Posledice

2.4K 168 123
                                    


Belami

Tri dana nisam ustajala iz kreveta. Lezala sam u zamracenoj hotelskoj sobi, placuci zbog ljudi koji verovatno nisu bili vredni mojih suza. Znala sam da nisam trebala da placem, ali bilo je to jace od mene, bilo mi je lakse kada bih se isplakala.

Nisam mogla da se nateram ni da ustanem da se istusiram, cak sam i hranu trazila da mi donose u spavacu sobu. Dan nakon sto mi je Aleksej priznao da je bio sa mnom samo radi zabave, desilo se nesto cega sam se uzasavala.

Nazdrala sam se krofni i cokoladne torte, nisam ih godinama okusila, a onda naravno kada sam shvatila koliko ce to da utice na moju liniju i kondiciju, otrcala sam u kupatilo, gurnula dva prsta u usta i naterala se da se ispovracam. Kada sam bila sigurna da nije ostalo ni truncice tog otrova u mom telu, vratila sam se u krevet i zaspala.

Bilo je to jace od mene, nisam mogla da odolim. Godine terapija na koje sam isla kako bih prestala da se prozderavam, a onda teram sebe da povracam, palo je u vodu. Osecala sam se lose zbog toga sto sam pokleknula, ali oduvek sam nalazila utehu u hrani, ali su mi zbog baleta mnoge stvari bile zabranjene.

Nadala sam se samo da me ovog puta majka nece provaliti, mada sam sada i malo starija, mocicu bolje da vodim racuna da prikrijem sve tragove.

Ponedeljak je dosao i morala sam da se nateram da ustanem iz kreveta. Imali smo pauzu na turneji, vratili smo se nazad u London gde je bilo sediste plesne kompanije, ali to nije znacilo prestanak treninga. Nisam zelela da idem, ali sam morala.

Nije mi padalo na pamet da dozvolim da mi jedan ljigavac upropasti karijeru iako mi je bilo mucno kada sam ga videla. Njegovi dodiri terali su me na povracanje, ali sam uspevala da ne razmisljam o tome ko se nalazi pored mene dok sam igrala.

Nekako sam uspela da preguram trening, iako sam par puta bila na ivici suza. Tokom pauza, Dzejd i Aleksej se nisu ni trudili da sakriju ono sto su radili. Ljubili su se, grlili, na opsti sok ostalih. Smejali su mi se u lice, a ja sam ipak uspela da drzim glavu uspravno i ponosno, ne pruzajuci im to zadovoljstvo da vide koliko su me unistili. Prokleto je bolelo, ali nisam dozvolila da me slome, ne ovu Belami.

Izgleda da ih je moja ravnodusnost iznenadila, a onda i nervirala, jer su samo pojacali svoju intimnost preda mnom. Iskreno, nasladjivala sam se time koliko ih nerviram, a sebe sam tesila tako sto sam u glavi ponavljala koliko su odvratni i jadni.

Nije mi bas pomagalo, ali mi je ipak bilo malo lakse.

Naravno, slobodno vreme provodila sam u sobi, utapajuci tugu u hrani, koju bih kasnije povratila. Cim bih to uradila osecala bih se bolje. Majka je dosla par dana kasnije, ali nije nista ni naslutila. Vecinu vremena bila sam sama, mada sam opet morala da pazim, posto je imala naviku samo da mi bane u sobu.

Nisam zelela da dozvolim da me provali, jer sam znala da ce me terati da prestanem, a to definitivno nisam htela. Znala sam da je pogresno to sto radim, ali mi je pomagalo da se osecam bolje i to je bilo jedino bitno.

Subotom smo imali najrigoroznije treninge. Glava me vec danima boela, ali sam uz pomoc lekova nekako uspevala da drzim glavobolju pod kontrolom. Patila sam od uzasnih migrena, ali nikada nisu trajale ovako dugo. Ipak, nisam pridavala mnogo znacaja tome, doktor mije nagovestio da bi se vremenom mogle pogorsati.

Medjutim, sada dok smo radili silne piruete, pocelo je uzasno da mi se vrti u glavi. Jos odmalena mi se nije dogodilo da mi se zbog obrtaja zavrti, odavno sam naucila kako da izbegnem to. Sada, dok sam radila petu piruetu za redom, savladala me je ogromna vrtoglavica, zbog koje sam poletela pravo prema podu.

Nisam uspela da se pridrzim, tako da sam naglo tresnula glavom o parket i osetila sam kako mi koza puca na mestu gde sam se udarila. Uhvatila sam se za glavu i momentalno osetila kako mi neka tecnost tece niz ruke. Bila je previse gusta da bi bila znoj, tako da sam pretpostavila da je krv. Ali to nije bilo ono najgore. Iz nekog razloga, kada sam se udarila, glava je pocela opasno da mi pulsira, bolela je vise nego obicno, a onda je nesto pocelo da mi probada usne skoljke. Osecaj je bio kao da mi je neko zabadao nozeve u usi. Uhvatila sam se sa obe strane glave i pocela da kukam. Bol je bio nepodnosljiv.

Tišina (Harry Styles)Where stories live. Discover now