Het gat

2.3K 191 4
                                    

De volgende dag is Tory met haar klas naar het yellowstone park.

"Tory voel je je wel goed" vraagt Vickie bezorgd. "Ja jawel." zeg ik vlug. "Ik ben alleen een beetje moe."
Ik wrijf in mijn ogen. Hopelijk zie ik er niet al te zombieachtig uit.

Plots vangen mijn oren een schel gefluit op en hoor ik meneer Sallwoods bulderen: "iedereen hier verzamelen!"

Ik loop naar de dikke meneer midden op de plek waar we staan. Nadat iedereen bij meneer Sallwood is, begint hij met uitleggen. "Iedereen werkt in groepjes van 3, jullie moeten dit werkblad maken, en IK maak de groepjes."

Meneer Sallwood kijkt Steven, Dan en Mike aan. Die al bij elkaar staan en druk zitten te fluisteren over wie wat deed. Meneer Sallwood noemt alle groepjes op. Ik hoor mijn naam bij 1 van de allerlaatste groepjes. "Meredith Kane, Tony Mcfallerty en Victoria Starling." Meteen voel ik een stekende irritatie op komen. Ik wilde absoluut niet bij die trut.
Meneer Sallwood geeft iedereen een werkblad en wenst ons succes.

"Wij gaan veel plezier beleven." Zegt Meredith met een neplach. Ze haakt haar arm door die van Tony heen. Tony bloost een beetje en hij maakte zich voorzichtig los. Tony gaat een eindje verderop lopen. Meredith kijkt ontevreden en snuift beledigd.
Lekker voor je denk ik triomfantelijk.

We lopen door het park en doen alle opdrachten die op het blaadje staan Het is saai. Zo saai dat mijngedachten weg dwalen. Door de vermoeidheid en omdat het zo saai was kon ik me niet goed concentreren op de wereld om me heen.

Opeens voel ik geen grond meer onder mijn voeten. Een ruisende wind vulde mijn oren. Het werd pikkedonker. Gillend val ik. Mijn haren vliegen omhoog en er komen kilo's zand in mijn gezicht. Mijn keel was dichtgeknepen, in mijn hoofd gil ik hard, maar mijn stembanden maken geen geluid. Er lijkt geen eind aan mijn val te komen. Het blijft donker en stoffig.
Dan raakt mijn hoofd iets hards en de duisternis valt langzaam voor mijn ogen.

"Meneer Sallwood!!" Schreeuwt Meredith. 'Meneer!' Buitenadem komt Meredith op de verzamelplaats aan waar meneer Sallwood en nog een paar leraren zitten te praten. "Meneer Sallwood." zegt Meredith hijgend.

"Tory en Tony zijn verdwenen!" Meneer Sallwood krijgt een bezorgde blik. "Wat is er dan gebeurd?"

"We waren die opdrachten aan het doen. Ik draaide me om om de boomschors van de linde te zien en toen waren Tory en Tony opeens verdwenen."

Meneer Sallwood krijgt een nog bezorgde blik. "Heb je wel gezocht in het park?" Meredith knikt heftig.

"Ik ga de politie bellen.Dit is echt heel vreemd."

In een hoge boom niet ver van Meredith en meneer Sallwood. Grinnikt een gestalte met bruin haar en groene ogen. "Plan geslaagd." fluistert hij tevreden.

Sorry voor het korte hoofdstuk ik wilde dat het spannend bleef en ik had niet zo veel inspiratie. Maar het volgende hoofdstuk 'Calise' komt eraan hoor! :)

Doeii soofje

uitverkoren - Het meisje met de storm ogenWhere stories live. Discover now