$17$

8.4K 714 20
                                    

Naštěstí pro mě jsem se vzbudil dřív než oni. Opatrně jsem se posadil a pak si uvědomil,že je tu strašné horko. Když jsem si i potom sáhl na čelo,zjistil jsem,že hořím.

Porozhlédl jsem se tedy po místnosti a hledal ventilaci. Ta tu ale nikde nebyla,takže jsem došel k oknu a dokořán ho otevřel.

Téměř okamžitě mě ovanul studený ranní vzduch a já tak mohl úlevně vydechnout. Bylo celkem zataženo,ale ne natolik aby se spustil déšť.

Opřel jsem se lokty o parapet a porozhlédl se po prázdné ulici. Bylo ještě trochu brzy,takže jsem se nedivil.

Už jsem chtěl zavřít okno,ale všiml jsem si zahrádky. Nebyla moc pěkná,protože se o ní nikdo moc nestaral,tak jsem si umanul,že jí trochu zkrášlím.

Okno jsem nechal otevřené,aby se trochu větralo a pak začal hledat komoru nebo sklep. Do sklepa se mi chodit nechtělo,protože bůhví co tam bylo. Zamířil jsem si to tedy do kuchyně.

Opravdu jsem ji tam našel a hned začal hledat. Byla to taková malá místnost,ale nepořádek tam byl neskutečný. Samá zelenina pověšená na stropě na provázku nebo nějaké misky všech velikostí.

Nakonec jsem našel krabici se zahradnickými pomůckami a mohl se vydat na zahradu.

Když jsem přecházel chodbou,rychle jsem nakoukl do obýváku a zkontroloval je. Jonathana jsem viděl spát opřeného o gauč,ale Jakea jsem nezahlédl.

Pokrčil jsem rameny a chtěl se vydat hlavními dveřmi na zahradu,ale narazil jsem do něčí hrudi."Kampak?"Uchechtl se a já ho obešel."Na zahradu,nevidíš?"

Vzal jsem za kliku a chtěl zatáhnout,ale krabice začala padat a nebýt Jakea,skončila by s rachotem na zemi."Dávej pozor." Zasmál se a otevřel mi."Díky."Špitl jsem a vyšel na zahradu.

Jake se zatím vrátil do domu,nejspíš dospat a já se pustil do okopávání záhonků. Nejspíš pak budu muset koupit nějaké kytky.

Na prodejKde žijí příběhy. Začni objevovat