-Karakter Rehberi -

52.4K 1K 234
                                    

Öncelikle hepinize merhaba,

Orman Büyücüsü benim Wattpad'deki ilk kitabım, bu sebeple Kylianne ve Malcolm'ın hikâyesini yazarken, kendi adıma bu ikiliden çok keyif aldım. Geçmişin imkânsızlıklarına takılan bu çiftin, birbirine duyduğu aşkı, nefreti ve çaresizliği anlatırken umarım duygularını size yansıtmakta başarılı olabilmişimdir.

Kitap muhtevasında tarihi ve mitolojik unsurları barındırdığından, karakterlere verilen birden fazla isim ve yüklenen anlam bulunmaktadır. Aşağıdaki metin karakterler hakkında fikir edinmek ve okuyuculara rehberlik yapmak üzere oluşturulmuştur. Bilgi içeriği kitabın gidişatını etkilememekte, olay örgüsünü etkilememektedir ancak karakterleri okurken tanımak isteyen okurların, bu kısmı atlaması uygundur.

Kylianne Mcevans: Bir hekim büyücü olan Kylianne aynı zamanda Göller Büyücüsü Leydi Arinna'nın kızıdır ve annesinin soyadını kullanır. Kehribar Taşı "Ambri"nin koruyucu ve kullanıcısıdır. Kylianne ismi kadınsı anlamına gelir, tamamen sevdiğim için tercih ettiğim bir isimdir. Kylianne, uzun zaman Karaağaç Ormanı'nda yaşadığı için insanlar onu "Orman Büyücüsü" olarak çağırmaktadır. 

Hikayemde her bir büyücünün kendine ait bir taşı bulunur, Kylianne'in iyileştirme yeteneği bulunduğu ve orman büyücüsü olarak anıldığı için onun taşının, ağaç reçinesinden oluşan ve ağrılara iyi gelen Kehribar  (ambri) olmasına karar verdim.

Kylianne'in yaşadığı dünyada, büyücülerin duyarlı önsezi, gelişmiş işitme ve görme duyuları bulunur. Bunun dışında bazı büyücüler fazladan yetenekle doğarlar, Kylianne bir hekim büyücü, insanları hızlı ve etkili bir biçimde tedavi edebiliyor ancak saldırma yada zarar verme yetisi bulunmuyor. (insanlarda olduğu gibi düşünmenizi istiyorum, herkes ressam değildir, iyi şarkı söyleyemez yada sporcu olamaz gibi...) Büyücülerin, yetenekleri ruhlarının ve duygularının kuvvetine göre belirleniyor. Bunun dışında hiçbir büyücü, büyü gücünü kendisi üzerinde kullanamaz. Söz gelimi Kylianne kendisi dışındaki tüm insanları iyileştirebilir ama kendine yardımcı olamaz.

Malcolm Mckenzie: Keltçe de Aziz Columbus'a atıf yapıldığı bilinse de ben bu ismi Shakespeare'in ünlü Macbeth eserindeki, tahtına zorluklarla kavuşan Kral Duncan'ın oğlu 3.Malcolm'a atıf yaparak verdim. Ayrıca Mckenzie, keltçe de yakışıklı anlamındadır, sizinde kitapta görebileceğiniz gibi tüm Mckenzie erkeklerinin ortak noktası yakışıklılıklarıdır :)

Malcolm tüm İskoçya tarafından savaş yeteneği kabul edilmiş efsanevi bir kahramandır.Soğuk, acımasız ve adil bir liderdir, hayatta ki tek istisnası Kylianne'dir.

Mannis: Mannis, Keltçe'de "büyük" anlamına gelmektedir. Druid Mannis, 13 klanın kabul ettiği Kadim Büyücü sıfatına sahip tek büyücüdür.Ametist cevherinden kesilmiş halk tarafından Kralların Mor Taşı Olarak bilinen, adının anlamı Kader Taşı olan Lia Fâl 'a hükmetmektedir.  Hamadryad soyundan geldiği bilinen Mannis yaklaşık 354 yaşındadır.

 Druid Mannis, bir kader büyücüsüdür, geleceği görebilme yeteneği dışında karanlık büyüye de yatkınlığı olduğu kabul edilir; fakat kimse bunu teyit edememektedir. 

Aynı zamanda Mannis hikâye de oldukça kilit bir roldedir, Kildraen Kalesi'ne ne zaman ve ne sebeple geldiği bilinmese de, kale üzerinde büyük bir etkisi bulunmaktadır. Kildraen Kalesi'nin en büyük savunma mekanizması olan "Çeper Büyüsü" yada "Kildraen Laneti" denilen büyü Druid Mannis'in kontrolü altındadır. 

Eski dilde onu "Kelt diyarından gelen kişi" anlamındaki "Arragaithel" ismi ile anarlar.

Glenna Mckenzie: Mckenzie kardeşleri arasında ki tek bayan, oldukça duygusal bir karakter ve sevdiklerine kalpten bağlı bir kadındır. Glen kelimesi, Keltçe'de vadi ve aile anlamlarını taşıyor ama açıkçası ben bu ismi koyarken tamamen Glen surlarını çağrıştırdığı için seçtim.

Orman BüyücüsüHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin