Capitolul 14

279 14 0
                                    

Dupa vacanta de Craciun Harry si-a primit inapoi matura si am mers impreuna cu el si cu Ron sa o incerce.Era mult mai rapid pe ea decat pe vechiul Nimbus 2000.Facea tumbe in aer-in timp ce eu si Ron ne uitam uimiti la el-de parca ar fi zburat de o viata pe matura asta.La un moment dat a aterizat iar Ron a intrebat:

-Imi dai voie sa zbor si eu?

-Imediat, a spus el intinzand o mana spre mine. Imi permiti?

-Vrei ca eu sa zbor pe matura ta noua?

-Daca nu iti e frica.

-Imi este putin.

-Atunci vei sta in spatele meu.Trebuie sa vezi cat de usor zboara matura asta.

M-am urcat in spatele lui pe matura si atunci aceasta a pornit.Am inchis ochii si m-am tinut strans de Harry neavand curajul sa privesc in jur.Vantul imi biciuia fata si simteam ca mi se face rau dar apoi am luat o gura de aer si am deschis ochii.Era uimitor!Intregul teren parea ca intr-un vis.Dupa un timp Harry a aterizat si m-am dat jos de pe matura ametita lasandu-l pe Ron sa o incerce.

-Cum ti s-a parut?,a intrebat Harry dupa ce Ron si-a luat zborul.

-A fost uimitor!Dar ma simt putin ametita.

-Poate la vara te voi invata sa joci vajthat.

-Da, te rog!




Era o seara racoroasa iar anul se apropia de sfarsit.Eu, Harry, Hermione si Ron eram ascunsi sub pelerina lui Harry in drum spre coliba lui Hagrid.In acea zi Buckbeak urma sa fie executat si totul era din vina lui Draco!Nu am mai vorbit cu el doua saptamani cand am aflat vestea.Am intrat in coliba unde i-am gasit pe Colt, cainele lui Hagrid, pe Buckbeak si pe Hagrid care plangea.A fost totusi o vizita scurta intrerupta de venirea calaului.Ne-am ascuns cu totii sub pelerina si am plecat grabiti din coliba si urcand panta spre castel.Speram sa nu vad ceea ce urma dar Pungasul ii facea probleme lui Ron. Chitaitul sobolanului se amesteca cu vocile barbatesti si cu sunetul scos de topor la impact.L-am imbratisat pe Harry strans si am inceput sa plang usor fara sa-mi dau seama ca pisica Hermionei urmarea motanul lui Ron.Totul s-a intamplat apoi intr-o fractiune de secunda: un caine imens l-a tras pe Ron de picior pana intr-o scorbura din Salcia Batausa.Am incercat sa-i urmarim dar am fost loviti de ramurile salciei. Eu si Hermione ne-am ferit de ea dar Harry a fost lovit din plin si trantit la pamant. Mata Hermionei a fost totusi mai agila, a pus laba undeva pe trunchiul copacului si ramurile au devenit inerte.Ne-am grabit sa intram si am mers printr-un tunel lung unde l-am vazut pe Ron cu piciorul sangerand.Am dat sa ne apropiem dar el a strigat:

-E o capcana!

Atunci a intrat in camera Sirius Black.Avea par lung si negru, fata pamantie si hainele rupte si murdare.

-Expelliarmus!, a strigat el cu bagheta lui Ron indreptata spre noi.Am asteptat de mult ziua asta, a continuat.

-Daca vrei sa il omori pe Harry, va trebui sa ne omori pe noi mai intani!, am strigat punandu-ma in fata fratelui meu ca un scut.

-In seara asta nu va muri decat un om, a ranjit Black.

Atunci in incapere a intrat profesorul Lupin care ne-a explicat cum Peter Pettigrew era defapt sobolanul lui Ron iar atunci s-a produs o mare vanzoleala: sobolanul s-a transofrmat in Peter si a zbughit-o prin tunel cu noi pe urmele lui.Atunci a rasarit luna iar profesorul Lupin s-a transformat intr-un varcolac. Profesorul Plesneala a aparut brusc in fata noastra salvandu-ne iar Sirius s-a transformat intru-n caine si aparandu-ne. Eu si Hermione l-am ajutat pe Ron sa ajunga in aripa spitalului crezand ca Harry era in spatele nostru dar ne-am inselat.

Am asteptat ca el sa vina ingrijorata plimbandu-ma de colo-colo nelinistita in timp ce Ron se lasa ingrijit iar Hermione incerca sa ma calmeze.Intr-un final a sosit profesorul Plesneala aducandul pe Harry in brate si asezandu-l intr-un pat.M-am indreptat spre el si m-am asezat langa un scaun asteptand sa se trezeasca.Cand a facut-o i-am sarit de dupa gat si el mi-a raspuns imbratisarii.Momentul nu a durat prea mult caci in incapere a intrat Dumbledore care i-a spus Hermionei s ase grabeasca si apoi a plecat. Harry si Hermione si-au pus de dupa gat colierul Hermionei si au disparut.

-Unde crezi ca s-au...dar nu am apucat sa termin propozitia ca acestia au intrat pe usa obositi dar fericiti.

-Ce s-a intamplat?

-Iti voi explica totul maine., a spus Harry evident extenuat asezandu-se intr-unul dintre paturi.




In ultima zi de scoala mi-am impachetat lucrurile si am gasit compartimentul in care statea Harry, Hermione si Ron si m-am asezat langa Harry imbratisandu-l.El si Hermione ne-au povestit tot ce s-a intamplat in acea noapte cand pe geam a intrat o bufnita mica cu o scrisoare de la Sirius.Curand trenul a oprit in gara iar eu si Harry ne-am luat ramas-bun de la prietenii nostri.





Iubirea mai presus de orice(Harry Potter fanfic)Where stories live. Discover now