-un coc elegant, apoi m-am machiat intr-un mod in care sa-mi evidentieze ochii si in ultimul rand mi-am pus rochia.M-am incaltat cu o pereche de pantofi cu toc argintii si am iesit din dormitorul fetelor. Draco ma astepta in camera de zi cu un buchet de trandafiri argintii in mana dar a ramas uimit cand m-a vazut.

-Mergem?, m-a intrebat in cele din urma dandu-mi buchetul. Am dus trandafirii in camera punandu-i cu grija pe pat si apoi m-am intors luandu-l pe Draco de brat. El era imbracat intr-o roba eleganta si impreuna paream cuplul perfect. Doar ca nu eram. Speram ca Harry sa fie partenerul meu in aceasta noapte dar nu am lasat asta sa-mi strice buna dispozitie. Aveam sa-l vad oricum in seara asta...dansand cu alta fata.

Am intrat in sala de bal care a fost decorata ca intr-un basm. Am coborat nesigura scarile iar toti ochii s-au atintit asupra noastra. Harry si Cedric ma priveau si ei iar pe chipul amandurora am putut citi admiratie, sau poate era dorinta? Toata noaptea am dansat cu Draco care era un dansator extraordinar. Nu cred ca ne-am oprit o ora intreaga pana cand ne-am declarat amandoi obositi si am mers sa bem ceva. Ne-am asezat langa Hermione si Krum iar eu am schimbat o privire cu Hermione. Arata ca o printesa in rochia aceea, nici macar Draco nu ma putea contrazice. Dupa o pauza de zece minute am inceput dinnou sa dansam. Nu conta cine era partenerul meu, oricum ma simteam in largul meu cand dansam. Harry mi-a oferit si el un dans, fiind fratele meu Draco nu a putut refuza dar am vazut cat venin era in privirea lui. Pansy a profitat de asta si s-a dus sa se bage in seama cu el dar acesta a evitat-o. Dansul era lent asa ca m-am putut apropia de Harry soptindu-i la ureche:

-Te iubesc!

La sfarsitul serii mi-am luat la revedere de la toti si am plecat impreuna cu Draco. 

-Te superi daca mergem putin in turnul de astronomie, nu vreau ca aceasta seara sa se termine curand. 

Fata i s-a destins intr-un zambet si m-a condus pana in turn. Vantul mi-a biciuit fata dar eram recunoscatoare pentru el, in sala fiind foarte cald. Am luat o gura de aer rece si m-am apropiat de balustrada. Am stat privind stelele pentru un timp dar apoi mi s-a facut frig.

-Hai sa mergem, a spus Draco cand a vazut ca mi s-a zbarlit pielea.

Am intrat in camera de zi si am scos pozele pe care Colin ni le-a facut. Din poze ma privea o Katherine care radia de fericire impreuna cu un baiat blond superb. O Katherine  pe care nu am vazut-o niciodata si nici nu o voi revedea prea curand.

Ajunsa in dormitorul fetelor m-am schimbat si m-am demachiat. Am luat cu grija buchetul cu trandafiri si l-am privit indelung, intr-un final punandu-l in cufar.

-Mai, mai, mai! Uite cine e aici! Fata care mi-a furat partenerul!, m-a intampinat Pansy cu o voce batjocoritoare.

-Noapte buna si tie Parkinson, am spus cu un zambet larg nevrand sa o las sa-mi strice fericirea.

Am adormit amintindu-mi de dansul cu Harry si toate momentele cu Draco. 

Iubirea mai presus de orice(Harry Potter fanfic)Donde viven las historias. Descúbrelo ahora