Actiune in Zaragoza

68 6 0
                                    

Capitolul 10

Urmatoare zi dimineata am mers toti 4 la aeroport. Pollo,Katina si Felippe au urcat in avion, iar eu le.am urat noroc. O sa aiba nevoie.

《Perspectiva Katinei 》

Eram putin trista deoarece m.am gandit ca putem sa venim fara informatii.
La un moment dat atipesc si in vis vad o biblioteca cu numele " Zaragoza Librería", dupa care imaginea a disparut. Felippe ma trezeste si imi spune ca am ajuns. Grabiti am luat primul taxi spre hotel. Acolo mai era o singura camera libera...PERFECT !
Cat timp baietii isi desfaceau putinele bagaje eu am mers la receptie sa intreb de acea biblioteca. Femeia de acolo, o doamna foarte draguta imi da un pliant unde erau o multime de informatii, incurajandu.ma sa merg acolo pentru ca era cea mai mare si faimoasa din oras. Ma intorc inapoi in camera le povestesc despre ce e vorba, ei spunand ca ar trebui sa mergem chiar azi acolo.
In fata mea se afla o cladire pe care scria mare " Zaragoza Librería ", am simtit un fior, dar o mana de la spate , ce a lui Felippe m.a impins catre usa. Pollo se duce la biroul de informatii sa intrebe despre o doamna cu numele de Lariss Hernandez, el fiind singurul care stie spaniola. Acolo i se spune ca ea este directoarea bibliotecii si ca nu au voie sa dezvaluie mai multe amanunte.
-Asta e perfect! Mama lui e vie si cred ca abia asteapta sa.si vada fiul. spun eu entuziasmata.
-Asta asa e, dar avem nevoie de mai multe informatii. Si Hace o sa aiba nevoie de timp ca sa se acomodeze cu ideea ca mama lui e vie si nu i.a pasat de el pana acum. spune Pollo pesimist.
Am hotarat ca o sa ne intoarcem urmatoarea zi si o sa aflam mai multe lucruri despre Lariss. O sa fie ciudat sa o cunosc asa, pe mama iubitului meu, dar asta e.
Mai tarziu am mers sa mancam la un restaurant, apoi ne.am intors in camera pentru a ne odihni. Abia atunci am observat ca sunt doar 2 paturi.
-Eu nu am de gand sa dorm cu asta! spune Pollo serios.
-Ma sacrific eu! spun razand.
Felippe se duce sa.ai faca un dus, iar Pollo zice:
-Fratele tau e cam incantat ca o sa dormiti impreuna...
-Las.o balta! ii spun plictisita.
Oare ce fac Hace si Eliza acum? Offf, sper doar ca iubitul meu nu banuieste nimic.
A fost o noapte tare ciudata. Am "dormit" inghesuita si Felippe m.a luat in brate. Nu imi mai dadea drumul, deci eram lipita de el. Ma simteam foarte ciudat pentru ca stiu ca el a facut chestia asta constient.
Apoi m.am mai gandit si cum s.o gasim pe mama lui Hace...daca ea nu vrea sa.l cunoasca...ar fi foarte urat. Asteptam cu nerabdare sa sune ceasul desteptator si, pur si simplu nu puteam sa inteleg cum Pollo si Felippe pot dormi.
Dupa ce am mancat de dimineata, ne.am pregatit si ne.am intors la faimosa biblioteca. Eu m.am dus la informatii si i.am spus doamnei de acolo ca sunt iubita fiului directoarei, fiului pe care l.a abandonat cu multi ani in urma in Romania. Femeia ramane uimita si se grabeste spre biroul Larissei, dupa vine si imi spune ca putem intra.
Lariss era o femei care arat bine. Nu stiu daca era incantat ca ii aduceam aminte de trecutul ei, dar asta e.
Am discutat putin dupa care am aflat ca ea chiar este mama lui Hace, mi.a facut o invitatie la cina, unde puteam discuta mai multe amanunte.

《Perspectiva Elizei》

Inainte sa plece,Pollo, mi.a zis ca se organizeaza o cursa de motocross. Si l.am rugat pe Hace sa ma antreneze. O sa particip si sper sa castig.
-Hey, baieti! spun cand ajung pista.
Nu era chiar o pista. Era defat un loc la capatul orasului, unde erau mai multe cladiri parasite. Niste tipi faceau drifturi printre ele.
-Eliza, nu esti in stare sa faci asta! spune Hace zambind.
-Daca nu o faci tu, ma bag eu. Oricum Pollo e plecat...
-Lasa prostiile, Luca! ii spune el autoritar unui tip de acolo.
Imi dau parul pe spate si zambesc victorioasa.
-Hai mai repede! Cred ca lui Luca i se scoala! ii spun incet lui Hace, iar el rade.
Ma asez pe motocicleta lui si imi explica unde e frana, acceleratia si ambreajul. Dupa asta pornesc incet si continui sa merg drept, pe o strada pustie. Maresc viteza din ce in ce mai mult pana il aud pe Hace tipand:
-OPRESTE!!!
Nu pot sa opresc brusc. Off, ce instructor am si eu!
Incetinesc si ma opresc fix in locul in care il vad pe Hace.
-Ok, esti buna...dar chiar nu vrei sa participam impreuna?!
-Nu. O s.o fac singura si o sa castig! zic infumurata si scot limba la el.
-Hai sa facem un pariu. Daca castigi ma arunc in lac cu mororul,iar daca nu castigi, faci tu asta. Ok, nebuno?
-Ok! spun si dam mana. Dar nu mai flirta cu mine.
-Ce?! intreaba surprins.
-Da, adica aia din Sub aceeasi stea flirteaza cu ok.uri. Si cica nici daca te.ar lovi cu cartea in cap nu te.ar durea la fel de tare ca povestea in sine.
-E vorba despre o tipa cu cancer la plamani, nu?
-Da dar in carte nu arata cum isi ia medicatia. Adica eu o iau zilnic! spun si apoi realizez ce am zis.
-Deci si tu ai cancer? intreaba el inocordat.
Eu nu ii raspund, dar imi tine un intreg discurs despre cum ar trebui sa fiu mai atenta cu tigarile. Si ca ar trebui sa.i spun lui Pollo tot si in final ma imbratiseza si imi promite ca o sa aiba grija de mine cat timp prietenii nostri sunt plecati.

Traim periculosजहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें