2.10

3.5K 385 66
                                    

                          💢 Дейв 💢

-Ти си най-големия идиот,който може да съществува!-каза баща ми,когато звукът от затръшването на вратата отекна в апартамента.

-Да съм ти искал мнението?Всъщност ще се радвам,ако и ти се изнесеш на секундата.-подминах го и се запътих към спалнята.

-Ти ме повика да ти помогна с багажа!Не съм дошъл на моя глава.-вървеше след мен и ми пилеше на главата.-Престани да се държиш като задник с всеки,който се изпречи на пътя ти!

-Престани да ми четеш морал!-викнах и се обърнах към него.-Престани да се правиш на загрижения баща,който и двамата знаем,че никога не си бил.

Кипях от гняв,разочарование и ярост спрямо себе си.Бях затръшнал вратата в лицето на Лиз!Това беше,може би,най-отвратителното нещо,което съм правил в живота си.

-Ти си ядосан.Говориш,без да мислиш.Всичките ти думи към Елизабет са пример за това.-каза баща ми.-Ще съжаляваш,Дейв.

Аз вече съжалявах!Трябваше да отида и да изпусна напрежението.Щях да се пръсна.Грабнах ключовете за мотора от масичката в коридора.

-Когато се прибера да си си хванал пътя.-казах на баща ми и излязох.

-За Бога,Дейв!-чух го да вика след мен,но аз вече слизах надолу по стълбите.

Само се надявах да не видя Лиз,защото щях да се почувствам като пълно лайно отново,а аз си го заслужавах.Или да не видя Джо,защото тогава определено щях да имам основателна причина да вляза в затвора.

Отидох право в любимия си бар,който работеше денонощно и можех да се напия до несвяст.Точно това целях в момента.Паркирах мотора и влязох в клуба.

-Леле,пуснали са те.-ухили се бармана.Не му помнех името,но смеех да кажа,че го познавам.Толкова често се запивах тук,че нямаше как да не се знаем.-Беше пълна лудница,човече.

-Какво имаш предвид?Я,разкажи.Явно доста неща съм изпуснал.-седнах на едно от високите столчета,стоварих банкнота на бара и му посочих бутилка с уиски.-Мисля,че трябва да прокарам интересните истории с алкохол иначе ще ми приседнат.

-Разбира се.-той ми подаде бутилката,без да ми дава чаша.Не съм и искал.-От къде да започна?Целият колеж говореше за теб.

-Това не ме интересува,човече!Кажи ми дали моите хора са идвали,докато ме няма.

Исках да разбера,дали Джо и Елизабет са били тук заедно.Исках да знам как точно да му извия врата и да го хвърля на кучетата.Скапан ненормалник.

StalkerWhere stories live. Discover now