Hari

Cesto sam hvatao sebe kako razmisljam o velikoj ljubavi. Naravno to je bilo pre nesrece i dok sam bio sa Beth. Do tada nisam ni zeleo da dopustim da mi se neko uvuce u srce.

Kada je Beth to ucinila, mislio sam da je to to. Da je ta zaljubljenost koju sam osecao prema njoj ustvari ljubav. Tek sada shvatam koliko sam ziveo u zabludi. Sada kada je Belami bila u mom zivotu, kada sam svaki dan, proveden s njom, dozivljavao kao najlepsi, sada sam tek shvatao pravo znacenje reci ljubav.

Nije bilo nacina da opisem sta osecam prema njoj, osim da je prejako i iskreno. Nikada nisam osetio ovoliku bliskost, ali ni potrebu za nekim. Kada je bila pored mene, zeleo sam da budem najbolja verzija sebe. Nikada mi nije dopustala da padnem, spasla me je od svega sto me je ubijalo.

Cak i kada sam bio grozan prema njoj, ona je bila tu za mene. Ranije nisam mogao da shvatim, ali sam sada uvidjao da su osobe kao ona retkost. Bila je nesto sto sam zeleo samo za sebe i sto sam znao da je vredno cuvati.

Bacio sam pogled na suvozacevu stranu, gde je ona mirno spavala. Osmehnuo sam se, jer je to bilo ono sto sam mahinalno radio kada sam bio oko nje. Tako je uticala na mene.

Promeskoljila se u snu, a onda joj se osmeh razlio licem.

''Obozavam kada te uhvatim kako besramno buljis u mene.'', zezala me je.

Nisam nista rekao, usresredjujuci se na put pred sobom. Odavno sam se navikao na njeno cikanje.

''Koliko jos imamo?'', pitala me je, polako otvarajuci oci, video sam da je nervozna.

''Jos nekih pola sata.'', rekao sam.

Video sam perifernim vidom kada je izdahnula. Nije nista rekla, samo je okrenula glavu, gledajuci kroz prozor. Predeo je stvarno oduzimao dah, sve je bilo okruzeno stenama i morem. Bilo je hladno i maglovito, ali prelepo.

''Je l' si siguran da je ovo pametno?'', konacno me je pitala.

Osmeh mi se oteo sa usana.

''Naravno da jeste, ona nas je pozvala. Nemoj da se sekiras Bels, svideces joj se.'', rekao sam, nezno spustajuci ruku na njeno koleno.

''Nadam se. Ne bih podnela da tvoja mama ne odobri nasu vezu.'', rekla je tuzno.

''Sve si luda.'', uhvatio sam je za ruku, ''Ona te vec obozava, veruj mi. Nisi je nikada videla kako prica sa mnom preko Skajpa o tebi.''

''Nisam bila ovoliko nervozna cak ni kada sam imala svoj prvi veliki nastup.'', rekla je ozbiljno.

Pogledala me je na trenutak, pa sam uzvratio, smeskajuci se, pokusavajuci da je opustim. Izgleda da sam uspeo, jer mi je uzvratila blagim osmehom, a onda je pocela da me ceska po vratu, igrajuci se sa mojom kosom. Posmatrala je prirodu, dok sam ja vozio niz put, sporije nego obicno jer je napolju pljustala kisa.

''Stigli ste!'', moja majka je istrcala iz kuce istog trena kada sam se parkirao.

Imao sam osecaj da su Emili i ona gvirkali kroz prozor na svakih 5 minuta, jos otkada smo im javili da smo krenuli. Nisam planirao da se ovako rano upoznaju, ali vise nisam mogao ni da izbegavam to. Moja mama je zelela da je upozna jos otkada je pocela da primecuje da mi je sve bolje i otkada je saznala da je Belami velikim delom zasluzna za to.

Nisam se bojao da se ona nece svideti mojoj majci, bilo je skoro pa nemoguce da se tako nesto desi, ali znam da se Bela danima stresira zbog ove posete, iako sam 100 puta pokusao da je ubedim da se brine bez razloga.

Emili mi je potrcala u zagrljaj, dok je moja mama prisla Bels.

''Boze, pa ona je prelepa.'', rekla mi je, siroko se smeseci, a onda ju je privukla u snazan zagrljaj.

Tišina (Harry Styles)Read this story for FREE!