3

7K 372 14
                                    

Postanenin önünde durduğumuzda taksiciye parasını ödeyip kapıyı açarak indim.Postanenin girisinden girip danısmaya doğru yürüdüm.Ondan gerekli talimatları alıp yönlendirdiği yere doğru yürüdüm. Karşımdaki adama bakıp gülümsedim.Oda bana bakarak gülümsedi.

-Merhaba
-Merhaba..Size nasıl yardımcı olabilirim acaba ?
-Benim için bir zarf olucaktı..onu almaya geldim.
-Kimlinizi görebilir miyim acaba ?
-Tabi buyrun..

Kimliği uzatıp beklemeye başladım.Adam tekrar yüzüme bakıp bilgisayara döndü.Makyajım akmıştı acaba ? Adam kimliği uzatıp yerinden kalktı.Eliyle bir dakika yapıp arkasındaki kapıyı açıp gitdi.İki dakika sonra elinde beyaz bir zarfla gelip tekrar yerine oturdu.Bilgisayarda bir iki işlem daha yapıp zarfın üzerine birşeyler yapıştırıp bana uzatdı.

-Buyrun
-Teşekkürederim

Zarfı elime alıp postaneden çıktım.Çok yorgunum sanki üzerimde kilomun iki katı ağırlığında yük koydular .Üniversite işini sonra halletmeye karar vererek caddeden karşıya geçip sola doğru yürümeye başladım. Nereye gitdimiğimi bende bilmiyorum sadece bir kahve dükkanı arıyorum.Aslında ben kahve içmekten nefret ederim hattda sevmiyorum denebilir.Fakat kokusu çok hoşuma gidiyor.Kimin hoşuna gitmezki.Bugün yapamiyacağım şeyleri yapmıştım zaten.Kahvede içebilirdim.
Yürürken yüzüme çarpan rüzgarla gözlerimi kapatdım.Rüzgar kirpiklerimin arasından kasırga gibi geçerken durdum.Rüzgarı hissetmek güzeldi.Huzur veriyordu en azından.Gözlerimi açmadan derin bir nefes aldım.Burnuma gelen kahve kokusuyla bugün gerçektende kendime bir mola vermenin zamanı geldiğini düşündüm.Gözlerimi açıp karşımdaki kahve dükkanına baktım.Kahverenginin hakim olduğu kapıdan içeri girdim.Kahve kokusu burdan daha yoğun geliyordu.Yüzümde istemsiz bir gülümseme belirdi.Kahveden nefret eden bir insanın bu dükkanda bulunması normal deyildi.

Sarışınlar AşkınaWhere stories live. Discover now