uitverkoren - Het meisje met...

By xxSoofje

69.7K 5.2K 581

Aan het herschrijven.Je kan het lezen, maar de laatste 12 hoofdstukken zijn veel beter. Tory is een doodgewo... More

De droom
De jongen en de zwevende taart
Het gat
Calise
Ontsnapping
Yadine en Evi
Doen, Durf of de waarheid
Verraad
Het eerste gevecht
Het geheim van Evi en Yadine
Vuur en Water
Het plan
De voorbereiding
De twee flesjes
De slag om Lewah
Na de slag
Striemen
Jaloezie
Gif
Mist
Goed of Slecht
Laatste woorden
Kroning
Weerzien
Oog in Oog
Evi en Kevin
De Eindstrijd
Terugkeer
Aanzoek
Naar huis
Thuis
Epiloog
Nawoord
Proloog Uitverkoren 2

Dilemma

2.9K 217 28
By xxSoofje

Lief dagboek, 31 oktober
Ik had zo raar gedroomd gisternacht. Het is te veel om op te schrijven. Ik heb alles aan mijn vriendinnen vertelt behalve 1 ding dat Tony in mijn droom voorkwam terwijl ik hem nog nooit had gezien! En ik kan dingen, dagboek heel rare dingen. Ik liet een taart zweven en ik stak elena's vloerkleed in de fik. Vandaag ben ik ook verliefd geworden op Tony!! Hij is zooo knap en best aardig. Omg ik verdrink gewoon in zijn groene ogen♡♡. En het was een topverjaardag, bij elena hebben we een stroopwafeltaart gegeten, the hungergames deel 1,2 en 3 gekeken en daarna hadden we allemaal een zalig aarsbeimaskertje genomen :) nu ga ik slapen. Ze liggen allemaal al naast me te snurken.
Xxx Tory

Ik droom weer dat ik wakker word op de open plek in het bos. Dit keer ben ik niet alleen. Merle zat in een kleermakerszit voor mijn neus toen ik mijn ogen open deed.

"Hoi Victoria!" roept ze vrolijk. Het meisje kijkt me met haar twinkelende  groene ogen aan.

"Hallo Merle" en ik glimlach
"zeg maar Tory hoor." Merle knikt, dan trekt ze een serieus gezicht.

"Tory ik wil je helpen."

Ik frons mijn wenkbrauwen.
"Waarmee?"

"Met je krachten beheersen." zegt Merle.

"Krachten?" mompel ik. "Dus dat van gisteren....."

Merle knikt. "Jij hebt speciale krachten. Ik kan je helpen ze te beheersen."

"Waarom heb ik ze?" vraag ik.

"Gewoon omdat je speciaal bent." zegt Merle, ik zie aan haar ogen dat er veel meer achter zat.

"Gewoon is geen antwoord."

Merle zucht. "Ik vertel je het morgen goed? Nu wil ik je eerst dingen leren.
Wil je dat ik je nog help?" Ze kijkt me ongeduldig aan.

"Oke, ja ik wil geholpen worden." zeg ik. Eerlijk gezegd had ik geen zin om plotseling in de fik te staan als ik naast Tony zat bij wiskunde.

Merle klapt in haar handen. "Ik vertel je eerst wat je allemaal kan." Ze maakt een gebaar van dat ik naast haar moest zitten. "Je kan de 5 elementen beheersen. Geest, Vuur, Water, Lucht en Aarde. Waarmee wil je beginnen?

Ik had geen idee waarmee ik moest beginnen. "Eh.....Ik weet niet de makkelijkste?"

"Goed." zegt Merle. "Wanneer ben je geboren?"

"31 oktober 1999." antwoord ik.

Merle denkt na, niet lang daarna zie ik haar ogen oplichtten.

"Dan is je geboorte element aarde. Aarde heeft als bondgenoot vuur. Je zal waarschijnlijk die elementen het snelst leren." zegt Merle.

Dat van vuur klopte wel. Ik had al twee keer vuur uit mijn handen laten schieten.

"Ben je er klaar voor?" Ik knik.

"We beginnen met een beetje mediteren." zegt Merle. "Ga in een kleermakerszit zitten, doe je ogen dicht en concentreer je, maak je hoofd leeg." Ik gehoorzaam haar. Zij was immers de meester.

Merle gaat verder met haar instructies. "Probeer de planten en bomen om je heen te voelen. Voel je een met ze. Visualiseer dat je een boom aanraakt en haar energie voelt."

Ik probeer het en concentreer me zo goed mogelijk. Na een paar minuten voel ik een intens gevoel. Het was rustgevend en gaf een fris en veilige warmte.

Ik voel ook de planten en bomen. Vraag me niet hoe maar op een of andere manier wist ik het. Het voelt alsof ik zelf een plant was en ik word er helemaal vrolijk van.

"Doe je ogen maar weer open." zegt Merle. Dat deed ik.

"Wow, Merle het is geweldig." roep ik enthousiast.

Ze lacht "Goed we gaan verder met de eerste oefening." Merle graaft in haar zakken en haalt er een klein zaadje uit. Hij is bruin en heeft de vorm van een regendruppel.

"Dit is een zaad van de laurierboom jij moet het laten groeien."
Merle graaft een kuiltje, plant het zaadje erin en gooit het kuiltje weer dicht. Dan wendt ze haar ogen weer op mij.

"Tory doe het zelfde wat je net deed maar dan nu met dit zaadje. Je moet het vragen te groeien. Daarna stuur je je eigen energie naar dit zaadje en moet je het laten groeien tot een laurierboom."

Het klonk echt heel freaky. Onmogelijk zelfs, maar ik moest het proberen.

Langzaam vul ik mijn longen met lucht en adem dan weer langzaam uit. Vervolgens Ik concentreer me op het zaadje. De warmte en de frisheid keren terug. "groei" mompel ik, terwijl ik naar de plek staar, waar het zaadje begraven ligt.

Mijn handen beginnen warm te worden en een zacht groen licht uit te stralen. Even lijkt het alsof de grond een beweegt, maar het bewegen verdwijnt ook weer snel.

"Kom op, Tory!" Moedigt Merle mij aan.

Ik stuur nog meer energie naar het zaadje toe. Een klein groen kopje verschijnt uit de grond. Het groene kopje vouwt zijn bladeren uit en groeit tot een plant. De plant begint in hout te veranderen en tranformeert in een jong boompje en het kleine boompje groeit verder uit tot een 4 meter lange laurierboom.

Ik staar verbijsterd naar mijn prestatie. Merle klapt bewonderend in haar handen

"Het is je gelukt." gilt ze. Merle vliegt om mijn hals. Ik ben zelf ook helemaal stomverbaasd en echt super blij. Het was me gewoon gelukt!

Merle maakt zich los van me. Het bruine haar van Merle en haar stralende groene ogen doen me echt aan iemand denken. Ik kan even niet herrinneren wie. Mijn gedachtes kunnen alleen nog maar denken aan wat ik net had bereikt. Opeens begint Merle te vervagen.

"Merle wat gebeurd er?"  roep ik geschrokken. Haastig wil ik haar hand vastpakken, maar ik grijp de lucht vast.

"Ik moet gaan." zegt Merle. "De tijd is om. Sorry Tory." Ze verdwijnt. Mijn zicht vertroebelt.

Plotseling sta ik in een enge donkere zaal met een troon van vuur in het midden. Ik zie een vrouw op de troon zitten. De vrouw had zwart haar, vuurrode ogen en lippen, enorme vleermuis vleugels en klauwen in plaats van voeten. Ondanks dat was ze bloedmooi, en doodseng.

Haar ogen boren zich in mijn grijze ogen. Ik kan me niet meer bewegen, mijn lichaam is als verlamd. Ik kan niets doen, niets denken.

Alleen maar staren. Staren naar de enge demonenvrouw. Het koude zweet druipt van mijn rug naar beneden en angst kruipt omhoog. De vrouw had een valse lach op haar gezicht. Ze blijft naar me kijken en geniet duidelijk. Rillingen nemen mijn hele lijf over.

Uit het niets vliegt er een mes voorbij en blijft steken in de borst van de vrouw. Ik krijg weer gevoel in mijn benen en deins achteruit.

Ze krijst. Beschuldigend steekt haar priemende vinger naar mij uit.
Uit haar wond stroomt dik zwart bloed. De vrouw slaakt nog een dierlijke kreet en lost toen op.

Maak je geen zorgen. Ik bescherm je.

Geschrokken kijk ik snel om me heen. Maar mijn ogen nemen niets waar. En die stem... Die stem lijkt op die van Tony......

Opeens zweeft mijn droom als het ware weg en toen was er niets meer. Ik schrik wakker. Alle slaapzakken om me heen zijn leeg. Iedereen is al opgestaan? Hoe laat is het dan? Ik kijk op de klok naast Elena's bed. De wekker geeft 14:03 aan. Zo laat al?
Ik sta op, rol mijn slaapzak op, prop hem in mijn tas en loop de trap af. "Hey!" Roept Isabel. Ze zit aan de ontbijttafel met een glas sinaasappelsap. Om haar heen zitten Larissa, Vickie en Elena met hun tanden in een broodje met worst.

In de namiddag ga ik weer naar huis. Ik doe de deur open van mijn huis en schreeuw:

"Mam! ik ben thuis!" Mijn moeder komt met een serieus gezicht de keuken uit. "Hoi Lieverd." zegt ze flauwtjes.

Meteen word ik achterdochtig. Met een frons leg ik mijn tas op de grond. Mijn jas ritst ik open. Hij glijd van mijn schouders af, ik gooi hem aan de kapstok.

"Schat? Kan ik iets met je bespreken?" zegt mijn moeder met een neplachje. Ik krijg al een vaag voorgevoel.

"Eh, natuurlijk mam." zeg ik en ik ga zitten aan de tafel.

Mijn moeder haalt diep adem. Ze vouwt haar handen over elkaar en kijkt me diep in mijn ogen aan.

"Victoria, je vader en ik gaan scheiden en oma Susan en opa Eric hebben nog iets besloten." Mijn moeder stopt met praten. Ze kijkt aarzelend, toch trekt ze haar mond weer open.

"Jij moet kiezen bij wie je gaat wonen." Die woorden treffen mij als een donderslag.

"Wat?!" Roep ik. Als een vulkaan die ontploft barst ik los. "Ik ga niet tussen jou en papa kiezen! Kan ik niet de ene week bij jou en de andere week bij papa?" Dit kan mijn moeder niet menen.

Mijn moeder schudt somber haar hoofd. "Nee, oma en opa hebben dat besloten anders zetten ze jou uit de familie en zullen ze de schulden die mijn familie bij hen heeft opeisen. Je zult wel moeten kiezen. Je krijgt een dag de tijd."

"Maar mam dat is niet eerlijk!" Ik word nog kwader en verhef mijn stem. "Waarom hebben opa en oma dit besloten?" roep ik nijdig.

"Ze willen niet dat je opgevoed word met twee opvoedstijlen." zegt mijn moeder.

"Dat is onzin." Snauw ik.

"Victoria het kan niet anders." zegt mijn moeder streng.

"Ik ga naar boven." mompel ik bot, ik loop naar de gang en pak mijn tas weer van de grond.

"Victoria! roept mijn moeder me nog na. Ik luister niet en storm naar boven
Op mijn kamer gooi ik mijn tas in de hoek en ploft ik op mijn bed. Mijn hoofd begraaf ik tussen mijn kussen.

Ik wil helemaal niet kiezen tussen papa en mama, maar ik wil ook niet dat mijn vaders familie de torenhoge schulden opeisen van mijn moeders familie die trouwens het niet breed hebben.

Honderden gedachten spoken door mijn hoofd. Een traan glijdt omlaag en ik begin te huilen. De tranen blijven stromen. Frustrerend gooi ik een kussen van bed.

Na een tijdje zijn mijn tranen op.  Ik val op een of andere manier in slaap. Mijn slaap heeft geen vrolijke dromen. Telkens word ik geplaagd door beelden van de enge vrouw uit mijn vorige droom. Elke keer hoor ik weer de stem, die op die van Tony lijkt. De stem jaagt elke keer de vrouw weer weg, maar ze blijft komen en zorgt ervoor dat ik de hele nacht geen rust had.

Heey hoe vonden jullie het boek tot nu toe??? Laat het me weten en zeg gerust ook de minpunten want dan weet ik wat ik beter moet doen;).
X soofje

Continue Reading

You'll Also Like

25.3K 1.5K 44
Op Hazel's manege staat een paard dat al een paar moorden op zijn geweten heeft maar Hazel denkt dat het niet het paard zijn schuld is , zij denkt da...
3.2K 35 22
Sofie gaat met haar vrienden groep op Ski-vakantie. Op een dag komen ze een jongen tegen in de lift. Wil je weten hoe het af gaat lopen moet je maar...
Day By Day By Maritsx_

Mystery / Thriller

132K 2.3K 25
Vol angst kijk ik hem aan. Elke stap die hij naar voren neemt, zet ik weer naar achteren. De duivel zichzelf zie je gewoon in zijn ogen. Vol met haat...
7.4K 482 25
LEES EERST DEEL 1! Claire en Sebastian zitten voor eeuwig vast bij de Luna Venatores. Er is geen uitweg, niemand kan hen helpen. Sebastian is als spe...