45.Licitatia

2.7K 101 0
                                    

JULIE'S PART.

Dandu-mi castile jos, m-am intins ca o pisica pe canapea, apoi am intins mana dupa telefonul ce vibra de cateva minute in continu. L-am scos de sub una dintre pernutele decorative de pe canapea si m-am holbat la ecranul aprins, ce era singura sursa de lumina din camera. Am deblocat telefonul, deschizand mesajul. Era gol. M-am ridicat incet, cascand, si am luat romanul ce zacea pe covor. Am privit in jur, apoi am mijit ochii vazand ca el nu e aici. Ridicandu-ma de pe canapea, am mers in bucatarie, apoi in dormitor. Mi-am dat ochii peste cap, intorcandu-ma in living si luand telefonul de pe masuta de sticla.

In timp ce deblocam telefonul, usa de la intrare s-a deschis. Cand m-am intors, cretul isi scutura parul si spre surprinderea mea, jacheta ii era acoperita de.. zapada?

"Ninge?" intreb socata, privindu-i buclele umede.

"Uhum." maraie, descaltandu-se si inaintand pe hol.

Ma stramb, punandu-mi mainile in san si lasandu-mi capul intr-o parte, asa cum face el.

"Erm.. Unde ai fost?" mormai, privind cum se schimba.

S-a oprit pentru un moment, tinand tricoul in mana si uitandu-se la mine, apoi l-a imbracat rapid.

"Am avut ceva treaba in oras." bombane, trecand din nou pe langa mine si intrand in bucatarie.

"Multumesc!" marai, urmandu-l in bucatarie si scotand un iaurt din frigider. 

L-am desfacut repede, luand o lingurita si asezandu-ma pe blat turceste, cu picioarele incrucisate. M-a privit surprins, scotand painea din prajitor si aruncand-o pe o farfurie. A luat farfuria, asezandu-se la masa si a inceput sa rontaie una fin feliile crocante. Tricoul mulat ii scotea in evidenta muschii perfect conturatii ce se ascundeau sub pielea tatuata.

"Nu e frumos sa te holbezi la oameni cand mananca." mormaie, mestecand painea aproape arsa.

"Nu e frumos sa vorbesti cu gura plina!" parez, aruncand jumatate de iaurt la gunoi.

Avand in vedere faptul ca aseara nu am spalat vasele.. si nici ieri... chiuveta era plina ochi.  Sarind jos de pe blat, am luat lingurita cu care mancasem iaurt si am aruncat-o in chiuveta, direct intr-un pahar. Incercand sa ignor replicile sale arogante, am inceput sa spal vasele, punand paharele pe marginea chiuvetei, ca mai intai sa spal farfuriile. 

"Cat timp ai de gand sa ma mai stai?" intreaba calm, facandu-ma sa tresar si sa lovesc unul din pahare cu cotul.

"Cand o sa incetezi sa te mai comporti asa?" pufnesc, lasand farfuria pe care o spalam sa imi scape in chiuveta acoperita de spuma.

"A trecut mai bine de o luna, Harry." murmur, ezitand sa ma intorc spre el.

Intorcand capul incet, am observat paharul pe care il lovisem, il strangea in mana si care in secunda urmatoare a fost aruncat brutal in peretele opus, spargandu-se in cioburi mici si ascutite. Am tresarit la sunetul amplificat al impactului, apoi am inchis incet ochii. sprijinindu-ma cu mainile de chiuveta. 

Bagand mana pana la cot in chiuveta si udandu-mi bluza, am scos farfuria pe care o scapasem din apa si m-am intors, aruncand-o cu forta in acelas loc in care aruncase el paharul. M-a privit stramb, iar eu am ridicat din umeri, intorcandu-ma si  tragand dopul de la chiuveta, pe care l-am aruncat tot in perete si a ricosat in cosul de fructe de pe blat, doborand o portocala.  

In timp ce ma indreptam spre living, ii puteam auzi pasii grei in urma mea. Am inghitit in sec, dandu-mi bluza uda jos si aruncand-o pe spatarul canapelei. M-am aplecat, luand tricoul pe care il purtase ieri si care zacea langa canapea de atunci si l-am imbracat rapid. Cand m-am ridicat, ocolind canapeaua, m-a prins de mana tragandu-ma spre el. 

He's so strange...-  I.His EverythingWhere stories live. Discover now