6.BÖLÜM

3.7K 234 3
                                    

Sınıf kapısındayım. İçeri girmek için derin bir nefes aldım . Kapıyı tıklayıp 'gel' denilmeden içeri girmiştim. Bu defa farklı bir hoca vardı sınıfta ve oldukça yaşlıydı . Ağarmış saçları uzun boyu arası açık dişleri ile 'emekli olacağım ' izlenimi yaratıyordu

"Buyur kızım ? " diye sordu fazla umursamaz tavrıyla . Onu takmayarak sırama doğru yöneldim . Oturmak üzere iken Barış ile göz göze geldik . Yalnız çok sert bakıyordu ve bunun sebebi sorusunu cevaplamamış olmamdı . " Adın Hazal olmalı. " dedi hoca . Kafamı olumlu anlamda salladım ve sıraya oturdum .

Ardından " Hangi okuldan geliyorsun Hazal ? " sordu meraklı gözlerle .

Bu kısmı hiç sevmiyorum ama istemesem de "Biltek koleji. " diye yanıtladım. Eda inanamayarak " sen kolejden mi geldin ? " dedi . kısık sesle umursamadan " evet. " diye yanıtladım .Sanırım tek inanmayan o değil eminim bir çok kişi inanmıyor ki bazıları da dalga geçtiğimi düşündüğüne eminim .

Hoca pörtlettiği gözleri ile " neden bırakıp böyle bir liseye geldin ki ? " diye sordu . Yalan yok sonuç olarak okuldan atılmak kötü bir şey değil ayrıca neden bu kadar irdelediler ki . Ya birazcık haklılar gibi bende olsam merak ederdim .

" Çünkü kolejden atıldım . " dedim. Sınıfta bir fısıldaşma oldu . Eminim ki benim hakkımda izlenimlerini tartışıyorlardı . Hoca ise" " ders programları ve bilmen gerekenler konusunda sınıf başkanı Bilge yardımcı olur . Şimdi herkes kitaplarının açsın. " dedi . Eda'ya dönerek " ders ne ? " dedim . Hala şaşkın görünen Eda fısıltılı bir şeklinde "fizik." dedi .

Teneffüs zili çalınca derin bir nefes aldım En nefret ettiğim dersler Matematik ve fizik' ti . En sevdiğim ders ise bir öğrenci klasiği olan beden dersi ve boş ver dersti . Eda bana bakarak "Hazal biraz konuşalım mı ? " diye sordu.

Sorularını az çok tahmin ediyorum ama cevaplamaktan gerçekten çok sıkıldım
Bende sorusu yanıtsız kalmasını diye oldukça soğuk ve umursamaz bir tavırla "olur ." dedim  ve yine klasik sorular ...

" Cidden kolejden gelmene şaşırdık genel olarak bu okula orta halli ailelerin çocukları gelirler. "

"Öyle mi ? "  Sanki bilmiyordum.

" Evet ... ama bir şey sormak istiyorum. "

" Sor. "

"Çantanda neden bu kadar tehlikeli eşyalar taşıyorsun ? "

Canım benim başım beladan kurtulmadığı için her şeye hazırlıkları davranıyorum demek yerine

" Buraya yeni taşındım eski evimden uzak bir yer ve yalnız yaşıyorum. Ne kadar istemesem de kız olarak bunları yanımda bulundurmam gerek. " dedim . Bence inanmıştır. Yani ben olsam bana inanırdım .
"Haklısın hiç bu acıdan bakmadım. "

Bingo

" Ya Çınar ve tayfasının sana neden bulaştı? Birde utanmadan şikayet etmişler. Müdür bir şey dedi mi ? "

Üst üste sordu . Bu ne hız ya ? Ama şimdi o sarı çıyan hakkında birkaç şeyler öğrenme fırsatım var ve bir değerlendireyim . Aslında hiç takmam böyle tipleri çünkü kuyruğuna basınca korkup , görünce yolunu dahi değiştirirler  ama bilmediğim bir okul ve tanımadığım insanlar var temkinli gidip sorunsuz bir dönem geçirmek (ki hiç sanmıyorum ) en iyisi .

"Sabah otoparkta çamur banyosu yapmamı sağladı , bende baya sinirlendim. Tartıştık önce tip tip konuşunca kavga çıktı. Öyle yani kayda değer bir şey yokta az önce olanlar neydi ya ? "

"Çınar tam bir piç ,bu okulda fazla sevilmez egolu arkadaşları ile havalı görünmek icin serseri gibi takılıyorlar. Merak etme bence sana bir daha bulaşmaz. Barış halletti . Ha bu arada Barış 'a bir daha ters cevap verme sinirlenince neler yapabileceğini çok iyi biliyorum ne huyuna git nede kafa tut. Bulaşmazsan bulaşmaz. Zaten ayda yılda bir geliyor okula oda sınavlara girip çıkmak için. "

"Bak Çınar ve tayfasının bana yapabileceği hiç bir şey yok zaten acınacak halde gibiler ama bu Barış kim ya ? "

Bu sırada gözüm Barış'ın sırasına doğru yavaş yavaş ilişti . Sıra boştu ne ara gitti fark etmedim bile . Zaten ilgi alanıma girmiyor ve bana emir vermesi yeterince sinirimi bozdu .

" Barış 4 Yıldır bu okulda. Çift dikiş anlayacağın . Arkadaşları ile birlikte geçen yıl okulda kaldı. Bizden yaş olarak Büyük . Bu okul onların sayılır . az önce farkettin mi bilmiyorum ama kızıl saçlı çocuk var ya , müdür ile oldukça yakın ama müdür onlardan ölesiye nefret ediyor . Barış ve arkadaşları bildiğin psikopat kimse onlara baş kaldıramaz yani deneyenlerin sonu çok trajik bitti . Aslında çok kötü çocuklar değiller sadece nefret ettiklerine karşı fazla zalimler. "

Biz bunları konuşurken kızıl saçlı çocuk bana bakarak yanıma geldi ve " Barış seni çağırıyor konuşacakları varmış . " dedi.

....

ARIZA  Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin