33.kapitola

988 51 12
                                    

„Tak co si vybereš, zlatíčko?" poslal jí vzdušnou pusu.

Zírala. Vyděšeně zírala na mého stvořitele. Oddání Ricovi se zatím neprojevilo. Zatím. Mé myšlenky se ubíraly různými směry. Vemte si, jaké by bylo, kdyby se jedním jediným dnem mělo vše změnit. Ano. Já těch změn během dne už zažila mnoho, že. Když jsem se stala upírkou, byla to první změna, která mě ze dne na den změnila. Návštěva u původní rodiny mě pozměnila hned dvakrát. Nejenže jsem zjistila, že nejsem obyčejný upír, ale taky mi začali jít po krku. Ricův pád udělala mou osobu jinou. V tu chvíli jsem si uvědomila, jak je pro mě důležitý a u toho trpěla. Pak včerejší noc. Už nejsem nevinná a poctivá sedmnáctiletá dívka. Stala se ze mě jedním způsobem žena.

Tím chci jen říct, že nejen já tu prožívám změny. Vezměte si Zion. Nějaká novorozená holka se jí vetřela do baráku. Když už si mě oblíbila, poznávala můj život. Už její život nebyl a ani není jen o úprku před Kurtovým bratrancem. Před její bývalou láskou. Je to vlastně jako moje náhradní matko-kamarádka. Prakticky mě hlídá. Často šla i proti svému bratrovi. Jedna jediná osoba s jejím životem pohla dál, ať už jsem dala ji a Adama dohromady, tak i nebezpečí. I přes to tu změnu příjmula.

Nebo Zionin přítel. Adam. Dříve Ricův sluha a pak najednou přítel. Mohl kdykoliv odejít a nechat mě napospas svému osudu, stejně jako všichni. Ani jeden to neudělal. Jistým způsobem jsem mu také změnila život.

A můj Rico? Vždyť toho jsem změnila snad nejvíce. Kouknite do minulosti. Sebevědomím překypující upír, který si jen užíval. Nikdy mu nezáleželo na víc osobách, než jen na své sestře. Potom přijde nějaká zrzka a on rázem mění hodnoty svého života. Bojuje se svojí myslí. Neví, co může očekávat. Nebo možná nevěděl, teď už to ví. Snad. Vždyť jsme se vůbec neměli rádi. Byly to jen samé hádky, stěry, schazování. A teď? Vždyť jsem se s ním vyspala! Rázem už nejsem jen Kim, ale pro něj jsem JEHO KIM. Mnou přítomností přišel o Karolínu. Začal ještě více nenávidět Freda, byl schopen se postavit Kurtovi, otevřel se a dělal vše pro to, abych tu byla. Není už jen to změna? Je a jak veliká.

Kurta má cenu zmiňovat? V tom jsem možná tak probudila nechtěné emoce. Kterých si nikdo nežádal. Je fakt, že určitá změna je i v jeho postoji vůči své rodině. Postavil se na moji stranu, ne na stranu svých rodičů. Vlastně je zradil. Zradil svoji matku i otce pro nějakou holku. Pro jedinou dívku, kterou kdy stvořil. Vždyť mě vlastně v krvi koluje jeho krev! Myslím, že ho přivádí k šílenství fakt, že jsem mu nikdy oddaná nebyla. Snad je to taky změna.

„Já nevím, já nechci tímhle být, ale chci žít" kuňkla zlomeně Amanda.

Amanda. Té jsem změnila život od základu. Ikdyž ona mně také, že. Z ničeho nic se objevím u jejího prahu s klukem, kterého držím za ruku. Přivedu sebou i Zion s dalším klukem a ona se musí srovnat s tím, že u Adama šanci nemá. Jenomže to následně zjistí i u Rica. Vždyť on se odpojil z polibku kvůli mně! To jí muselo ranit ego. Dvakrát jsem ji v tom pobytu málem zabila, protože mi vždy ruply nervy. Pak k ní přijde můj kluk beze mě a nechce ji opět. Odejde a k ní se nějak dostane Kája. Spolčí se s ní, pak ji vidí umírat a následně vlastně umře taky. To jsou velké změny v jejím děvkařském životě.

Koho můj příchod ještě změnil? Třeba Freda. Vždyť ten kluk mě chtěl dostat! Pak se začal chovat divně, takže možná má přítomnost ho pozměnila tak, že se zbláznil. Vlastně vůbec nechápu, proč bych zrovna já měla být jeho pravá. Myslím, že jeho rány určitě nepatřily jeho vyvolené. Takže se vážně zbláznil.

„Vyber si tak, jak chceš" odvětil Amandě Adam.
„Jenže já nechci být nějaká zkurvená zrůda, co bude vysávat lidi na potkání!" zavrčela a probodla Kurta pohledem.
„Nemusíš vysávat na potkání. Já třeba nevinný nepiju" podrbala jsem se ve vlasech.
„Zabila jsi?" překvapila mě otázkou. „Zabila" sklopila jsem hlavu.
„Kolik?" vyptávala se dál.
„Dvě"
„Ženy?!" zapištěla.
„Holčičku a její matku" nezvedla jsem zrak.
„A to můžeš s tím žít?" dobírala si mě.

Láska z nenávisti ✔Where stories live. Discover now