"devam edemeyiş"

2K 166 129
                                    

23 Haziran 2014'te başladım bu kitabı yazmaya.

Yazmayı oldum olası sevdim, içimdekileri boşaltmak ve gerçek hayattan birazcık da olsa soyutlanmak için kaçış yolu olarak gördüm hep.

15 yaşındayken rastgele keşfettiğimi hatırlıyorum bu siteyi, insanların da okuyabileceği bir şeyler yazıp başkalarının görüşlerini okumak istedim.

Öylesine bir şeyler karalamak amacıyla başladığım bu kitabın gördüğü ilgi o kadar mutlu etti ki beni. Beğenildiğini gördükçe daha büyük bir şevkle yazdım ancak sonraları fark ettim ki yazmak benim için kendimi rahatlatmaktan çok başkalarının beklentilerini karşılamak amacıyla yaptığım bir iş haline geldi. En son istediğim şeydi bu.

Kaçış yolumu yitirdim böylece. Ne zaman yazmaya çalışsam sahteleştiğimi gördüm. Ben de yalnızca içimden geldiğinde yazacağımı, bu kitabın devamlılığına dair hiçbir söz vermediğimi duyurdum. Kimisi sövdü, kimisi anlayışla karşıladı. Her şekilde bu kitabı hiçbir zaman kitaplığından çıkarmayanlara en içten teşekkürleri borç bilirim.

Yazacaklarım konusunda samimi hissettiğim her tarihte yeni bir bölüm eklendi bu kitaba; kimi zaman aynı günde iki bölüm, kimi zaman ise yılda bir bölüm.

"Son birkaç yıl içerisinde şu olayları yaşadım, şu sebeplerden psikolojim çöktü, şu yüzden sağlığımı yitirdim, şundan ötürü kendimi depresyonda buldum ve tüm bunlardan dolayı kitabı yazmaya devam edemedim" gibi bahaneler sunmayacağım, sunabileceğim halde.

Çünkü ne benim size verdiğim bir söz var, ne de yaptığımız bir anlaşma. Yorumlara şöyle bir göz attığımda "senin yazmak hakkında fikirlerini biliyorum ama bu kitabı okumayı öyle özledim ki" diye bir şey okudum ve içim titredi. Ben de yazmayı çok özledim fakat gelin görün ki yazamıyorum.

Ne zaman yeni bölüm ekleyecek duyguyu edinsem son bölümün ardından bir yıla yakın zaman geçmiş oluyor ve herhangi bir mantık hatası yapmamak için yazdığım tüm bölümleri baştan okumam gerekiyor. İnanın bana bunu sayısız kez yaptım. Şu anda ise idrak ediyorum ki bu yetmiyor bana.

Sadece gelmiyor işte eskiden gelen bir şeyler.

Bu platformda içerik oluşturmaya dair olan hevesimin kaçmasıyla alakalı aslında kabullenmek istemediğim ve söylemekte de tereddüt ettiğim bir durum daha var aslında. Hepiniz takdir edersiniz ki yayın medyası bu siteden çıkan saçma sapan kitaplarla dolu. Kullandığım ağır sıfat için üzgünüm ancak en azından benim görüşüm bu. Umarım kimseyi kırmamışımdır. Çoğunuz bunu anlayışla karşılayamayabilir fakat tüm bu zırvaların çıkış noktasında konuşturmak istemiyorum ben kalemimi -ya da klavyemi, her ne derseniz.-

Kitabı yazmaya başladığımda donanım açısından şu anda kendimi gördüğümden kat kat daha yetersizdim. Kurgumu seviyorum, bu yüzden en ufak kelimesine kadar yeniden düzenleyeceğim yazdıklarımı. Bir gün tamamlanmış haliyle bastırmayı ve hayalimi gerçekleştirmeyi de çok isterim.

Ancak bu site üzerinden yeni bir bölüm yayımlayacağıma dair en ufak bir beklenti oluşturmak istemem. Bölümleri yayımdan kaldırıp kaldırmamak konusunda henüz net bir karar vermedim.

İlk bölümün başına kitabın devam etmeyeceği duyurusunu ekledim ki insanlar bilinçsizce başlamasın okumaya.

Eğer bunca zaman sonra hala bu yazdığım sayfanın bildirimini alan ve saygıyla okuyan varsa teşekkür ederim. En çok da şu ana kadar gösterdiğiniz ilgi için.


Rana İrem Gezgin - 11.06.2018

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jun 11, 2018 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

ANONIM BLOGWhere stories live. Discover now