Capitolul 1

778 32 0
                                    

Erau acolo:fetita cu par castaniu si ochi negri ca noaptea si baiatul cu par negru si ochi verzi de culoarea frunzei.Fata statea intr-un colt al camerei si rasfoia incetisor o carte in timp ce fratele ei statea in pat si o privea in tacere.Parintii lor erau plecati la cumparaturi lasandu-i singuri in casa.

-Nu ma poti evita la nesfarsit,a rupt el intr-un final tacerea.

-Ba da pot.

-Dar de ce sa nu ne bucuram de ultimele zile impreuna pana o sa primesc scrisoarea?

-Tocmai asta este si ideea.Cand o sa primesti scrisoarea aceea totul o sa se schimbe.

-La ce te referi?

-Tu vei pleca la o scoala de vraji si eu imi voi pierde prietenul cel mai bun.Ma vei lasa singura si prefer sa pastrez distanta ca sa nu ma mai doara asa de tare despartirea.

-Katherine,mai bine sa ne bucuram de ultima vara normala pana vine scrisoarea si apoi o sa vedem ce facem.

-In cateva zile faci 11 ani.O sa o primesti pana atunci.Harry,nu incerca sa ascunzi adevarul.O sa pleci,dar sa-mi promiti un lucru.

-Ce?

Dar chiar in acel moment s-a auzit o bataie in usa si in camera celor doi copii a intrat un urias cu barba lunga si incalcita.Katherine s-a speriat atat de tare incat a scapat cartea din mana in timp ce Harry nu putu decat sa se uite impietrit la intrusul care le-a invadat camera.

-Ce stati acolo ca niste pietre?Nu va bucurati ca primiti scrisorile de la Hogwarts?

-Ci-cine esti tu?,a intrebat micuta Katherine cu o voce tremuranda.

-Nu e evident?Sunt pastratorul cheilor si ingrijitorul vanatului de la Hogwarts.Numele meu este Hagrid.

-Stai,ai spus scrisorile?,a intrebat Kat cu o licarire de speranta.

-Da.Pentru Harry Potter si pentru Katherine Meminger.

-Adica o sa merg si eu la Hogwarts?

-Din moment ce ai o scrisoare....,dar nu apuca sa termine caci Katherine sare din coltul ei si il imbratiseaza pe Harry strans,amandoi avand un zambet larg pe fata.

-Ti-am spus eu ca totul o sa se rezolve.

-Ba nu mi-ai spus.

-Poate ca nu dar m-am gandit la asta.

-Gata cu cearta,parintii vostri sunt acasa?

-Nu dar ii putem astepta.

-Bine,caci sunt multe de pus la punct.

Au stat in camera de zi pana cand parintii s-au intors.Amandoi au reactionat de parca semi-uriasul din sufragerie ar fi ceva normal.

-Deci cand il vei lua pe Harry?, a intrebat mama lor cu lacrimi in ochi.

-Nu il voi lua doar pe Harry.Si Katherine este o vrajitoare.

-Poftim?,a intrebat tatal lor enervat.Nu e de ajuns ca nu ne vom mai vedea baiatul un an dar trebuie sa plece si fata?

-In primul rand Harry nu este al vostru ci este adoptat dar cred ca ar trebui sa fiti mandri ca aveti niste copii asa de speciali.Voi veni pe 31 iulie si ii voi lua pentru a-si cumpara rechizite.

-Dar atunci este ziua mea.

-Stiu,Harry.


In seara aceea Harry se uita la televizor tolanit in patul de doua persoane in timp ce Katherine isi facea o lista cu tot ce avea de impachetat.

-De ce te agiti atata?

-Pentru ca vreau ca totul sa fie perfect.

-Asa faci si cand mergem la bunici.Mai intai faci o lista apoi pui tot ce-ti trebuie in bagaj apoi eliberezi jumatate pentru cartile tale si termini prin a-l obliga pe tata sa care o valiza plina de carti.

-Dar de data asta va fi altfel.Vom fi plecati un an intreg asa ca trebuie sa fiu atenta ce imi iau.Si te sfatuiesc sa faci la fel.

-Parca ai fi mama.


 In ziua de 31 iulie Kat s-a trezit devreme si s-a dus la fereastra deschizand-o si lasand adierea de vara sa intre in camera.Harry s-a trezit cand a auzit geamul deschizanduse si a murmurat un "Neata".

-Neata sarbatoritule!La multi ani!

-Astazi e ziua cea mare,a spus Harry lasand un cascat sa-i scape in timp ce se ridica in sezut.

-Am ceva pentru tine.Kat a scos dintr-un sertar al dulapului ei un mic cadou care putea fi cuprins in pumn.Harry l-a deschis si a gasit acolo un colier de argint cu ceva inscriptionat pe el.

-Ce scrie?,a intrebat Harry uitandu-se chioras la colier.

-Pentru cel mai bun frate.

-Multumesc,a fost tot ce a putut el sa spuna.

 Dupa micul dejun Hagrid a venit carand dupa el doua cufere.

-Ce sunt alea?,au intrebat copiii in cor.

-Cuferele voasrte.In ele va veti impacheta lucrurile.Fiecare dintre copii a luat cape un cufar si au fugit sus sa-si puna lucrurile inauntru.Au coborat 30 de minute mai tarziu si au vazut pe masa din bucatarie un tort pe care scria 'La multi ani Harry'.Au mancat impreuna si apoi si-au luat la revedere.

-Si unde vom sta pana sa inceapa scoala?

-Eu si parintii vostri ne-am gandit ca ar fi mai bine sa stam cateva saptamani la Ceaunul Crapat din moment ce locuiti prea departe ca sa mai facem atatea drumuri.

Cand au ajuns la Ceaunul Crapat s-au intalnit cu o multime de admiratori ai lui Harry.Cei doi copii stiau si de ce are atatia admiratori.Parintii lor le-au spus povestea despre Voldemort.Au mers pana au ajuns pe Aleea Diagon si Hagrid i-a dus la banca Gringotts pentru a lua bani.Apoi si-au luat baghete de la Ollivander si uniforme pentru scoala de la magazinul doamnei Malkin.Acolo au dat de un baiat cu fata prelunga care a inceput sa-i povesteasca lui Harry despre cozi de matura si care i-a zambit dulce Katherinei.Cei doi s-au incruntat cand baiatul a inceput sa se ia de Hagrid.Atunci cand a spus ca Hgwarts nu ar trebui sa primeasca si copii de incuiati Kat a platit robele,l-a tras de mana pe Harry si a iesit ca o furtuna din magazin.Niciunuia dintre copii nu le placea de acel baiat rasfatat cu par blond.Hagrid le-a adus inghetata si i-a dat lui Harry un cadou,propria lui bufnita.


O luna mai tarziu Hagrid i-a lasat la gara King's Cross si le-a spus ca trebuie sa ajunga la peronul 9 si 3/4 facandu-se apoi nevazut.Harry a luat-o de mana pe Kat si au mers impreuna pana au dat de o femeie cu sapte copii roscati pe langa ea.Au auzit-o folosind cuvantul incuiat asa ca au urmat-o sperand ca ea stie unde este peronul 9 si 3/4.Femeia le-a spus ca trebuie sa o ia prin zidul dintre peronul 9 si 10 si le-a aratat cum se face.Dupa aceasta au intrat in tren grabiti si au gasit un compartiment gol.S-au asezat dar imediat a intrat in compartiment unul dintre baieteii roscati de pe peron.A intrebat daca mai sta cineva si s-a asezat atunci cand Harry a clatinat din cap.Mai tarziu a venit o femeie cu un carucior plin cu dulciuri si Harry a luat aproape tot caruciorul.Baietii infulecau grabiti si vorbeau despre cartonase cu vrajitori in timp ce Kat rontaia rusinoasa dintr-o broscuta de ciocolata.

-Voi nu va mai opriti umpic ca sa respirati?,a intrebat ea dupa o vreme.

-Dar sunt asa de bune,s-a plans Harry.Trebuie sa gusti placinta de dovleac.

-Este delicioasa,a aprobat baiatul cu gura plina,despre care au aflat ca il cheama Ron Weasley.

Dupa ce baietii au terminat aproape tot au intrat in compartiment un baiat cu fata rotunda si o fata cu o claie de par castaniu.Baiatul,pe nume Neville,isi cauta broasca.Fata a inceput sa sporovaie intruna si apoi s-a prezentat.O cheama Hermione Granger.Cand l-a vazut pe Harry a inceput sa spuna despre cartile in care apare numele lui.Intr-un final fata a plecat si Katherine a rasuflat usurata.

-Este umpic cam enervanta,nu credeti?

-Umpic?,au intrebat baietii in cor.Cei trei s-au schimbat si au coborat din tren.

-Anul intai,veniti dupa mine!,s-a auzit vocea lui Hagrid.Se pare ca in anul intai mergeai cu barca.

Iubirea mai presus de orice(Harry Potter fanfic)Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang