Capitolul 16

306 15 5
                                    

Prima saptamana a decurs minunat: la ora de Potiuni am primit zece puncte pentru ca am fost singura din clasa care a facut potiunea corect si inca cinci punte la Transfigurari deoarece am transformat o cutie intr-un pui de caine si viceversa. Dar oricat de minunata a fost saptamana asteptam cu sufletul la gura sa merg la Hogsmeade.

M-am intalnit cu Cedric la iesirea din castel si ne-am plimbat prin sat tinandu-ne de mana. Dupa o jumatate de ora ne-am oprit la Trei Maturi si am inceput sa vorbim.

-M-am gandit sa ma inscriu la Turneul Celor Trei Vrajitori, a spus el la un moment dat.

-Cred ca tu ai fi cel care ne va reprezenta. Esti inteligent, curajos si te pricepi la toate materiile, am spus rosind putin. El si-a lasat capul in jos ca sa nu observ ca rosea dar tot am vazut.

-Chiar asta crezi despre mine?

-Da, adica...suntem prieteni acum si nu am putut sa nu observ cat de talentat esti...dar nu am apucat sa termin ca Cedric se apropiase de mine si ma sarutase. A fost un sarut scurt, tandru dar am simtit ca timpul s-a oprit in loc numai pentru noi doi. M-am uitat in ochii lui o clipa si apoi mi-am incolacit bratele in jurul gatului sau sarutandu-l indelung. Dupa ce ne-am desprins din sarut am vazut doi ochi cenusii privindu-ne. Apoi am vazut chipul de care erau atasati ochii: Draco ne vazuse. A plecat din magazin cu o privire ranita pe chip si m-am ridicat ca sa merg dupa el dar Cedric m-a oprit prinzandu-ma de mana.

-Sa ghicesc: iubitul tau ne-a vazut.

-Nu este iubitul meu, este prietenul meu, am dat sa plec dar Cedric m-a strans si mai tare.

-Alege: ori el, ori eu.

-Doar nu ma pui sa aleg! Draco imi este prieten!, dar privirea lui imi spunea ca e cat se poate de serios. Nu ma credea. Credea ca ies cu altcineva. Am inchis ochii un moment apoi am spus, apropiindu-ma de el:

-Cum am putut sa fiu atat de prostuta? E clar care este varianta mai buna, l-am sarutat scurt pe buze si apoi am soptit: Adio, Cedric.

Am iesit ca o furtuna din magazin in cautarea lui Draco. Era la marginea orasului asezat pe o buturuga si ochii ii lacrimau.

-Draco, imi pare nespus de rau.

-M-ai mintit! Ai iesit cu altcineva cand stiai ce sentimente am pentru tine si pe deasupra m-ai mintit.

-Draco, Cedric m-a pus sa aleg,

-Poftim?

-El m-a pus sa aleg si eu te-am ales pe tine! Pentru ca esti prietenul meu si esti mai important pentru mine decat Cedric!

Blondul s-a ridicat in picioare si s-a apropiat incet . Observasem cat de inalt era pe langa mine. Mi-a luat fata in palme si s-a uitat in ochii mei apoi m-a imbratisat strans.

  


In luna octombie au venit scolile pe care trebuia sa le gazduim in acest an. Elevii si-au facut o intrare spectaculoasa iar apoi directorul Dumbledore ne-a prezentat Pocalul de Foc.


In aceasta zi urma sa se anunte participantii la turneu asa ca ne-am strans cu totii in Marea Sala pentru a afla ce are de spus pocalul. Totul decurgea bine pana cand pocalul a scuipat un al patrulea nume:

-Harry Potter! Vino imediat aici! Harry s-a comformat si s-a indreptat cu pasi nesiguri spre cancelarie.



In prima proba Harry a trebuit sa se confrunte cu un dragon. L-am ajutat indelung sa se pregateasca pentru asta si a reusit sa iia oul numai cu o zgarietura pe brat.

Am incercat multa vreme sa-l ajutam pe Harry sa dezlege misterul oului de aur dar din pacate nu am reusit.



Iubirea mai presus de orice(Harry Potter fanfic)Where stories live. Discover now