Capitolul 24 - The race

57.5K 2.5K 271
                                    

                                                   C A P I T O L U L  24 -"THE RACE"


- Ce Dumnezeule caut eu aici? șoptesc, intensificându-mi strângerea din jurul brațului lui Tomas.

        Știu că eu sunt cea care a insistat să nu fie lăsată în urmă imediat ce am auzit despre ce e vorba, dar nu mai sunt atât de sigură că am făcut decizia corectă. În primul rând, întreaga chestiune m-a luat relativ pe nepregătite, dat fiind faptul că ne-am întors în Italia doar de câteva zile și nu aveam cum să prevăd un astfel de moment neașteptat... Dar, în același timp, nu văd cum aș fi putut rata asta...

- Tu ești cea care a vrut să vină. Ți-am spus că ar fi fost mai bine să rămâi la reședință, fratele meu rostește pe un ton scăzut, încruntându-se în direcția grupului de indivizi care mă fixează cu privirea de câte minute deja.

        Mă întorc și eu spre ei și rămân inexpresivă în fața rânjetului ce se formează pe chipul celui din mijlocul lor. Străduindu-mă să nu îmi las dezgustul să devină vizibil pe chip, îmi feresc la loc privirea și îmi dau discret ochii peste cap. Dacă îmi amintesc bine, Raul a spus că se întâmplă să fie în relații destul de bune cu Rusia, deci nu ar trebui să îmi bag cumva coada și să stric asta... indiferent de cât de mult mă tentează să mă duc direct spre mafiotul rus și să îi șterg rânjetul odios cu o palmă zdravănă.

        Și nici măcar nu sunt singurii de aici. Întreaga situație îmi pare ridicolă, dar cumva, m-am trezit înconjurată de mai mulți mafioți decât în cele mai urâte coșmaruri posibile. Curse de mașini. Cine ar fi crezut? Și nu orice fel de curse, dar genul care aduc la un loc capi mafioți din întreaga Europă, concurând de dragul obținerii unui avantaj mult dorit în afacerile ce vor urma în următorul an între ei. Din câte am înțeles, familia Calistro a câștigat fără probleme în ultimii trei ani și anul acesta se așteaptă la același rezultat, mai ales că întrecerea este ținută pe teritoriul lor.

        O cursă ilegală. Autoritățile știu de ea, bineînțeles, dar nici într-un milion de ani nu ar interveni într-un eveniment pus la cale de cei mai mari capi criminali de pe întregul continent. O arenă situată convenabil de departe de oraș, cu un circuit pe care mașini de viteză se întrec de câteva ore deja, totul în timp ce soarele puternic și căldura de afară nu dăunează cu nimic spiritului entuziasmat al spectatorilor. Tribunele sunt pline, băuturile alcoolice și reci întrețin atmosfera și femeile îmbrăcate sumar nu fac altceva decât să adauge un aer și mai libertin la tot ce se petrece. Rochia mea este un model vaporos și îmi ajunge aproape până la genunchi, dar asta nu mă ajută de la a sta departe de atenție nedorită, așa cum speram. Recunosc, este și vina mea, din moment ce un am nicio intenție de a rămâne la distanță într-un loc mai retras în loc să mă plimb haotic printre capi mafioți în separeul destinat lor, însă cum să mă pot abține?

        Cursa aceasta este adrenalină pură. Atât de multe lucruri sunt riscate încât ți se pare că fiecare clipă care se scurge pe lângă tine îți crește tempertura cu câte un grad. Și totuși, tot ar putea fi văzută ca pe o pauză de la nebunia în care ne-am implicat în ultima perioadă. Chiar dacă toată lumea este serioasă până în măduva oaselor în legătură cu cursa, în privința mea nu pot nega că mă bucură lipsa îngrijorării constante și a statului ascunsă. Mai degrabă prefer să mă aflu în mijlocul acțiunii și să îmi asum câteva riscuri decât să rămân în umbră cu temerile și dezamăgirile mele interminabile.

        Ignorând atenționarea din privirea lui Tomas, mă sprijin de balustradă și un mic zâmbet inobservabil îmi curbează buzele când ochii îmi coboară la pista de sub noi și priveliștea îmi devine chiar și mai bună. Rușii sunt în frunte, dar sunt urmați de aproape de cele două mașini din partea italienilor. Nici nu mai știu dacă ar trebui să fiu surprinsă sau nu că cei care participă sunt nimeni altcineva decât Calistro și Dante. Ambele mașini lucioase și negre gonesc rapid pe pistă, cu scopul fix de a câștiga. Chiar și așa, reprezentanții britanici, spanioli sau francezi nu sunt cu mult în urmă, sporind cu fiecare tură a cursei șansele la o întoarcere de situație neprevăzută.

Pull The TriggerUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum