14

876 31 5
                                    

"Ga je mee?" Vroeg Eva aan Eline, "dan gaan we naar huis." Eline knikte. Eva liep met Eline terug naar de auto. Wolfs leunde tegen de motor kap aan. Nadat hij Eva samen met Eline had gezien, had hij besloten te wachten bij de auto. Toen hij zag dan Eva met Eline naar de auto toe liepen, gaf hij Eva de sleutels. "Hier. Rij jij maar terug naar de Ponti samen met Eline. Ik laat jullie wel even alleen." Met een knipoog liep hij het centrum in.

Eva reed samen met Eline terug naar de Ponti. De weg er naar toe werd er niks gezegt. Bij de Ponti liep Eline meteen terug maar haar kamer en Eva liep naar de keuken voor een Chocomel. Na een tijdje kwam Eline beneden. Voorzichtig ging ze naast Eva aan de keukentafel zitten. "Wil je ook?" Vroeg Eva. Eline knikte. Eva stond op en pakte een Chocomel voor Eline. "Ben jij er ook zo gek op?" Vroeg Eline aan Eva. Eva glimlachte en knikte. "Ken jij dat gevoel ook dat als je ergens bent en je besteld een Chocomel, dat iedereen je meteen super gek aankijkt?" Eva schiet in de lach en knikt. "Wat Wolfs heeft met Whisky, heb ik met Chocomel." Eva vertelt over de weddenschap met Wolfs. Als Eva won had, kreeg ze een Chocomel en als Wolfs won kreeg hij een fles Whisky. "En wie heeft er gewonnen?" Vroeg Eline nieuwsgierig. Eva stond op en liep naar het keukenblad. Ze pakte een grote lege Chocomel fles uit een kast en hielt hem omhoog. "Wat denk je?" Eline schiet in de lach. "Aan de fles en je lach te zien jij." Eva knikte trots. Lachend kwam Eva weer aan de tafel zitten. "Proost!" Samen heffen ze lachend hun glas en klinken hun glazen tegen elkaar.

In een klein cafétje in het centrum van Maastricht zat Wolfs aan de bar. "Héé, een beetje liefdes verdiet kerel?" Wolfs keek verbaast op en zag een vreemde dronken man. Hij begroet hem. "Kerel, niet zo triest. Zijn genoeg vissen in de zee." Wolfs bestelde nog een whisky. De barvrouw schok nog één in en Wolfs knikte vriendelijk. De dronken man ging naast Wolfs zitten aan de bar. "Misty! Geef mij er ook nog maar één." De barvrouw schok nog één in en zette hem voor de man neer. "Is zei niks voor jou?" Vroeg de man aan Wolfs. Hij keek op en schudde zijn hoofd. "Ik heb al een geweldige vrouw ontmoet." Antwoordde Wolfs. "Wat is er dan? Is ze niet goed in bed?" De vreemde man schoot in de lach. "Geweldig zelfs." antwoordde Wolfs. "Aah dan weet ik het al. Ze ziet je niet staan. Aah man dat is zwaar klootte!" Wolfs dronk zijn laatste slokje op en liep het café uit. Hij moest zijn gedachten even kwijt en liep de nacht tegemoet in het mooie Maastricht.

The story of.. - Flikken MaastrichtWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu